Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Двутактово масло в нафтата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да, така е, но сети се по колко масло наливат трабантите, че да не се износвали Ако наливат колкото трябва, нямаше да им се носи славата за най-дълата кола - 300 метра с пушека Тук си говорим за 3 4 мл/1л , а не за 30 - 50 мл/1л както при двтактовите машини. Ако трябва пък да съм откровен, с нетърпение очаквам да се появят електромобили на нормална за доходите ни цена, и да забранят всички ДВГ, ама аде, тогава петролните шейхове ще умрат от глад
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
      Да, така е, но сети се по колко масло наливат трабантите, че да не се износвали Ако наливат колкото трябва, нямаше да им се носи славата за най-дълата кола - 300 метра с пушека Тук си говорим за 3 4 мл/1л , а не за 30 - 50 мл/1л както при двтактовите машини. Ако трябва пък да съм откровен, с нетърпение очаквам да се появят електромобили на нормална за доходите ни цена, и да забранят всички ДВГ, ама аде, тогава петролните шейхове ще умрат от глад
      Тогава си купи тролей , а не дизел :D
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
        Не ща електромобил...Като не ми запее турбалана под капака, да ми напълни душата...Да ми замирише на изгорели газове, да има вибрации и бучене!
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
          Dido_Lyubenov написа:
          Не ща електромобил...Като не ми запее турбалана под капака, да ми напълни душата...Да ми замирише на изгорели газове, да има вибрации и бучене!
          Ша му сложа турбинно охлаждане и ша пей кат слвейчИ Мислих си за тролей, ама няма жици до нашия паркинг, а на улицата пред нас дето са жиците е забранено паркирането Ще ми го вдигнат с паяка Той и шефа (бившия) ми вика един ден, за пари плачеш, пък с кола идваш на работа. Идвай с автобус ! Па аз мувикам - скъпи са бе шефе, от де пари за автобус, че и гражданската му колко ли е ...
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Абе те новите тролей освен на ток имат и ДВГ, Пък като си накупите електромобили ще псувате ЕОН и ИВН вместо ЛУКОЙЛ
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Аз смятам,че маслото в дизеловото гориво повишава леко компресията затова и двигателя става по тих.Това важи за по износени двигатели.При по запазените мотори почти няма разлика.Спомнете си какво правим при цилиндър с по ниска компресия.
              Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

FGRC написа:
                Аз смятам,че маслото в дизеловото гориво повишава леко компресията затова и двигателя става по тих.Това важи за по износени двигатели.При по запазените мотори почти няма разлика.Спомнете си какво правим при цилиндър с по ниска компресия.
                Нц. Маслото в горивото няма как да повиши компресията
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

S_BANKOV написа:
                  Абе те новите тролей освен на ток имат и ДВГ, Пък като си накупите електромобили ще псувате ЕОН и ИВН вместо ЛУКОЙЛ
                  Аз тях и сега си ги "благославям", че толкова проблеми с ел. захранването не сме имали преди тея да се пръкнат в БГ.

Коментар

Аз ша зема се наканя най накрая,защото сутрин при тея температури направо ме боли сърцето какви звуци издава Мжета
                    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                    Ventura garage

Коментар

Цилиндъра освен от маслото се смазва и от горивото.

Коментар

FGRC написа:
                        Цилиндъра освен от маслото се смазва и от горивото.
                        Това важи повече за бензиновите ДВГ, и то старите, които са за оловен бензин. Оловото се добавяше точно с тази цел - да смазва и уплътнява между цилиндъра и сегментите. При бензиновите, също така горивото се подава в такт засмукване, след това в такт сгъстяване може да подейства като смазка. При дизела, горивото се подава в такт сгъстяване, няколко градуса преди ГМТ, след което се възпламенява и изгаря в такт работа. Просто няма кога да маже цилиндрите.

Коментар

Точно тогава смазва и цилиндъра.Кола която харчи масло образува маслен ринг на края на ауспуха като двутактовите.

Коментар

Тетраетилоловото се добавя в бензина не за мазане, а за повишаване на октановото число. Бензинови капки полепват само по стените на студен цилиндър и така отмиват масления филм, който всъщност маже.Имам някъде една стара книга за подготовка на автомобилни и мотоциклетни двигатели за състезание, там се препоръчва на форсирани двигатели да се слага масло в бензина, за смазване на клапаните.А на дизела наистина горивото не стига до цилиндрите - ако стигаше, нещо няма да е наред в разпръсквачите, а разхода ще е...
                            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Нещо не разбрах,провери си отговора.Става въпрос за добавяне на двутактово масло в нафтата,а скороста на изгаряне и е по голяма от на маслото.

Коментар

FGRC написа:
                                Нещо не разбрах,провери си отговора.Става въпрос за добавяне на двутактово масло в нафтата,а скороста на изгаряне и е по голяма от на маслото.
                                Би ли се обосновал защо при добавяне на масло в нафтата ще повиши компресията?
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X