Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скала на горивото при 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скала на горивото при 1.9 JTD

Интересува ме колко събира резервоара, и колко е резервата. Т.е. когато светне лампата колко литра имам. Също така и на коя чертичка колко литра нафта са?

На всяка кола е различно!При мен - като е на първата чертичка, сипвам 11.5 литра. Като светне лампата 50 - 51. Горе долу 1 чертичка е м/у 6.5 и 7 литра. Да знаеш че както гледаш стрелката на 1 място, може в следващия момент да падне с повече от 1/2 деление, в зависимост от наклона на колата. Ако лампата свети, избягвай да я оставяш наклонена напред и наляво.

Коментар

Да формулирам въпроса по друг начин. Карам, светва лампата. Kолко литра имам в резервоара и приблизително колко километра мога да мина?

Коментар

Тази тема май е десетата относно резервата в резервоара...Колега по книжка резервата ти е 7 литра...
        Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
        Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

Най-добре да не провбваш колко можеш да минеш с резерва :D
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

За 7 километра май има след като светне лампата... . Както и да е този двигател не е хубаво да се оставя без нафта. Аз винаги паде ли ми до предпоследната черта, сипвам.
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
            -------------------------------------
            1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

Коментар

В моята книжка пише, че имам 7 литра след като ми светне лампата (май е вярно). Чувала съм за закономерност, при която като ти светне лампата имаш за още 100км, но разбира се аз не рискувам с повече от 50-60км.

Коментар

Не знам защо изобщо трябва да се чака да светва лампата... Лампата може да светне както и при останали 15 литра, така и при 6. При мен като светне, сипвам малко над 50 литра. Не съм експериментирал да видя колко ще сипя, ако чакам наистина да свърши.

Коментар

ogi28b написа:
                  Не знам защо изобщо трябва да се чака да светва лампата... Лампата може да светне както и при останали 15 литра, така и при 6. При мен като светне, сипвам малко над 50 литра. Не съм експериментирал да видя колко ще сипя, ако чакам наистина да свърши.
                  Резервоара е 60литра по принцип. Така че е логично ако ти светне на 7литра да налееш малко повече от 50.

Коментар

Мойто "малко повече от 50" е 50.4, 50.7 .... под 51

Коментар

И аз така знам за Браво резервата е 7л. а резервоара е 60л. С други думи като ти светне лампата разчитай на извънградско около 100км. Градско малко по-малко.
                      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

ogi28b написа:
                        Лампата може да светне както и при останали 15 литра, така и при 6.
                        Ей това е най-вярно. При мен като светне лампата имам 12 литра, демек наливам 47-48. Някой друг има може да има 6 литра. При всеки е различно.
                        FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Аз на два пъти съм се прибирал от Свиленград със светеща ламБа на резервата.Това са 150км.Стараех се да карам пенсионерската. Заредих около 55л,като разклащах колата здраво.При празен резервоар и пълнене буквално до ръба Бравото събира 63л.Естествено с разклащане,за да излезе всичкия въздух.
                          Octavia RS
                          Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Тук изниква въпросът - каква е геометричната форма на резервоара? Аз мисля че дори и без разклащане, не би трябвало да остава въздух. Не че и аз не съм клатил де, ама е нямало ефект.

Коментар

А от къде идват тея разлики в литрите и лампата?

Коментар

Working...
                              X