Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Двутактово масло в нафтата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въх, много сте се разпалили :D. Първо за много години на познатите лица... Сега по темата. Изчетох я цялата, с няколко пропуснати мнения (като никога). От стар дизелджия съм чувал това с маслото. Цял живот дизел кара, дори и сега едно Пежо с мотор HDI. Преди два-три месеца ми спомена този "мит", който едни са разбили, а други не. Понеже вече година и малко съм на друга марка аФтомобил и при това с двигателя, който може би ще ме убеди или не в това, което се твърди, ще вляза и аз в кюпа след 20 число на този месец. Та колата е BMW 318 TDS. И понеже работи равномерно, но трака здраво като за 1996 година, ще се метна на каручката. Все пак е старият дизел-мотор при мен на БМВ. Тъй че ще се разбере дали ще има положителен ефект, както някои колеги в предните си мнения изразиха по-сериозен оптимизъм. А щом Оги казва, че на неговата Брава промяна има - значи е така. ПП Не си мислете, че като съм сменим марката и не пиша толкова глупости редовно, не ви следя какво правите...
    NOW: ???
    Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
    Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

Сега да разгледаме по друг начин въпроса. Някой, който е ползвал 2Т масло виждал ли е обратен ефект от него, т.е - вреда ? Това ме интересува, защото доколкото разбирам не само аз чувам подобрения звук на колата след използването му. Питам, защото бях се натъкнал на 1-2 мнения от други автофоруми, че 2Т масло спомагало за "стягането" и утаяването на парафините в нафтата при минусови температури...За това не се препоръчвало използването му през зимата.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
        Сега да разгледаме по друг начин въпроса. Някой, който е ползвал 2Т масло виждал ли е обратен ефект от него, т.е - вреда ? Това ме интересува, защото доколкото разбирам не само аз чувам подобрения звук на колата след използването му. Питам, защото бях се натъкнал на 1-2 мнения от други автофоруми, че 2Т масло спомагало за "стягането" и утаяването на парафините в нафтата при минусови температури...За това не се препоръчвало използването му през зимата.
        И аз само хубави неща чета,но все пак никой не ми отговори на въпроса за изпробвани марки и модели масла,имам желание да почна да сипвам,но искам да е хубаво и изпробвано масло..................
        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
        Ventura garage

Коментар

Mury написа:
          ntodorov написа:
          И аз само хубави неща чета,но все пак никой не ми отговори на въпроса за изпробвани марки и модели масла,имам желание да почна да сипвам,но искам да е хубаво и изпробвано масло..................
          Аз писах: Husqvarna Low Smoke, 14 лв.. Маслото е полусинтетично. Другото, което също е писано тук и е от същия клас е на STIHL. Марката е HP Super - малко по-скъпо - около 16 лв. Но тъй като сипването на двутактово масло в нафтата не е общоприета практика, едва ли има каталог с препоръчвани масла. Те всички стават, но важното е да търсиш масла, които да покриват основното изискване за полусинтетика както и да е безпепелно (бездимно). Споменатите марки се продават навсякъде, където продават двутактови масла.
          Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан

Коментар

Mury написа:
            ntodorov написа:
            Аз лично съм слагал всякакво 2Т без маслата за резачки ( не са ми изпадали такива де). Слагал съм минерално и полусинтетика. Последно ми изпадна някакво на Мобил - бездимно - полусинтетика за моторни скутери и лодки. Моя съвет обаче е да го разтваряш предварително, защото аз експериментирах с едно червено на цвят: Сипах 50-60 мл.2Т в 10 литра нафта съхранявана в прозрачен съд от Минерална вода и съдържанието му се "пльокна" на дъното. На сутринта дъното на съда имаше цвета на маслената 2Т консистенция, което пък ме наведе на мисълта, че не се беше разтворило добре маслото в нафтата ( за разлика от бензина). Случи ми се с полусинтетика някаква. С Мобила за скутери всичко си е О,кей. Консистенцията му се разтваряше докато падаше към дъното. Странно ми беше, но си имам едно на ум. Никога не превишавам пропорцията 1/200. Не ме питай защо. И аз не знам. ...И понеже съм експериментатор в една тема тук се изразиха мнения за бензин в нафтата. Та реших. Ще си разтварям тези 50-60-70-100 мл.( в зависимост от сипаната в резервоара нафта) с около 100 мл. бензин за по-бързото разтваряне на маслото. Имам възможност за тези химико-каталитични действия... :D, а бензина освен другото ще бъде значим за спадане общата себестойност на микса ... Баси, кво доживях.
            A17DTС/S

