Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа след 2000 год с двигател 1,9JTD-110 PS

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ето и данни за 110jtd.
    Прикачени файлове
    Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

@AirfanМоите поздравления и благодарности колега за обширната информация.Ти си роден за адвокат.И не се засягай толкова за този разход,все едно ти си произвел колата.Наистина до преди години в контекста на тези изисквания се даваше разхода от фирмите производителки в три позиции:градско,при 90 клм/час и при 120 клм/час.От известно време се дава само разход извънградски без да се уточнява нито скорост,нито средна скорост на движение/в случая 4,5 л/100 клм/,градски и смесен.Смесен не ме интерисува/относителна преценка/,градски за всички е ясен.Аз питам и до сега никой не ми отговори има ли някой който да е постигал този разход с тази кола и не само един единствен път инцидентно,но и да го е повтарял,което е гаранция за достоверност.Да,един единствен ми отговори,но се касаеше за Ауиди А3.Аз също карам такава кола като твоята,но не мога да се похваля с такъв постиган разход-4,5 л.независимо дали от Пловдив до София или европейските магистрали.Може би с 60 клм/час с изключително много малко подадена газ,движейки се по магистрала на 5-та без насрещен вятър да се достигне тази цифра,но освен за рекламна цел не виждам практическа стойност.

Коментар

TIP написа:
        Ето и данни за 110jtd.
        Да,тук вече попадам на различна информация от моята.Градския разход вече е обявен не 7,3 както е при мене,а 7 л/100.На кое да се вярва е неясно.Най сигурно е на собствени резултати,много често разминаващи се с официалните.Независимо тези спорове около разхода много ми харесва двигателя на 1,9ЖТД след 2000 год.Същия двигател е и на Стило.Разликата е само 5 кс в полза на Стилото,иначе са еднакви.Хвърлил съм му мерака,ама да видиме.............

Коментар

Stefan Hadjov написа:
          @AirfanМоите поздравления и благодарности колега за обширната информация.Ти си роден за адвокат.И не се засягай толкова за този разход,все едно ти си произвел колата.Наистина до преди години в контекста на тези изисквания се даваше разхода от фирмите производителки в три позиции:градско,при 90 клм/час и при 120 клм/час.От известно време се дава само разход извънградски без да се уточнява нито скорост,нито средна скорост на движение/в случая 4,5 л/100 клм/,градски и смесен.Смесен не ме интерисува/относителна преценка/,градски за всички е ясен.Аз питам и до сега никой не ми отговори има ли някой който да е постигал този разход с тази кола и не само един единствен път инцидентно,но и да го е повтарял,което е гаранция за достоверност.Да,един единствен ми отговори,но се касаеше за Ауиди А3.Аз също карам такава кола като твоята,но не мога да се похваля с такъв постиган разход-4,5 л.независимо дали от Пловдив до София или европейските магистрали.Може би с 60 клм/час с изключително много малко подадена газ,движейки се по магистрала на 5-та без насрещен вятър да се достигне тази цифра,но освен за рекламна цел не виждам практическа стойност.
          Да, няма проблеми, просто не обичам да си ги говорим ей така... Според мен на 5-та с 60 км/ч ще изгориш повече, от колкото на 5-та с 90 км/ч. Аз лично съм постигал стойност под 5/100 винаги, когато съм карал умерено със скорости 90-110 км/ч. При тези скорости с климатик ми вдига около 5.3/100. Не разбирам защо не вярваш на тези данни, може би ги сравняваш с разликите, които се получават с при немските автомобили, но очевидно при Фиат и при Рено (и от там имам впечатления), нещата са точни.Поздрави

Коментар

Airfan написа:
            Не разбирам защо не вярваш на тези данни.......
            Защото съм малко особен човек. На всичко вярвам по принцип,но трябва сам да се убедя в това.И най-малко в рекламни материяли.Професионална обремененост,какво да се прави.И понеже лично аз в експериментите,които съм провеждал не съм постигал такъв разход,за това зададох въпроса.Беше ми любопитно.Благодаря ти още веднъж за изчерпателната информация.

