Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Двутактово масло в нафтата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

batproho написа:
    За полусинтетика е ясно че е по-удачният избор а минерално уместно ли е да се налива ?
    Теории много. Някъде, пак из дебрите на Гугъл някой твърдеше, че минералното масло е по-добро за нашите цели. Друг предлагаше 2Т техносинтетика( каквото и да означава това ) на Мотул, втори опонираше, че няма смисъл да се изхвърляме в марки и цени, а трети твърди, че от години наливал само минерално 2Т и се обосноваваше с минералния произход и на нафтата. Общото между всичките беше, че са доволни от 2Т масло в резервоара.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
      batproho написа:
      За полусинтетика е ясно че е по-удачният избор а минерално уместно ли е да се налива ?
      Теории много. Някъде, пак из дебрите на Гугъл някой твърдеше, че минералното масло е по-добро за нашите цели. Друг предлагаше 2Т техносинтетика( каквото и да означава това ) на Мотул, втори опонираше, че няма смисъл да се изхвърляме в марки и цени, а трети твърди, че от години наливал само минерално 2Т и се обосноваваше с минералния произход и на нафтата. Общото между всичките беше, че са доволни от 2Т масло в резервоара.
      Техносинтез е 2Т полусинтетиката на МОТУЛ. Модела масло е 510.Карал съм 2Т 125ица с такова и съм много доволен. Литъра е около 25 лева.
      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

За качествените "маркови" масла е ясно, имах в предвид примерно масла на ПРИСТА на цена 6-8лв./л
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
          За качествените "маркови" масла е ясно, имах в предвид примерно масла на ПРИСТА на цена 6-8лв./л
          Че какво и има на Приста- та. Аз не съм търсил 2Т на Приста, но повечето минерални 2Т масла са на такава и по- ниска дори цена. На Еко имаха нещо от сорта на цена 5-6 лева. Смятам обаче да опитам с полусинтетика...какво пък. За 8 март нищо не съм купил на колата. :D
          A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
            batproho написа:
            Че какво и има на Приста- та. Аз не съм търсил 2Т на Приста, но повечето минерални 2Т масла са на такава и по- ниска дори цена. На Еко имаха нещо от сорта на цена 5-6 лева. Смятам обаче да опитам с полусинтетика...какво пък. За 8 март нищо не съм купил на колата. :D
            Нямам нищо против ПРИСТА дори напротив (все пак трябва да подпомагаме родното производство), понеже намерих за ~6лв./л а до няколко дни встъпвам в JTD отбора та ми бе любопитно дали за цената си е удачен избор.
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Бая изчетох колеги и реших да пробвам та на 20 литра да речем дизел КОЛКО и КАКВО МасълЦе да сложа на Пунто 1.7тд 1997 ? Благодаря !
              Fiat Punto 1.7TD 1997/10/

Коментар

crazyjoe написа:
                Бая изчетох колеги и реших да пробвам та на 20 литра да речем дизел КОЛКО и КАКВО МасълЦе да сложа на Пунто 1.7тд 1997 ? Благодаря !
                Аз слагам както е казвано на повечето места по 5 мл./л. или за твоите 20 литра трябва да сложиш 100 мл. масло. Не забравяй да сметнеш и количеството гориво, което имаш в резервоара преди да заредиш тези 20 литра, за да включиш и за него масло.Слагал съм и по 20 мл./л. което си е двутактова смес примерно за Балканче да речем.Маслото, което слагам е Еко 2Т от бензиностанциите на Еко.
                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
                  crazyjoe написа:
                  Аз слагам както е казвано на повечето места по 5 мл./л. или за твоите 20 литра трябва да сложиш 100 мл. масло. Не забравяй да сметнеш и количеството гориво, което имаш в резервоара преди да заредиш тези 20 литра, за да включиш и за него масло.Слагал съм и по 20 мл./л. което си е двутактова смес примерно за Балканче да речем.Маслото, което слагам е Еко 2Т от бензиностанциите на Еко.
                  Благодаря за съвета
                  Fiat Punto 1.7TD 1997/10/

Коментар

Колеги и аз да кажа от личен опит, бях пуснал тема и ме препрати към тази тема , и аз сипвам от една две седмици и точно на Приста от 2Т маслото , и мога да кажа , че наистина е коренно различен звука на мотора(помпата) ! пРЕДИ КАТО ЗАПАЛЕХ И 1-2 -3 СЕКУНДИ ЗВУКА БЕШЕ ДОСТА ЗВУЧЕН , И ПОСЛЕ ПОУТИХВАШЕ , СЕГА ПАЛИ И НЕ СЕ ЧУВА ОТ МОМЕНТА В КОЙТО Я ЗАПАЛЯ , РАБОТИ НАИСТИНА ДОСТА ПО-ТИХО...ЕСТЕСТВЕНО НЕ Е КАТО БЕНЗИНОВ МОТОР , НО РАЗЛИКА НАИСТИНА ИМА , И ОТ СЕГА НАТАТЪК ЩЕ СИ КАРАМ ВСЕ ТАКА , БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СПОРЕД чичко Гугъл е хубаво или не! И понеже не ми се занимава с мерилки , на всеки 10 лв(около 4 литра) които сипвам слагам по 4-5 капачки от маслото !
                    Fiat Marea Weekend
                    HLX 1,9 TD 100
                    1999

Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.

Коментар

пробвах и аз с едно масло на ОМВ - Bixxol 2T-M (минерално) ... към 100мл сипах на около 30л гориво и не забелязах никакъв ефект осезаем

Коментар

xaerial написа:
                        пробвах и аз с едно масло на ОМВ - Bixxol 2T-M (минерално) ... към 100мл сипах на около 30л гориво и не забелязах никакъв ефект осезаем
                        Eee,неосезаем ефект-разваляш хубавата тема.Ако ефекта беше осезаем щяха да отворят по бензиностанциите колонки за смес нафта с 2Т масло,за да има къде да зареждат мераклиите които получават "осезаем" ефект.

Коментар

Зависи какво разбира колегата под "осезаем" Ефекта е по добро смазване, по тиха работа. Ако не се прекалява с маслото не би трябвало да се образува и нагар.

Коментар

точно за по-тихата работа се ослушвах ... това съотношение, което съм нахакал достатъчно ли е?

Коментар

Или може би просто мАтора ти е достатъчно тих Kaто японски дизел няма да стане
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

xaerial написа:
                                точно за по-тихата работа се ослушвах ... това съотношение, което съм нахакал достатъчно ли е?
                                Мечо Пух е казал : "Колкото повече толкова повече"...Шегувам се колега. Не и слагай 2Т на твоята кола. Безшумна е явно. Иначе минималната доза ( ако ме питаш кой я определил не моЙ ти кажа :D ) е 5 мл. на литър гориво или за твоите 30 литра - 150 мл.
                                A17DTС/S

Коментар

Working...
                                X