Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Двутактово масло в нафтата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ама не оставай с впечатлението, че съм върл фен на добавянето на какво ли не в дизела.Слагал съм масло, наистина утихва двигателя.Добавките за нафта (почистване) съдържат и бензин.И аз карам с нафта, не нафта + бензин + олио + не знам си какво още.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

500 ml.хидравлично масло на 10 литра дизелово гориво не го и усети дори.Следващия опит ще е само с хидравлично масло.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
        500 ml.хидравлично масло на 10 литра дизелово гориво не го и усети дори.Следващия опит ще е само с хидравлично масло.
        Аз пък ще пробвам с 2 кила свинска мас :D Абе хора сипвайте си читава нафта за да си нямате проблеми всичко друго са измислици от приказките
        FIAT MAREA WEEKEND 1.9 JTD 2002 81kw ELX 110 катърчета FIAT TEMPRA SX 1.6i.e.cat 1991 тънка пиличка,която не е мирисала бензин от 2005 г.

Коментар

ilia.parvanov написа:
          Tornado написа:
          Аз пък ще пробвам с 2 кила свинсжа мас :D Абе хора сипвайте си читава нафта за да си нямате проблеми всичко друго са измислици от приказкити
          Къде има читава нафта вече в Бг.?Измислици друг път почети повече за дизеловите двигатели.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
            ilia.parvanov написа:
            Tornado написа:
            Аз пък ще пробвам с 2 кила свинсжа мас :D Абе хора сипвайте си читава нафта за да си нямате проблеми всичко друго са измислици от приказкити
            Къде има читава нафта вече в Бг.?Измислици друг път почети повече за дизеловите двигатели.
            ИЗИНЯВАИ просто знам че няма читава нафта в Б-Я ,но има нафта и НАФТА съгласен ли си ?
            FIAT MAREA WEEKEND 1.9 JTD 2002 81kw ELX 110 катърчета FIAT TEMPRA SX 1.6i.e.cat 1991 тънка пиличка,която не е мирисала бензин от 2005 г.

Коментар

Колега @Торнадо да не направи нагар от хидравличното масло, не знам дали има свойствата да изгаря без нагар.

Коментар

chaveto написа:
                Колега @Торнадо да не направи нагар от хидравличното масло, не знам дали има свойствата да изгаря без нагар.
                Аз го разтварям с литър високооктанен бинзин и така го слагам - изгаря на 100%
                FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

В едно разследване по новините на нова казаха че се внася огромно количества масло от Гърция което по принцип трябва да се ползва за преработка и производство на други масла ,но тъй като е безмитно нашите апаши го мешали с нафта и го продават като гориво.Загубите за бюджета били огромни а обикновения човек си дава парите за горива менте родно производство.Ако се докаже какво излиза че то в нафтата си има масло но явно не са улучили пропорцията щото като гледам колегите чудят се какво да досложат че да станат нещата.Не бързайте да ме плюете,аз малко да съживя темата ,а и да ви пожелая да посетите някой западна държава и там да си напълните резервоарите до горе,пък после ми обяснявайте за меката работа и т.н.Всеки има глава на раменете си и да прави каквото си иска. Успех!!!

Коментар

Това може би е това гориво , което го продават с 15-20 стотинки по-евтино? Или някое "безмитно". Едва ли големите вериги биха заредили подобно нещо, с изключение на франчайзинговите станции.

Коментар

Да бе, в България горивата все са калпави.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не биха заредили определено. В събота пак бях в Гърция на море и този път заредих там, разлика във вървенето няма като гледам и в разхода също. Цената беше същата 2лв като при нас.
                        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

..

За масла не съм чувал, но има сигнал от Европейската комисия, че в България влизат огромни количества толуол.А познайте от първия път къде го влагат.

Коментар

ilko-gd написа:
                            Не биха заредили определено. В събота пак бях в Гърция на море и този път заредих там, разлика във вървенето няма като гледам и в разхода също. Цената беше същата 2лв като при нас.
                            Lukoil-Бургас рафинират горива не само за Българският пазар - отиват при почти всичките ни съседи, но ми е странно, защо винаги се плюят горивата? Аз лично зареждам на 2 вериги бензиностанции - на едната защото ползвам 2ст. отстъпка, а на другото - защото имам кредитна карта, която приемат там. На практика - разлика във "вървенето" на колата не намира, също и в звука на двигателя. Дали ще е от Верига А или от Верига Б - разликата си 2 или 4ст Вярно, като заредя нафта пълна с добавки - има разлика, но тази нафта си 12-14ст. по-скъпа. Както писах и преди - това си е чисто мое мнение. Дали ще се сипе 500мл двутактово масло или бензин - не вярвам това да промени съдържимото на нафтата, че да я направи по-добра или по-лоша, но определено не смятам, че ще има ефект при Комън Рейл двигател. За такъв от преди 20 години - може би да - дори и с олио да си размесите нафтата - пак ще е ОК... Онзи ден по дискавъри гледах в Ловци на митове как се кара дрът Мерджан на ОЛИО от кухнята.... Я някой да го пробва тоя номер с Комън Рейл
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

emzo написа:
                              Да бе, в България горивата все са калпави.
                              И за всякакъв проблем по двигателя все горивата са виновни.......И щом се сипе гориво от бензиностанция "Х"веднага всичко се оправя.Върнах се от обиколка в Европа чак до френската граница и обратно,какви ли горива не сипвах-разлика никаква с нашите.Върви си колата еднакво добре и си харчи все еднакво според карането.

Коментар

Някой може ли да каже каква е разиката между 2Т масло за скутер и за мотоциклет?Отивам оня ден да се взема 1л и ме питат за скутер или мотоциклет?
                                И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Working...
                                X