Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблеми с Пунто

Привет,преди години купих едно Пунто 1.7 тд 75 кс за жената но тъй като моита кола е в бокса се движа с него та въпросите ми са: 1.Като я взех палеше от раз при -20 сега обаче се мръщи едвам от 2,3 път,свещите са нови японски 25 лв парчето,релето си дава ток когато е по студено по продължително време както си му е реда. От скоро даже и при загрял двигател не иска да пали та чак до падане на акумолатора и тои е нов 88 ампера за дизел 2.Като смених маслото преди вече 8000 км ми протече масло от мисля че е уловител на маслото на картерните газове намира се точно под помпата и то доста,но с времето намаля та и дори спря сега като сам доливал само 200 млл (а и то май не беше нужно но аз за всеки случай) защото на пръчката си е до половината 3.Като я настъпя (а тя си върви бих казал доста прилично наистина включили турбото е като оса и не пуши много) се показва една лампа с турпина на нея това значи ли че заминава турбото или че прави свръх налягане и трябва да го отбусна малко защото така изчезва ,няма ли буст клапан или както му се казва там? 4.Като карам предимно на 5 предавка се чува едно сякаш чука аванс преди го нямаше а сега все по осезаемо се чува?Надявам се да не съм ви отекчил с моите глупости но това са впечатления от повече от година. А и не мисля че е редно да пускам няколко теми тук Моля ако някой има подобни проблеми и ги е решил да сподели!Не ми е проблем да я закарам на сервиз но искам да знам какво може да и е а не да ми разтягат лукуми
    Fiat Punto 1.7 td
    Ford Scorpio 2.0 DOHC
    Ford Scorpio 2.9 V6

Колега имам същото пунто (жената де) и за сега съм мн доволен Аз карам Дедра 1.9ТДИ и преди време имах същия проблем със паленето както си палеше от раз и изведнъж взе да пали по трудно свещи реле всичко здраво смених горивния филтър но пак така,накрая смених мъркуча който отива от горивния филтър до ГНП-то и се оправи оказа се че мъркуча бил цепнат и засмуква въздух, а интересно че нито теч имаше нито намирисваше на гориво, колата си вървеше без проблем.Провери го този мъркуч или го смени най добре.А и да те питам на пунтото къде ти стои стрелката на температурата на водата при нормално загрял двигател

Коментар

Благодаря за отговора И маркуча ще сменя а за стрелката сега седи ниско долу не може да загрее защото е заминал термостата а тои е към 90 -100 лв но със сигурност знам че трябва да седи в средата постоянно
      Fiat Punto 1.7 td
      Ford Scorpio 2.0 DOHC
      Ford Scorpio 2.9 V6

Коментар

Принципно термостатите са слаби на фиатките...А относно 75коня няма как да е.... има 3варианта - 60,69,71 .... но тва е пояснение само !!!
        Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
        Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

За въздуха съм съгласен ,но не търси само там.При мен се оказаха маркучите за излишната нафта.Били са се нацепили били губили еластичност.
          Fiat Punto 1.7TD
          Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

ми аз ги смених с нови уж ама като се замисля от както ги смених и почна постепенно да се скапва може да са менте
            Fiat Punto 1.7 td
            Ford Scorpio 2.0 DOHC
            Ford Scorpio 2.9 V6

Коментар

Разбрах защо не е палило релето е било изгоряло но по нищо не личеше когато си изка си е работило в последсвие се разбах че е доста скъпичко с някакви платки е!!един приятел го поправи и сега пали от четвърт оборот и това с лампата дето ми свети за турбото било че пренадува а не че е развалено
              Fiat Punto 1.7 td
              Ford Scorpio 2.0 DOHC
              Ford Scorpio 2.9 V6

Коментар

Working...
              X