Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

фиат пунто 1.7 тд цапа въздушниа филтър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

фиат пунто 1.7 тд цапа въздушниа филтър

каква може да е причината да ми цапа филтъра смениам го всеки месец маисторите ми казват че съм за основен ремонт а колата си върви чудесно не харчи масло не пуши има само един проблем сутрин като я запаля след 2 3 мин започва да ми прекъсва и да пуши бял дим но като загрее го няма този проблем

Най-вероятната причина за проблема са картерните газове които се вкарват в смукателната тръба преди турбината ти.Но изхождайки от принципа на вкарване на въздух в двигателя,мога само да предполагам за спукване или скъсване на тръбата от въздушният филтър към турбото и съответно турбото да смучи въздух от друго място без да засмуква от филтъра и газовете които се връшат в тази магистрала.Така посоката на тези картерни газове няма да е насочена към турбината вследствие на засмукването,а хаотично ше духат и ще цапат филтъра ти.Всичко това са предположеня,изхождайки от написаното от теб че не гори масло и пали без проблем.Провери въздуховода от филтъра до турбото за скъсване или спукване.Другият вариант е майсторите да са прави и колата да духа повече от колкото може да засмуче,но тогава ще имаш проблеми с паленето и с нивото на маслото.
    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

no pr

няма страшно...имаше същите теми преди време...моето е така откакто съм го купил и също хвърчи. имаше бая колеги със същите оплаквания. сменяш възд филтъра всеки път заедно с маслото и забърсваш легенчето с парцалче
      Арх. Стаменов &
      Пунто ELX, 1.7 ТД 70

Коментар

благодаря ви за сьвета ще си поверя турбото и пак ще ви пиша ако сьм открил причината дано да е отам защото ми писна да сменям толкова често филтьра.За една смяна на маслото 3 филтьра си е множко

Коментар

Working...
        X