Коментар

Няма смисъл да се спори дали е реален този разход. Колите ни отдавна не са нови и такъв разход на 4.5/100 едва ли е постижим вече. Освен това отдолу със ситните букви си пише, че този разход е условен. Зависи от маршрута, пътните условия, начин на шофиране, атмосферни условия, оборудване и главно от състоянието на автомобила.
              Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Airfan написа:
                Не разбирам защо не вярваш на тези данни, може би ги сравняваш с разликите, които се получават с при немските автомобили, но очевидно при Фиат и при Рено (и от там имам впечатления), нещата са точни.
                А при Пежо??Да кажем 2,0HDI.Имаш ли впечатления.И от къде според теб идват разликите??В интересна посока насочи темата.

Коментар

TIP написа:
                  Няма смисъл да се спори дали е реален този разход. Колите ни отдавна не са нови и такъв разход на 4.5/100 едва ли е постижим вече. Освен това отдолу със ситните букви си пише, че този разход е условен. Зависи от маршрута, пътните условия, начин на шофиране, атмосферни условия, оборудване и главно от състоянието на автомобила.
                  Да колега,прав си напълно,но как никой не успя да събере всички тези условности и да постигне обявения резултат от фирмата.Прави ми впечатление,че при някой други модели коли се постигат обявяваните резултати независимо условностите.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                    Airfan написа:
                    Не разбирам защо не вярваш на тези данни, може би ги сравняваш с разликите, които се получават с при немските автомобили, но очевидно при Фиат и при Рено (и от там имам впечатления), нещата са точни.
                    А при Пежо??Да кажем 2,0HDI.Имаш ли впечатления.И от къде според теб идват разликите??В интересна посока насочи темата.
                    Нямам впечатления от този двигател, но започнах да трупам от 206SW с 1.4 16V двигател (набор 30.12.2002). Според мен ако се шофира с 90-100-110 км/ч и не се попада в големи колони от бавно движещи се автомобили, е напълно постижим разходът, който е даден в "рекламните материали".А от къде идват разликите - не мога да знам, дори само предполагам, че има разлики при немските (съдейки по твоите думи), защото никога не съм притежавал немски автомобил и честно казано, надали ще си купя някога.

Коментар

За 3 години експлоатация на Мареа Уикенд 1.9 JTD 110 2002 г. - комбиниран разход 5л./100 км., мерен многократно по метода "пълно-пълно". Но колата е карана само в Италия, предполагам пътища и горива имат значение. В България за 1000 км. се запуши ЕГР-а от чудната лукоилска нафта...
                      Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
                      Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
                      Ex: Marea 2.4 JTD 2000
                      Ex: Brava 1.6 1997
                      Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