Коментар

Аз сипвам Щил от червеното, както съм писал преди доста години в темата.Сигурно са заминали над 10 литра масло за 3 - 4 години.За сега проблеми съм нямал. Довечера пак ще му сложа.Аз го сипвам в резервоара - 200 - 300 грама, и отивам до бензиностанцията, даже не го сипвам и на бензиностанцията за да не ми се търкаля бутилката в багажника. Колкото се разтвори толкова.Мислил съм и по евтино 2Т масло да слагам от Хранителните магазини или Лукоилско, ама още не съм пробвал с тях.Обикновенно зимата по малко слагам и не винаги. Лятото почти постоянно си му наливам.
              Bravo JTD 105 '98

Коментар

На ЕКО има 2Т, червено и доста тънко. Аз от него сипвам, за последно цената май му беше 8лв. Тези дни трябва да купувам и ще знам точната цена.

Коментар

Току що на 30 литра нафта в резервоара добавих следния микс: 150 мл. 2Т масло Мобил ( полусинтетика) предварително разтворено в 200 мл. бензин. 2Т масло се "разтвори" в бензина само докато го помирише. Така направенета смес я изсипах в резервоара с помощта на фуния.......оставя се на слаб огън да къкри. Сервира се студено. ( ей, туй последното след многоточието няма нищо общо с темата :D )
                  A17DTС/S

Коментар

А за това какво ще кажете http://www.prista-oil.com/bg/product/prista-2t-59.html,питам,защото мога да го взимам на добра цена,не разбирам нищо от спецификации на 2Т масла,които нзаят нека кажат,става ли,не става ли.
                    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                    Ventura garage

Коментар

Aз май го писах няколко страници назаде, евтина ли Ви е нафтата, че да я оскъпявате още ?Пак ще се чува трактора, аз лично не виждам много смисъл от ползването на масло, ама ....
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        Aз май го писах няколко страници назаде, евтина ли Ви е нафтата, че да я оскъпявате още ?Пак ще се чува трактора, аз лично не виждам много смисъл от ползването на масло, ама ....
                        Да ти кажа, при съвременната нафта, която е с ниско съдържание на сяра, 2т маслото не вреди ... Но за цената си прав, аз затова спрях ... разлика не виждам ...
                        I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Mury написа:
                          А за това какво ще кажете http://www.prista-oil.com/bg/product/prista-2t-59.html,питам,защото мога да го взимам на добра цена,не разбирам нищо от спецификации на 2Т масла,които нзаят нека кажат,става ли,не става ли.
                          Това е перфектно, бездимно.На кви пари го вземаш?

Коментар

todorakiggg написа:
                            Mury написа:
                            Това е перфектно, бездимно.На кви пари го вземаш?
                            Супер,значи ще пробвам,иначе ще го взимам на 6 лв. някъде
                            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                            Ventura garage

Коментар

Mury написа:
                              До момента няколко пъти съм купувал 2Т масло и то само от посоченото. Смятам че е добро, но нямам база за сравнение.п.с. Емо и аз смятам че при тези цени на нафтата, да я ускапяваме допълнително с добавяне на лубриканти е безсмислено, но всеки си има глава на плещите и да си решава .
                              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

При цена от 8лв. за литър,колко оскъпявате скапаната нафта,с няколко мл. на литър?Или на месец изразходвате по няколко тона нафта?Целта в крайна сметка е по-добрата работа на двигателя,съчетано с усещането на шофиране.Така че да пускате коментари от сорта: допълнително оскъпяване е несериозно.При пропорция 1:200 или 1000мл. струват 8лв. следователно 1мл.ви излиза 0,8ст. Няма и една стотинка!Или казано ясно на един литър нафта добавяте 4 стотинки.Горе долу колкото повечето от вас имат като отстъпка.
                                Alfa Romeo 145 Boxer
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD-140,2001
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD-136,2000
                                http://www.hyperantivirus.com/?id=Ygffd1AAAMfgffEx

Коментар

Working...
                                X