Имам пунто турбо дизел 70 коня.Лятото 2008 смених термостата ,защото взе да ми вдига температура но само като стане над 20 градуса времето.Ето снимки каде ми вкючват перките.Зимата обаче го нямам този проблем.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто TD - кога трябва да включва перката ?
Collapse
X
-
Re: Пунто TD - кога трябва да включва перката ?
andi_85 написа:Имам пунто турбо дизел 70 коня.Лятото 2008 смених термостата ,защото взе да ми вдига температура но само като стане над 20 градуса времето.Ето снимки каде ми вкючват перките.Зимата обаче го нямам този проблем.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Да имам две степени но като я карам на по високи обороти например 3500 - 4000 и стрелката стигне до предпоследната където се включва 2 степен, ако продължавам да я карам на тия обороти и вдига почти до червеното.Трябва да я освободя от скорост и да спра за да охлади.За мен това е е нормално.
Коментар
-
"Почти" до червеното не съм стигал колега.Може да се посъветваш с някой майстор.То в Хасково е равно ама като тръгнеш лятото през прохода Шипка.....(според мен не е нормално да се случва това да спираш) .Аз редовно пътувам и досега не ми се е случвало да вдигне толкова.А за двете степени на вентилатора не съм обръщал внимание.Да не ти е запушен радиатора нещо, че да загрява "почти"до червеното и да те кара да спираш?(или да е като моя стария радиатор -утре може да ти пусна една снимка)Fiat Punto 1.7TD
Toyota Avensis 2.0D4D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар