Колеги, предлагат ми Фиат Брава 75TD за 2100лв., вчера го огледах и на първо четене има следните проблеми:1) Гърнето явно е спукано някъде, пушекът излиза от задния десен калник, не знам колко струва да се купи ново и да се смени. Освен това пушека е бял, не знам до колко това е нормално за дизел, обяснението беше че му е сипана лоша нафта...2) Отпред колата е подпирана, няма сериозни изкривявания по ламарината, но механизма на предния капак е счупен, и не се затваря... колко струва ремонта и работата?3) Има масло по мотора, не е като да няма, но звучи доста добре. Много ще съм ви благодарен ако ми дадете информация струва ли си покупката, и колко ще ми излязат ремонтите, абе въобще струва ли си за тези пари...И на следващия оглед (ако има такъв) на какво да обърна повече внимание?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги моля за съвет
Collapse
X
-
Ами аз специално бих прегледал електрониката на МПС-то. Ел. стъкла огледала парно студено топло климатика, фарове ,стопове мигачи и т.н. ако разбира се има всичко това... Бих обърна внимание на хидравлика ако има такава...И ако казват че няма удари колата не е зле да погледнеш фабричната маркировка да стъклата.Другото вече може да се види като се закара на техник и се качи на канал... Това е моето мнение...Но все пак за 2 000 не мисли че ще си вземеш кола в перфектно техническо и козметично състояние...Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Грънците нови претполагам 200-300 може и повечко 400 само предположение (без нов катализатор доста е скъпичък поне в КРАФТ другъде не съм проверявал цени ... До колкото си спомням за една мареа искаха около 800лв. ) Механизма на капака от някоя морга нямам си и наидея но е от голямо значение как се спазариш...Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Трябва да си намериш ключалката отпред, интересно какъв зор ли е видяла да се счупи, повече от 30лв. не бих дал за ключалка, а и гърне можеш да си намериш по моргите, по принцип гърнетата на дизелите гният много трудно, за разлика от бензин/газ, където се отделя много повече вода при горенето, явно това е ударено отдолу, за да се издъни. И то за 30лв. Прегледай маслото и антифриза, да не би да имат несвойствен вид и огледай откъде тече маслото, то е ясно че ще се сменят гарнитури, но ако е на капака на клапаните е евтино, ако е гарнитура на главата вече става дебело.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
И моята е омаслена ама си карам така, нали на щеката не мърда все пак са коли по на 11-12-13год. Колко градуса е навън, питам за пушека да не е от студено....не искам да те обидя но знам ли...Bravo TD100 98'- това в Гаража
Brava TD100 96'- Мир на праха и...
Bravo TD100 97'- новата придобивка на брат ми....
Какво остана да ви кажа освен "Fiat Diesel Power Forever"
Коментар
-
petre написа:Пушека е когато е загряла, за студена не знам , а иначе електрониката и работе, светлини, ел стъкла и т.н. Е стъклата малко трудно слизат, ма не е болка за умиране. А за това с ауспоха и предния капак колко ще ми струва ремонта приблизително?А иначе няма климатик за съжаление...AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар