Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч масло?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Я обясни малко по-подробно къде точно е тоя семеринг, че и аз съм в графата със спуканите картери
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

само съм чувал митове за него, казаха ми, че за да го свалят трябва да се свали скорстната кутия, съединителя, за маховика не разбрах, ама бая работа било...нищо, не мога да правя локви по 10-15см, трябва да се направи
      A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
      e30 forever!

Коментар

Geraka написа:
        Я обясни малко по-подробно къде точно е тоя семеринг, че и аз съм в графата със спуканите картери
        бая работа е колега...сваля се акомулатора,стартера,скоростната кутия,маховика и чак тогава е семеринга....а скоростната кутия е доста голема...с две думи цял ден работа

Коментар

BEX---GT написа:
          Торнадо, това по-горе беше в кръга на шегата, разбира се... след ремонта мойта тече яко от семеринга на коляновия вал, този под маховика, ще го сменям след 7-800км, когато съм на първата смяна на маслото, надявам се след това да съм чист и аз, ще видим пп за това съм си виновен аз, навярно, когато си спрасках картера... поне гледам, че всички с този проблем са го имали този теч..
          Убеден ли си ,че теча е от семеринга или е от мястото където картера прави една извивка и контактува с блока.Ако там не е добре нанесен силикон при монтажа явно капе от там.На твое място бих демонтирал картера и монтирал отново като преди да го монтирам почистя повърхностите на които ще нанасям силикон със ацетон.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

ами гледаха го, ама в момента всичко е толкова оплякано с масло, че не може да се види много хубаво, просто знам, че го имам този проблем още откакто си разбих картера, а оттогава минаха май година, година и половина, отделно момчетата, които ми правиха основния ремонт казаха, че тече от там, но лошото е, че не ми казаха по-рано, за да не го мисля сега...както писах, след 7-800км е в бокса отново за мини ремонти, надявам се
            A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
            e30 forever!

Коментар

Re: Теч масло?

Geraka написа:
              Знам, че много зачестиха темите ми, но напоследък нещо не ми върви със фиатката ....днес забелязах един теч на масло....от нещо което се намира от дясно на двигателя...точно над термостата...хванато е мисля, че с 3 болта и течо от там...довечера ще кача сникма да ви покажа за какво точно иде реч...
              За сега стабилизирах нещата само с притягане на трите болта - течеше най-много около най-отхлабения...минах след това около 400км и за сега не се вижда да тече от там
              Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Working...
              X