Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно разход!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос относно разход!

Здравейте,имам въпрос относно разхода,карам фиат браво 1.9ТД 97 година,бих искал да попитам нормално ли е с 17 литра нафта да измина 170 км градско става въпрос за Варна,аз мисля че не е много нормално и евентуално каква е причината за такъв разход и също какво мога да направя по въпроса.Колата е с спортен възду6ен филтър конус и карам до 2000 2500 оборота.Благодаря предварително!

Ако някой може да ми помогне много ще съм му благодарен.

Коментар

Колега, ако чакаш точен и категоричен отговор... Аз минавам в София 970 км с 88 литра нафта, това е по последни данни от зареждането ми . Друг пък минва в софия почти 1000 км с един резервоар (60 литра и малко.) Всичко е относително. Разходи се извън града, покарай с постоянна скорост 90 км/ч, и ако за 100 км ти харчи значително повече от предписанието - тогава вероятно има проблем.

Коментар

Оги, ти си с ЖТД и пак това 1000 с резервоар едва ли е чисто градско в задръствания, не мога да го повярвам колега, колко коня е колата, моята е ТД100 и ми дава 8 градско в София, но ако я карам постоянно в задръствания си думка 9-ка, че може и отгоре, не ми се е налагало да карам много така, нормално е, няма кола, която в задръстване да харчи малко..първо, как засече разхода, ако е на лампа, не можеш да разчиташ..после висок разход идва от много работи...лоша нафта, запушени дюзи, въздушни пътища, върви ли колата, мудна ли е
        A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
        e30 forever!

Коментар

Е, хайде сега, на мен лятото като ми харчи 6 на 100 градско с 60 литра са си точно 1000 км, а вися яко в задръствания. Много зависи кой как кара. Сега карам предимно по новата част на околовръстното и има малки задръствания и ми дава по-голям разход отколкото като кретах едвам едвам. За сведение алфа 156 2,4 jtd 150 коня, с много леко каране преди две седмици защото валеше дъжд, а гумите бяха сликове с моето каране даде разход 5. Показанието е по борд компа, и даже като се махнах от задръстването разхода скочи малко и засичането е за 25 км, докато се прибера от работа.
          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Ами карам до 2000 максумум 2500 оборота ами беше до горе и така я засякох.Искам да попитам дали ще има промяна ако сложа някаква добавка и евентуално какво можете да ми препоръчате?

Коментар

Направи едно цялостно замерване поне - пълно-пълно. 17л/170км са си 10/100, което си е нормално за варненският трафик. Аз в трафика си похарчвам към 8.4/100.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ами като направя една проста сметка ми идва 11.5 на 100 км градско,което ми се струва множко верно че все пак е само градско,но мисля че поне 9 9.5/100 максимум до 10 трябва да бъде.Искам да попитам ако сложа някаква добавка за дизели дали няма да ми смъкне разхода малко?И да не би заради спортния филтър да ми се дигна разхода??От какво друго може да ми се вдига разхода??

Коментар

Има ли значение това че карам на къси разтояния и не може да загрее както трябва може ли това да е причина за високия разход?

Коментар

Моето Браво е 1.9 тд 75кс. и вече 4 пъти го засичам и разхода ми е 9л/100км! това е само градско без да излизам извън града И на мен ми се вижда много ама това е ! само на дълго ми гори 5.5 -6 л/100км!
                    LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

А с каква скорост го караш извън града че ти прави 5.5 6 разход??

Коментар

ако го караш студено, може да е обяснение, поне веднъж седмично излизай излизай на по-дълго, вредно е за колата да се кара само студена..но пак 11,5 е много мисля, че трябва да си към 10-катапод 6 съм падал на извънградско, само аз и още един човек почти без багаж при 90-100-110 максиначе с пълен багажник и трима души и 100-120 си ми гори 6,5, а на клима - 7
                        A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                        e30 forever!

Коментар

Syns_Master_ написа:
                          Има ли значение това че карам на къси разтояния и не може да загрее както трябва може ли това да е причина за високия разход?
                          Според мен има огромно значение.
                          Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                          Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                          http://www.keepfighting.ms

Коментар

Това разходът е много относително нещо. На мен максимално ми е давала 11.5 в София ( ТД 100 ), обаче беше голямо задръстване, голямо обикаляне, голямо съзтезание за кой ще е първи на следващия светофар. Последно вчера засичах - с 12.08 литра ( точно 20 лв )-166 км, от които 48.8 км бяха 100% извънградско и съм карал със скорост между 130 и 150 км/ч. Останалите си бяха чисто софийско каране. За тези 166 км, не изгасих колата нито веднъж! Не мога обаче да кажа това колко часа работа е било на мотора, защото не съм поглеждал...
                            www.CarProfi-BG.com
                            Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                            Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                            Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Syns_Master_ написа:
                              Ами като направя една проста сметка ми идва 11.5 на 100 км
                              Как така 11,5. НАли 17 литра за 170 км, това е точно 10 на 100
                              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Working...
                              X