здравеите на всички,преди няколко дни си взех фиат браво 1.9 тд 100 коня.Искам да попитам каква температура трябва да държи,в смисъл при мен стрелката едвам стига втората черта,оборотите са 950,и мисля че може би е термостат,но парното духа горе долу топло.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с температурата
Collapse
X
-
Re: проблем с температурата
lucho76 написа:здравеите на всички,преди няколко дни си взех фиат браво 1.9 тд 100 коня.Искам да попитам каква температура трябва да държи,в смисъл при мен стрелката едвам стига втората черта,оборотите са 950,и мисля че може би е термостат,но парното духа горе долу топло.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
Колега има една тема във форума, където е описана замяната на термостат с такъв от Рено и има снимки. Термостата струва 12лв. Аз я изпълних и съм доволен. Е температурата ми стои малко над втората черта и не достига до средата, но това мисля не е от значение толкова. Тия двигатели и без това имат склонност да пукат глава при прегряване, така че малко по на хладничко е по добре. Иначе втората черта е някъде около 82-3 градуса и щом и през зимата бързо я достига си е добре.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Като загрее до около 50-55* оборотите трябва да паднат до нормалните. Иначе щом загрява бавно ( над 5-6 км.) и не достига нормална температура е термостат. Провери и горния маркуч -десния срещу двигателя дали загравя. Ако е студен занчи не отваря термостата ти или отваря бавно. Сменяй го.Fiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар