Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Двутактово масло в нафтата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Наистина има такива коли, чийто двигатели работят толкова тихо, че двутактово масло им е напълно ненужно и при тях няма никакъв ефект. Лично всеки ден наблюдавам една такава Зафира с 2.0 DTI (май така беше).

Коментар

Все пак си остава ефекта от смазването и не се губи смисълът на слагане на масло.Иначе и аз слушам една Зафира как не се чува :D обаче собственика и работи в сервиз за помпи/дюзи......... и просто е центрована много добре. А и като цяло този двигател не е на Опел Щкодите в бачкането не се чуваха, сега като минаха 150к си тракат и то добре

Коментар

Преките ми наблюдения съвпадат с вашите. Карам и Вектра C 2.0 DTI 2003 г. Aми тихичка си е пущината. По-тиха е от Зафирата 1.9 CDTI 2007 г.на мой роднина. Всичко е до "характер". Бравата ми определено е податлива на 2Т масло. Единствените ми притеснения идват от неизвесността и евентуалните гнязове, които би отделил двигателят при изгарянето на нафтата и 2Т масло.
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

И аз реших да опитам. На пълен резервоар налях 300 мл 2т масло Приста полусинтетика. Двигателя действително заработи "по-мазно", но мисля че след като свърша опаковката няма да повторя, не съм сигурен дали си струва оскъпяването.
          Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

При мен ефектът е осезаем при 1:500. Най-лесно ми е като ми светне лампата - сипвам 100 мл, и зареждам 50 л. Маслата са на цена около 10-12 лв за литър. При едно сипване на масло - оскъпяването за мен е 1 лв, при сметка за гориво от около 120 лв на текущите цени. С картата за отстъпка на форума от 5 стотинки на литър получавам отстъпка от 2.50, ако извадя разхода за масло - отстъпката ми става чисто 1.50. С две думи - оскъпяването за мен е 2 стотинки на литър.

Коментар

Има и минерални 2Т масла. Цената им е от 5 до 8 лева на литър. Аз съм с минерално 2Т в момента въпреки, че ще пробвам с полусинтетика. Иначе разликата в звука и по-мазната работа на двигателя, които усещам обективно ( смея вече да твърдя ) си заслужават оскъпяването, което и според мен е незначително.ПС: Пак в Гугъл един пич обясняваше, че за нашите цели не е нужно полу или синтетично 2Т масло, ама много бля-бля и не се впуснах в подробностите му, които така или иначе си бяха само теории за неизпробван и непредизвикващ у мен интерес продукт...Сега бих се ослушал пак. :D
              A17DTС/S

Коментар

На следващото зареждане ще пробвам 1:500, да видим дали ефекта ще е както при 1:200.
                Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

Колеги, мога ли и аз да си кажа мнението? Пробвах всевъзможни начини методи и количество на двутактово масло за нафтата. Мареа 1.9 ТД на пълен резервоар 1 литър масло като мносеше и още 500 грама. Наливах и 30 грама на 8 литра нахта и тогава беше най безшумен и меко работещ двигател. сега съм на 25л нафта 1 масло и с червена нафта я карам но иска още малко. Маслото ми е Xtreme и двигателното ми е такова и съм много доволен от Италия е на 100%.
                  Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
                  харчи: DOSTA

Коментар

За колегите, които от скоро ползват 2Т масла в JTD: - Имате ли някакви нови позитивни или негативни наблюдения върху използването на 2Т масла, че ми свършва първата туба ( с която съм миксирал около 200 литра гориво ) и се чудя вече на по-качествено 2Т масълце.
                    A17DTС/S

Коментар

200 мл на пълен резервоар сложих. За сега ще се въздържа от коментар, тъй като съм карал твърде малко. Маслото, което сложих е някакво 2Т масло ЕКО.

Коментар

Колеги, тези грамажи дето ги слагате по добре не го хабете маслото. На резервоар спокойно може и 1 л. да сложите и няма да имате проблем. какви са тези 200 грама и прочие?
                        Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

При мен има осезаема промяна в звука и не много осезаема в работата на мотора при съотношението 1:500. Не виждам причина да го променям, ако при такова постигам това, което съм изчел по форумите. А на 50 литра ако сложа литър масло, това оскъпява литър гориво с 20 стотинки, или вместо 125 лева сметка, ще платя да речем 135

Коментар

Вече съм с полусинтетика на Мобил за мотоциклети...Такова намерих без пари. :D ПС: Освен по-безшумния мотор забелязвам и промяна при сутрешно палене на колата. Притрисането е незначително, а едва доловимите вибрации във волана на студена кола вече ги няма. С една дума - продължавам с 2Т масло. Още повече, че ми е дар - поне тази туба. :D
                            A17DTС/S

Коментар

Най-много доволни има от :
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз си наливам от това и честно казано доволен съм от него. Ogi прав си като казваш че излиза по скъпо като слагаш цял литър ама нали наливаме за да има ефект.
                                Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

Working...
                                X