Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто TD - кога трябва да включва перката ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто TD - кога трябва да включва перката ?

Имам пунто турбо дизел 70 коня.Лятото 2008 смених термостата ,защото взе да ми вдига температура но само като стане над 20 градуса времето.Ето снимки каде ми вкючват перките.Зимата обаче го нямам този проблем.

Мисля, че е напълно в реда на нещата това. Ако имаш 2 степени виж дали ти включва първа - това е една идея над средното положение(както си посочил на снимката), втората трябва да се включва във положението около предпоследната черта.
    Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Re: Пунто TD - кога трябва да включва перката ?

andi_85 написа:
      Имам пунто турбо дизел 70 коня.Лятото 2008 смених термостата ,защото взе да ми вдига температура но само като стане над 20 градуса времето.Ето снимки каде ми вкючват перките.Зимата обаче го нямам този проблем.
      Разясни колега какво означава думата "жопки" ,че я няма в тълковния речник.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И аз карам същата кола и положението е същото.Поздрави
        Fiat Punto 1.7TD
        Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

Да имам две степени но като я карам на по високи обороти например 3500 - 4000 и стрелката стигне до предпоследната където се включва 2 степен, ако продължавам да я карам на тия обороти и вдига почти до червеното.Трябва да я освободя от скорост и да спра за да охлади.За мен това е е нормално.

Коментар

"Почти" до червеното не съм стигал колега.Може да се посъветваш с някой майстор.То в Хасково е равно ама като тръгнеш лятото през прохода Шипка.....(според мен не е нормално да се случва това да спираш) .Аз редовно пътувам и досега не ми се е случвало да вдигне толкова.А за двете степени на вентилатора не съм обръщал внимание.Да не ти е запушен радиатора нещо, че да загрява "почти"до червеното и да те кара да спираш?(или да е като моя стария радиатор -утре може да ти пусна една снимка)
            Fiat Punto 1.7TD
            Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

Като смених термостата и майстора каза ако не е от него значи ти е запушен радиатора.Ама и на теб ли ти вдигаше повече температура.Запушен ли ти е бил?

Коментар

и аз имам пунто турбо дизел карал съм го 20км до балкана на пална газ и не ми е вдигал повече от половината само малко над средата ми включва перката ама чак до червенотоне ми се е случвало
                Прикачени файлове

Коментар

Working...
                X