Airfan написа:
                        Stefan Hadjov написа:
                        Airfan написа:
                        Нямам впечатления от този двигател, но започнах да трупам от 206SW с 1.4 16V двигател (набор 30.12.2002). Според мен ако се шофира с 90-100-110 км/ч и не се попада в големи колони от бавно движещи се автомобили, е напълно постижим разходът, който е даден в "рекламните материали".А от къде идват разликите - не мога да знам, дори само предполагам, че има разлики при немските (съдейки по твоите думи), защото никога не съм притежавал немски автомобил и честно казано, надали ще си купя някога.
                        Aз никога не съм споменавал за някакви разлики и правил сравнение с немски автомобили.Понеже ти спомена,помислих че имаш някаква информация по интересна и ме заинтерисува.Още повече че разбрах,че се ровиш в доста материяли.Но явно не е така.Извинявай.P.S.Аз харесвам немските автомобили с изключение на някои модели,но и аз няма да си купя.Не им харесвам цените.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                          Аз има впечатления за 2.0 HDI 90 коня слаган на ситроен берлинго. От 5-6 коли няма нито една която да прави разход по книжка на междуградско и то при съвсем нормално каране. Разхода винаги е по-голям поне с половин литър даже и с повече. Един колега даже успя над 7,5 да го докара, но с идиотско каране.Интересно ми е коя кола от по-новите си прави разхода който дава производителя. При повечето има поне 2-3 литра отгоре на градското.
                          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                            ...Aз никога не съм споменавал за някакви разлики и правил сравнение с немски автомобили.Понеже ти спомена,помислих че имаш някаква информация по интересна и ме заинтерисува.Още повече че разбрах,че се ровиш в доста материяли.Но явно не е така.Извинявай.P.S.Аз харесвам немските автомобили с изключение на някои модели,но и аз няма да си купя.Не им харесвам цените.
                            Извинявай, без да искам сложих думи в устата ти, които не си казал (за немските автомобили). Интересува ме как да разберем кой автомобил отговаря на Евро 2, Евро 3 и т.н.?

Коментар

vsd написа:
                              Stefan Hadjov написа:
                              Аз има впечатления за 2.0 HDI 90 коня слаган на ситроен берлинго. От 5-6 коли няма нито една която да прави разход по книжка на междуградско и то при съвсем нормално каране. Разхода винаги е по-голям поне с половин литър даже и с повече. Един колега даже успя над 7,5 да го докара, но с идиотско каране.Интересно ми е коя кола от по-новите си прави разхода който дава производителя. При повечето има поне 2-3 литра отгоре на градското.
                              Берлинго е специално изпълнение и го слагам в категорията-частен случай.Това е кола с голямо напречно челно съпротивление и много лош коеф.на обтекаемост,разтоварена предавка за по-голями товари.Тя никога няма да има нисък извън градски разход.Не знам какъв и дава фирмата,но за мен е ясна.Коректно е да се прави сравнение с модела 306,който е в същия клас на Браво/а.В момента не мога да се сетя какъв разход му дават.За градските разходи,на която и да е кола не искам да коментираме.Но за извън градските има коли,ако човек от любопитство тръгне да провежда експеримент за нисък разход се покрива или приближава плътно до обявения фирмен.

Коментар

Airfan написа:
                                Stefan Hadjov написа:
                                ...Aз никога не съм споменавал за някакви разлики и правил сравнение с немски автомобили.Понеже ти спомена,помислих че имаш някаква информация по интересна и ме заинтерисува.Още повече че разбрах,че се ровиш в доста материяли.Но явно не е така.Извинявай.P.S.Аз харесвам немските автомобили с изключение на някои модели,но и аз няма да си купя.Не им харесвам цените.
                                Извинявай, без да искам сложих думи в устата ти, които не си казал (за немските автомобили). Интересува ме как да разберем кой автомобил отговаря на Евро 2, Евро 3 и т.н.?
                                Ако колата идва от чужбина,в Брифа и за собственост е отразено задължително това.В експл.и описание също е отразено.По принцип всички коли в Европа произведени от 2001 год за бенз.коли е задължително с Евро 3.За дизели задължението е от 2003 год.Аналогично на това което беше от 1993 год-задълж.всички коли да са с Евро2.Разбира се някои фирми имаха готовност за производство преди тези срокове и пуснаха модели преди това.Какъвто е случая с Мареа 2000 год със 100 и 110 кс с ЖТД двигателите.Отнася се и за Браво/а.Те са с Евро 3.При бенз.коли се разбира много лесно като се вдигне капака на двигателя и се погледне:ако е с 2 Ламбда-сонди и катализатора е поставен непосредствено след изпускателния колектор,значи е Евро 3.При дизелите нещата са по-трудно визуално различими,защото за Евро3 измененията са основно в софтуера и системата ЕЖР.

Коментар

Working...
                                X