Ами да бъда по конкретен като заредих до горе то4но 17 литра километража бях минал 148 км само градско.Варна.Може ли проблема нещо да бъде в въздушния филтър?Карам 5 месец с него а преди това пак е карано няколко месеца от познат е.Дали не трябва да му приложа процедурите по почистване?И ако е така какво можете да ми препоръчате и евентуално от каде могда да си купя във Варна??
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно разход!
Collapse
X
-
въздушен, горивен, смени ги всичките, не слагай добавки защото е лошо(мое мнение), по-добре я изкарай на извънградско и покарай, както трябва да се прочисти всичко..от къде зарждаш, най-вероятно няма една приччина за разхода, а са се натрупали фактори, които го вдигат с по малко и така до този, големичък сравнително разход...пак ти казвам, лошо е да се кара студена кола само, по-добре си вземи бензнка, някое 1.1, ама пак ще харчи 10-тка(пак мое мнение)A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
Ами всичко съм сменил когато купих колата(октомври),но в на4алото имах проблем с въздушния филтър,бош който ми стои в багажника.Карано е с него 1 седмица и като разбрах че проблема е с въздушния филтър сложих спортен и се оправи.Колата върви много добре,но само този разход ме притеснява .Ами да след 3 дена ще патувам извън града и се чудя как да я карам бавно 90 100 за да видя разхода как ще е или по бързичко 120-140 (think).
Коментар
-
Според мен късо разстояние е поне половината време от общото през което двигателят работи, като в тази половина колата не е загряла до раб. темп. В моя случай - Трябва да карам поне 12-13 км, защото за 20 минути изминавам 4.6 км до работа, и стрелката точно се изправя на средата, и трябва да гася. Ако карам още 20 минути, когато е напълно топла, тогава според мен не съм карал на късо разстояние.
Коментар
-
Ами за спортния филтър може би,ще видя дали ще си купя един K&N или някакви препарати за почистване на този,но това е че незнам каква марка е.Просто този познат дето ми го даде каза че бил хубав не някакъв за 14 20 лева.И незнам точно какви да купя за този филтър.Относно разтоянието е 5 6 км.
Коментар
-
ogi28b написа:М/у другото - има голямо значение и каква е била средната ти скорост за тези 5-6 км. ....A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
трябва да ви кажа че от пазарджик до варна ми удари точно 6.22л/100км... и съм адски доволен като се има в предвид че по магистралата карах със 150-60 а на междуградските 120-130 където може иначе 90-100...минах през бургас ...замерването е от пълно до пълно....а колата беше фул с багаж и бяхме двама... направо екстра ...заредих в-пауър дизел ...всъщност аз само това зареждам... колата е тд100Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Колата е Мареа 100ТД. Не знам с какво каране постигате тези резултати, но аз преди два пет дни по спешност трябваше да взема бабата и да я водя на лекар, та от Стара Загора до Пещера и обратно ми даде разход 7.5 при скорост на магистралата 140 - 150 км/ч, а иначе колкото позволява натоварването на пътя. За мен разхода е голям при положение, че имам познат с БМВ атмосферка, на който при скорост 120 - 130 км/ч разходомера му показва малко над 4. Интересното при него е, че при по-ниска скорост около 100 км/ч разхода му вдига над 5.5
Коментар
-
и аз се чудех как стават тези неща с ниския разход но останах изненадан...това беше първото точно засичане което правя откакто имам автомобила иначе по грубите сметки съм я докарвал до 10л/100км във Варна...аз имам един друг въпрос...карам едно служебно ситроенче Ц4...1.6 дизелче и е много интересно има нещо което мислех че само бензинките го имат но като го пусна на скорост по баир надолу бордовия забива разход 0.0- 0,1л/100км...та ми стана интересно дали и при бравата го има това нещо защото аз така или иначе не обичам да карам по инерция...знам че това беше доста разисквана тема във форума но при бензиновите двигатели и доколкото съм я чел незнам някой да е казал че дизелите също имат тази опция...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар