Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Белия пушек при палене

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дизеловите мотори на колите са различни от тези на камионите.Говоря за старата технология,не за комън рейл.Някой наричат авто дизела полу дизел,а на големите машини пълен дизел.При колите имаме така нареченото предкамерно горене и именно тази предкамера се нарича бренер.Пак казвам че това св отнася за старата технология дизели.На практика в бренера става впръскването на горивото и там става подгряването при студен двигател.
    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Мерси за изчерпателния отговор. Ама нали не е грешно да се каже на този бренер и всмукателна камера щото на предния ми дизел с упътване на български използваха това понятие-говоря за двигател с предкамерно запалване.

Коментар

Аз лично не бих го асоциирал като всмукателна камера,защото то си е точно горивна камера.А самият процес на всмукване на въздух си става чрез клапана директно в цилиндъра.В бренера се впръсква горивото от дюзата и там става горенето.
        AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
        HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
        Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Аз пак да питам, сутрин на първо палене, пали ли трудно и само на първо палене ли има бял пушек ?
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: бял пушек

Kroko61 написа:
            Колега пусни едно обяснение за бренера.Предполагам и на други не им е ясно това понятие, пък и нали с питане до цариград се стига....
            Стига сте умували.Специалиста ви го обясни много точно за причините.От бренера е невъзможно да пуши бяло.Ако е свързано пушенето и с затруднено палене при студен старт,може и да е от неработеща свещ.Една неработеща свещ при двигател с индеректно впръскване,веднага се чувства проблем при студен старт.Но ако няма остава изброеното от специалиста.

Коментар

Working...
            X