Ето и данни за 110jtd.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мареа след 2000 год с двигател 1,9JTD-110 PS
Collapse
X
-
@AirfanМоите поздравления и благодарности колега за обширната информация.Ти си роден за адвокат.И не се засягай толкова за този разход,все едно ти си произвел колата.Наистина до преди години в контекста на тези изисквания се даваше разхода от фирмите производителки в три позиции:градско,при 90 клм/час и при 120 клм/час.От известно време се дава само разход извънградски без да се уточнява нито скорост,нито средна скорост на движение/в случая 4,5 л/100 клм/,градски и смесен.Смесен не ме интерисува/относителна преценка/,градски за всички е ясен.Аз питам и до сега никой не ми отговори има ли някой който да е постигал този разход с тази кола и не само един единствен път инцидентно,но и да го е повтарял,което е гаранция за достоверност.Да,един единствен ми отговори,но се касаеше за Ауиди А3.Аз също карам такава кола като твоята,но не мога да се похваля с такъв постиган разход-4,5 л.независимо дали от Пловдив до София или европейските магистрали.Може би с 60 клм/час с изключително много малко подадена газ,движейки се по магистрала на 5-та без насрещен вятър да се достигне тази цифра,но освен за рекламна цел не виждам практическа стойност.
Коментар
-
TIP написа:Ето и данни за 110jtd.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:@AirfanМоите поздравления и благодарности колега за обширната информация.Ти си роден за адвокат.И не се засягай толкова за този разход,все едно ти си произвел колата.Наистина до преди години в контекста на тези изисквания се даваше разхода от фирмите производителки в три позиции:градско,при 90 клм/час и при 120 клм/час.От известно време се дава само разход извънградски без да се уточнява нито скорост,нито средна скорост на движение/в случая 4,5 л/100 клм/,градски и смесен.Смесен не ме интерисува/относителна преценка/,градски за всички е ясен.Аз питам и до сега никой не ми отговори има ли някой който да е постигал този разход с тази кола и не само един единствен път инцидентно,но и да го е повтарял,което е гаранция за достоверност.Да,един единствен ми отговори,но се касаеше за Ауиди А3.Аз също карам такава кола като твоята,но не мога да се похваля с такъв постиган разход-4,5 л.независимо дали от Пловдив до София или европейските магистрали.Може би с 60 клм/час с изключително много малко подадена газ,движейки се по магистрала на 5-та без насрещен вятър да се достигне тази цифра,но освен за рекламна цел не виждам практическа стойност.
Коментар
-
Airfan написа:Не разбирам защо не вярваш на тези данни.......
Коментар
-
Няма смисъл да се спори дали е реален този разход. Колите ни отдавна не са нови и такъв разход на 4.5/100 едва ли е постижим вече. Освен това отдолу със ситните букви си пише, че този разход е условен. Зависи от маршрута, пътните условия, начин на шофиране, атмосферни условия, оборудване и главно от състоянието на автомобила.Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Airfan написа:Не разбирам защо не вярваш на тези данни, може би ги сравняваш с разликите, които се получават с при немските автомобили, но очевидно при Фиат и при Рено (и от там имам впечатления), нещата са точни.
Коментар
-
TIP написа:Няма смисъл да се спори дали е реален този разход. Колите ни отдавна не са нови и такъв разход на 4.5/100 едва ли е постижим вече. Освен това отдолу със ситните букви си пише, че този разход е условен. Зависи от маршрута, пътните условия, начин на шофиране, атмосферни условия, оборудване и главно от състоянието на автомобила.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Airfan написа:Не разбирам защо не вярваш на тези данни, може би ги сравняваш с разликите, които се получават с при немските автомобили, но очевидно при Фиат и при Рено (и от там имам впечатления), нещата са точни.
Коментар
-
За 3 години експлоатация на Мареа Уикенд 1.9 JTD 110 2002 г. - комбиниран разход 5л./100 км., мерен многократно по метода "пълно-пълно". Но колата е карана само в Италия, предполагам пътища и горива имат значение. В България за 1000 км. се запуши ЕГР-а от чудната лукоилска нафта...Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
-
Airfan написа:Stefan Hadjov написа:Airfan написа:Не разбирам защо не вярваш на тези данни, може би ги сравняваш с разликите, които се получават с при немските автомобили, но очевидно при Фиат и при Рено (и от там имам впечатления), нещата са точни.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:А при Пежо??Да кажем 2,0HDI.Имаш ли впечатления.И от къде според теб идват разликите??В интересна посока насочи темата.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:...Aз никога не съм споменавал за някакви разлики и правил сравнение с немски автомобили.Понеже ти спомена,помислих че имаш някаква информация по интересна и ме заинтерисува.Още повече че разбрах,че се ровиш в доста материяли.Но явно не е така.Извинявай.P.S.Аз харесвам немските автомобили с изключение на някои модели,но и аз няма да си купя.Не им харесвам цените.
Коментар
-
vsd написа:Stefan Hadjov написа:А при Пежо??Да кажем 2,0HDI.Имаш ли впечатления.И от къде според теб идват разликите??В интересна посока насочи темата.
Коментар
-
Airfan написа:Stefan Hadjov написа:...Aз никога не съм споменавал за някакви разлики и правил сравнение с немски автомобили.Понеже ти спомена,помислих че имаш някаква информация по интересна и ме заинтерисува.Още повече че разбрах,че се ровиш в доста материяли.Но явно не е така.Извинявай.P.S.Аз харесвам немските автомобили с изключение на някои модели,но и аз няма да си купя.Не им харесвам цените.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар