Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко време изчаквате преди да потеглите в студа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко време изчаквате преди да потеглите в студа?

Аз лично в ден като днешния (-6 градуса) паля, излизам от колата да изчистя стъклата, пускам парното леко да поодуха прозорците, спирам го и тръгвам. Но катам около 1 км. по надолнише. Мисля че не е проблем, защото не и давам никакъв зор около 5 мин след като тръгна.
    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Изчаквам не по-малко от 5минути. Двигателя работи по-добре;по-бързо достига работна температура след като потегля;разхода значително ми спадна/при шофиране на къси разстояния това е важно/.
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

Коментар

Дизела на място ако чакам да загрее, голямо чакане е.Знам, защото преди няколко месеца следях термостата кога отваря.Минутка, максимум две и потеглям, но не я юркам.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

паля и трьгвам ако имаше някакво подобно изискване производителя щеше да го е написьл с големи букви
        тунинговам си колите за удоволствие
        някои с турбо други с чип

Коментар

Аз лично подгрявам 2-3-пъти паля, слизам да изчиста стъклата и тръгвам това отнема около 3-5мин... принципну е хубаво един двигател да поработи поне 30-40сек. преди да се тръгне без значение дизел,бензил , студено или топло. все пак цяла нощ маслото се е стекло и доста части са останали на сухо и при първоначален старт има по голямо триене от нормалното...Правил съм експеримент с един форд 1.3 бензин 92г. миналата зима в големите студове паля и фурсаж,ами след десетина такива опита двигателя определено започна да трака и ръмжи доста повече... не че не работи но със сигурност съм му скасил живота :D
          Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
          Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Около 8-10 мин.След като запаля колата - слизам чистя прозорци и паля цигара.Гася цигарата, хвърлям я в контейнера и потеглям.
            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Паля, изчаквам максимум 1мин. и тръгвам (но без да я юркам).
              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

kombito-tdi написа:
                паля и трьгвам ако имаше някакво подобно изискване производителя щеше да го е написьл с големи букви
                Както тропа двигателя тръгваш ???Аз изчаквам поне малко да намали тракането.
                04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Stefanaki написа:
                  Около 8-10 мин. След като запаля колата - слизам чистя прозорци и паля цигара. Гася цигарата, хвърлям я в контейнера и потеглям.
                  Лелеле...8-10 минути....ами ако си на среща колега... Според мен са доста 8-10 минути...Аз изчаквам около минутка..
                  Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
                  Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

Забравих да кажа, че чакам само ако е под нулата иначе си потеглям веднага.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

i4kin написа:
                      Лелеле...8-10 минути....ами ако си на среща колега... Според мен са доста 8-10 минути...Аз изчаквам около минутка..
                      Ако съм на среща излизам 10 мин. по-рано.
                      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Само след две...максимум три минути двигателя започва да работи по много по-различен начин!!!!! И като шум ,и като обороти, и като вибрации...нямам техническо образование ,за да го обясня по-добре. НО със сигурност мотора е в по-добра кондиция след пет минути работа на място. Разхода ми падна с 1,5литра! Това го експериментирах НАРОЧНО! Подробно го обясних в темата на G.Konzolev!ред. нямам предвид да го чакам да загрее до 75-80 градуса...това на място е "невъзможно" при външна температура от "-нещо си"
                        Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                        Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                        http://www.keepfighting.ms

Коментар

При такива температури паля,чистя предното и страничните стъкла и потеглям
                          Marea 1.6 16v

Коментар

Изгасне ли лампата на маслото всичко е готово за ход. Има ли мазане всичко останало е въпрос на страхове,че чука и трака повече,докато загреят цилиндрите.
                            AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                            HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                            Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Ако няма стъкла за чистене - паля, чакам 20 сек. докато се наместя в седалката, закопчея колана, евентуално подбера музичка и - газ, чорапи, наметало! Са няма да й робувам, ебати тенекията.Ако имам да чистя стъкла/сняг - паля, чистя и тогава тръгвам.И в двете ситуации избягвам да я настъпвам в първите минути работа.

Коментар

Working...
                              X