Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с температурата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с температурата

здравеите на всички,преди няколко дни си взех фиат браво 1.9 тд 100 коня.Искам да попитам каква температура трябва да държи,в смисъл при мен стрелката едвам стига втората черта,оборотите са 950,и мисля че може би е термостат,но парното духа горе долу топло.
    bravo1.9 td

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=9753
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: проблем с температурата

lucho76 написа:
      здравеите на всички,преди няколко дни си взех фиат браво 1.9 тд 100 коня.Искам да попитам каква температура трябва да държи,в смисъл при мен стрелката едвам стига втората черта,оборотите са 950,и мисля че може би е термостат,но парното духа горе долу топло.
      Термостат колега,пък може и да си в рамките на нормалното!
      ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

мммда,120 левчета ми казаха.Дано да е това,че да не отидат на вятара,мерси за консултацията.За линка по-горе,при мен до чертичка 1 аз имам поне още 4 деления,затова немога да определя каква температура ми държи.
        bravo1.9 td

Коментар

Колега има една тема във форума, където е описана замяната на термостат с такъв от Рено и има снимки. Термостата струва 12лв. Аз я изпълних и съм доволен. Е температурата ми стои малко над втората черта и не достига до средата, но това мисля не е от значение толкова. Тия двигатели и без това имат склонност да пукат глава при прегряване, така че малко по на хладничко е по добре. Иначе втората черта е някъде около 82-3 градуса и щом и през зимата бързо я достига си е добре.
          Fiat Marea TD100

Коментар

Малко показно.
            Прикачени файлове
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

да така е,не е добре да грее много,но мисълта ме беше че при мен стига едвам втората черта,а имам още 3 докато стигне средата.Ох незна вече,маи ще я оставя така за сега,но си мисля че оборотите са високи защото неможе да загрее достатачно,а може и друг да е проблема.
              bravo1.9 td

Коментар

да значи карам с 56 градуса.Та да сменям ли термостат
                Прикачени файлове
                bravo1.9 td

Коментар

Като загрее до около 50-55* оборотите трябва да паднат до нормалните. Иначе щом загрява бавно ( над 5-6 км.) и не достига нормална температура е термостат. Провери и горния маркуч -десния срещу двигателя дали загравя. Ако е студен занчи не отваря термостата ти или отваря бавно. Сменяй го.
                  Fiat Marea TD100

Коментар

ок ще го сменям пък ще видим,мерси на всички отзовали се,лека нощ
                    bravo1.9 td

Коментар

Working...
                    X