Интересно ми е защо тия тъпаци не са написали в книжката за експлоатация да наливаме и масло, когато наливаме нафтата?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Двутактово масло в нафтата
Collapse
X
-
Airfan написа:Интересно ми е защо тия тъпаци не са написали в книжката за експлоатация да наливаме и масло, когато наливаме нафтата?A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Веднъж на пълен резервоар 1кг. Приста-2Т и толкова. Не забелязах разлика нито в горенето (дименето), нито във вървенето, нито в шума-тук очаквах да се усети по-осезателно. Един приятел, собственик на сервиз, по повод слагане на бензин в нафтата, ми беше казал: "В нафтата можеш да слагаш само моторно масло, по възможност по-леко, добре е за помпата"FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Съжалявам колега, наистина е комбаин но двигателите бяха на мерцедес и някои от тях продължават да са в движение.В края на краищата затова е този форум,всеки сам взема решение.Някой беше казал че един човек сам може да заведе коня до водата но и 100 души не могат да го накарат да пие ако не иска .Нищо лично,просто фолклор
Коментар
-
Kroko61 написа:Съжалявам колега, наистина е комбаин но двигателите бяха на мерцедес и някои от тях продължават да са в движение.В края на краищата затова е този форум,всеки сам взема решение.Някой беше казал че един човек сам може да заведе коня до водата но и 100 души не могат да го накарат да пие ако не иска .Нищо лично,просто фолклор
Коментар
-
Двутактово масло в нафтата
Колеги днес сипах един литър съвсем обикновено минерално двутактово масло на един резервоар и ефекта е невероятен. Двигателят не се чува, че работи, няма го тракането като от стар дизел. Когато я купих тази кола ме питаха защо толкова трака не трябвало ли като е коман рейл система да работи като всичките останали такива. Някъде четох, че ако инжекторите са с пиезо работи двигателя меко и го няма специфичното тракане като на дизел. Днес след сипването на маслото просто изчезнаха всякакви тракания от работата на двигателя, преди при запалване колата се разтрисаше в самият момент на паленето. Сега не се чува, не тресе при палене и работи невероятно меко и някак си плавно двигателя. За напред мисля да продължа да сипвам такова масло но ще намаля дозата на 500мл за един резервоар да видя дали ще е така тих мотора, ако отново си остане тих ще си наливам такова масло. Какво мислите вие по въпроса с маслото, едно време съм чувал от много хора да са наливали масло в нафтата на старите като система дизелови двигатели и то не двутактово. Аз сипах двутактово защото това масло изгаря и не прави нагар. също така четох в един друг форум, че такова масло имало почистващ ефект в горивната система Ако някой иска може да пробва да налее масло и няма да си познае после шума от двигателя защото няма да има такъв :D
Коментар
-
Re: ..
Kroko61 написа:Помните ли това-ако видиш един евреин да скача от десетия етаж без парашут ,не питай нищо а скачай след него-той си е направил сметката вече,ще сте на далавера.
Коментар
-
emzo написа:tyson написа:емцо пиши отзиви, че да слагам и азFIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
То има двутактово масло което е по рядко и от водата, определено не влияе на гъстотата, говоря за синтетичните. Да не говорим, че има и такива които имат някакъв аромат и от ауспуха мирише на ягоди например. За аромата знам, че има такива на 100% защото когато си правим разходки със скутерите с колеги от друг форум и съм го усещал и е по приятно да мирише на ягоди отколкото на двутактово масло. Според мен при коман рейл системата тракането идва от дюзите но не и от помпата. Дори и да се повиши налягането от маслото си има регулатор който се грижи за него и не мисля, че от това идва утихването. Лично аз си и бъркам като на прасе на моята каквото ми падне това ръгам за пробата, газ за горене, вече и двутактово масло + разните му добавки за почистване на системата. Общо взето дебело ми идва едно напълване на резервоара Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар