Неможе да губи масло заради термостата, провери за течове,или вече е за смяна маслото.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
губи маслото на двигателя?
Collapse
X
-
принципно мисля че е възможно, не се достига нормалната работна температура на двигателя (металът е свит) особенно зимата.Но не мисля че това ше окаже чак такова влияние до загуба на масло- предполагам не повече от 100 грама на 10000км.Ако греша моля да бъда поправенFiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
Airfan написа:Искрен написа:Сега карам с ELF 15w40, и съм доволен, 2 хил. км съм минал и не е мръднало. затова само качествени масла,зада нямате проблеми.Fiat Marea 1,9TD100
Коментар
-
reiban написа:Airfan написа:Искрен написа:Сега карам с ELF 15w40, и съм доволен, 2 хил. км съм минал и не е мръднало. затова само качествени масла,зада нямате проблеми.
Коментар
-
колега 10w40 също има и минерално? а синтетиката нее е ли мн рядка?а щом пише че става за тд значи става.аз реното си го карах само с такова и нямах грижи, веднъж сложих синтетика и зе да го гори като нафта, а двигатела беше след основен ремонт. просто споделям мнение а вие с каквото масло искате с това карате, всеки си знае и с колко парички разполага нали?темпра 1,9тд
Коментар
-
FIAT казват че този мотор (1,9 TD) се кара с 15W40.Още повече че проблема на колегата идваше от по рядкото масло.Нека не забравяме че идва лятото,което предполага по високи температури.Това от своя страна изисква и по гъстичко масло,както и факта че мотора на автомобила не е първа младост.Колега Искрен,смело карай с това масло и не се притеснявай.На добър път!AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
@Искрен - Аз лично минерално масло 10W40 не съм срещал до сега. Реното и аз го карах с такова, ама турбина нямаше.@iakvvu - Не съм убеден, че този двигател го дават с 15W40, но ще проверя довечера в къщи. Младостта на двигателя не обуславя употребата на масло с по-висок вискозитет от предписаното, още повече, че разлика между двете масла при топло няма, а само при студено - едното е 10, другото е 15. Основният проблем е, че използва минерално масло вместо полусинтетично, но не на последно място - по-високата гъстота при студен двигател на минералното.Едит: Току що проверих и наистина 15W40 е маслото, т.е. всичко казано от мен до тук да не се чете Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
Коментар
-
Добре де, 15W 40 не е ли за лекотоварни и товарни дизелови двигатели.Може ли да дадете линк към източника, в който е за писано, че ТД 100 трябва да е с масло 15W 40?В никой от сайтове няма като препоръка 15W 40:http://lubricantadvisor.valvolineeur..._0.phpДаже се препоръчва 5W 40
Коментар
-
И последната ,актуалната редакция на книжката е ... ???Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар