emzo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Двутактово масло в нафтата
Collapse
X
-
Здравей те на всички колеги.И аз да споделя с вас,значи досега редовно си слагам двутактно масло както и спирачна течност.Двутактното масло е за смазването и добрата работа на помпата,слага се защото няма достатъчно смазочност(масло) в нафтата.В нея има повече сяра и е малко по суха,а спирачна течност се слага да обира водата в резервоара,както и да почиства дюзите.И мога да ви кажа че има голям ефект от двата продукта.Само да спомена че съм ги изпробвал на "ТУРБО ДИЗЕЛИ с ИНТЕРКОЛЕР".Ще ви кажа и на кои марки съм ги слагал за да си имате напред става за какви двигатели: Фият Марея 98г.,Форд Ескорд 97г. и на Волво В40 97г.ФИЯТ МАРЕЯ 1,9 ТД 98г. HLX WEEKEND-страхотно удоволствие е да шофираш такъв автомобил.
Коментар
-
naskobg написа:emzo написа:Онзи ден един комшия пък се изцепи да съм слагал спирачна течност и да продухам колата Каза го, като ме видя да сменям дюзите.CSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
-
Колеги, прочетох цялата тема и реших и аз да пробвам на Дедрата (160D1000-1.9td). Сипах 0.5 лит. масло на Husqwarana някакво "Low smoke" и т.н. след около 20-тина километра пробвах да изрежа Дедъра и установих, че на максималните обороти няма почти никакъв дим от ауспуха. Преди във високите подпушваше, ама не фатално. Сега се заслушах и в шума от мотора и ми се струва, че работи по "мазно"...! Въпросът ми е колко често да правя тази операция и дали няма да стане като с трабантите - сипваш гориво и мериш с мензурата колко масло да долееш....!?Lancia Dedra 1.8 - "Ламята Петка" вече бивша любовница...!
Дедра SW 1.9td 160D1000
Коментар
-
Абе аз защо след като изчетох целия менюел на МАРЕА-та не видях нийде съвети за двутактово масло? Навсякъде пише - смяна на моторното масло на 10 000км с моторно, четиритактово за дизели. Обаче пък за моторната бензинова резачка пише, че трябва да се слага масло в бензина, щото няма какво да я смазва. Стефан Хаджов по-горе ви писа, че нафтата е достатъчно мазна за да маже помпата..., а инжекторите определено не смятам, че имат нужда от "масло".Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
@emzo: Абсолютно сигурен съм, че в сервизните упътвания не пише на дизелов автомобил да му сипваш бензин и обратното. Всъщност това с двутактовото масло в нафтата са си бая долни митове и легенди де.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Колега @jenshen73 то много неща не са писани и правилни като цяло но ние ги правим. Не виждам какъв е проблема да се сипва такова масло след като звука става по мек и приятен за ухото. Ти ако не искаш не сипвай, никой не те кара на сила да сипваш. Ако според теб не е правилно изтъкни поне една причина, аз ти казах една заради която ще сипвам.
Коментар
-
Продължение на предишния ми пост:След като минах 150 км. извънградско със средна скорост около 130км/ч установих, че мотора работи много по тихо и с по малко вибрации. Преди като чаках на светофарите светлините от фаровете ми вибрираха в бронята на предния автомобил, а сега са като "заковани" - правете си изводи....! Дедра SW 1.9td 160D1000Lancia Dedra 1.8 - "Ламята Петка" вече бивша любовница...!
Дедра SW 1.9td 160D1000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар