Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

губи маслото на двигателя?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тук е редно да отнеса серйозни критики относно разхода на масло на моята 1 л. за около 2000 км.Течовете са ясно видими,през двата семеринга на коляновия вал,и сутрин на студено припушва бяло и се чудя кой ли ще и смени гумичките на клапаните.И въпреки всичко не слизам от нея.Предния семериг и гумичките ще ги сменя като се позатопли,а задния чак като стане за съединител ако все още е моя. Колега карай си колата,и успех с начинанията. Хората смениха по няколко жени,ти за една кола ли се кахъриш .Както обичам да казвам"хвърли ли сме по една пачка на паркинга" и сакън да не я навали дъжда.

Коментар

Искрен написа:
      ако може без обиди за километрите колеги, моята е на 175 хил. реални са, защото до преди 1 година беше на чичо ми сега я карам аз, а тои е първия и собственик. но проблема е или маслото или турбото. друго май няма какво дае.и да добавя че колата не я е карал много много,така че двигатела нее издухан.
      Щом твърдиш че мотора е перфектен и е пазен и че километрите са реални кой ти подхвърли да се съмняваш в турбината? Едно турбо работи минимум 300 000 км ако се гледа колата както трябва и ако се кара с читави масла.Смени маслото,защото това е най лесният начин да изключиш едно съмнение за проблема ти.Ако пак имаш сериозни загуби тогава се съмнявай в друго,защото проблема ти може да се окаже и в гумичките на клапаните.Не се хващай веднага за турбината.
      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Аз може да се каже, че имам стабилно омасляване на въздухояодите след турбото...но колата си върви отлично и пуши в рамките на допустимото и то черно....за маслото - една 5 литрова туба с масло ми стига за 10000км, като се има впредвид, че в началото събира 4,4литра, ако не се лъжа
        Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

благодаря за отговорите,утре ще сменя маслото и ще видя как ще бъде.
          темпра 1,9тд

Коментар

Geraka написа:
            Аз може да се каже, че имам омасляване на въздухояодите след турбото...но колата си върви отлично и пуши в рамките на допустимото и то черно....за маслото - една 5 литрова туба с масло ми стига за 10000км, като се има впредвид, че в началото събира 4,4литра, ако не се лъжа
            И при мен е така, даже и остава, независимо с какво масло я карам - 10W40/Selenia/Mobil/Castrol.
            FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

проблема е решен колеги, от маслото беше. с новото масло всичко е ок ,мер5си че ми помогнахте
              темпра 1,9тд

Коментар

браво колега, радвам се че е от това. И започвайте от най-малкото - маслото в случая,защо винаги почвате от турбини и т н.
                Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Искрен написа:
                  проблема е решен колеги, от маслото беше. с новото масло всичко е ок ,мер5си че ми помогнахте
                  Честито :D В много случаи е добре да се вземат под внимание препоръките на производителя на колата,вместо тези на майсторите или търговците.А с какво масло си сега?
                  Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

И аз да се намеся в темата :D Като сменях 1-во масло сложих Селения ТД.Е това масло в моята кола буквално изчезва-след 3000км беше на минимума на щеката.Долях със ELF и сега на 7500 км е малко под максимума.А селенията вярвам че не е била менте, зашото го сменях при приятел който има сервиз, и колата му е ФИАТ
                    Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Всеки мотор е износен до различна степен.Не е задължително мотора да е издухан на максимум за да гори масло.Затова има различни масла с различни параметри-гъстота,смазочност,съдържание на различни елементи...
                      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

GbGzTeaM написа:
                        И аз да се намеся в темата :D Като сменях 1-во масло сложих Селения ТД.Е това масло в моята кола буквално изчезва-след 3000км беше на минимума на щеката.Долях със ELF и сега на 7500 км е малко под максимума.А селенията вярвам че не е била менте, зашото го сменях при приятел който има сервиз, и колата му е ФИАТ
                        Смени ли маслото или само доля масло ELF?

Коментар

Само долях.Пак си намалява, защото отдолу капе , но няма нищо общо с преди-за 3000км над литър загуба

Коментар

Сега карам с ELF 15w40, и съм доволен, 2 хил. км съм минал и не е мръднало. затова само качествени масла,зада нямате проблеми.
                            темпра 1,9тд

Коментар

На мен ми гори масло примерно ако за един уикенд мина 400-500 км, защото я карам зверски извънградско. По-високите оборити и натоварването въртят турбото повече, от там и загубата на маслото. В софия минавам много повече километри и маслото немръдва. Но примерно като се прибера в неделя и в понеделник като дам на контакт една чертичка от датчика за маслото я няма.
                              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Да попитам разбиращите 1 въпрос-може ли да губя масло от това, че термостатът ми не е добре и колата не загрява нормално?

Коментар

Working...
                                X