Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде при ТД100 се намира дебитомера?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Къде при ТД100 се намира дебитомера?

Изобщо има ли дебитомер колата? Днес поразгледах така малко под капака и видях датчик на въздуховода, който се намира малко под акумулатора, вляво. Разглобих всичко до там и го извадих. В интерес на истината не беше замърсен почти. Само леко прашен. Зачистих го. Преличаше ми малко на термо сонда и въобще на дебитомер, който съм виждал с разни жички вътре в него. Върнах обратно всичко, но ефект никакъв. Пробвах да покарам малко колата с откачена букса и направо не мога да си я позная. Върви като луда. Харесва ми, но започвам да се питам какъв ли разход ще ми даде. Направи ми впечатление също така, че сълзи от авансаторния клапан, около жичката. За съжаление нямам излишни 140 лв сега...Също така изчезна прекъсването около 1700 оборота, което попринцип си имаше... Какво е това, което почистих, всъщност?
    www.CarProfi-BG.com
    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
    Най-атрактивните цени в София!

Добре дошъл на поредният течащ авансатор...аз днеска смених моя, че бешо почна да ручи, а не да сълзи Иначе колата има дебитометър и е точно това, което си чистил http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=2&show=1 - това е цената му нов....има и по евтин вариянт, мам май не е за предпочитане.А някаква разлика в пушека виждаш ли с откачена букса на дебитометъра?
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Е това, което извадих аз определено не е този дебитомер от линка. Дори не прилича на него. На буксата имам само два пина. Ще го снимам после и ще постна снимката. Разлика в пушека не видях или по-точно не съм се заглеждал особено...
      www.CarProfi-BG.com

Коментар

Че вашите пушат ли ? Мойта чак не вярват, че е дизел :PВпечатленията ми от каране с разкачен дебитомер са, че колата се спъва.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          Че вашите пушат ли ? Мойта чак не вярват, че е дизел :PВпечатленията ми от каране с разкачен дебитомер са, че колата се спъва.
          Нашите са старото поколение :P ...а и май дебитометъра при нас не играе съществена роля както при твоето jtd....доколкото знам доста си му смъкнал разхода с новият дебитометър
          Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

ето тук е, под поставката на акумумлатора пп след ремонта мойта не чади, съвсем сериозно, даже аз не повярвах
            Прикачени файлове
            A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
            e30 forever!

Коментар

пп след ремонта мойта не чади, съвсем сериозно, даже аз не повярвах На какво си правил ремонт ?
              Fiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
              Škoda Fabia / 1.9 TDI /

Коментар

rsof написа:
                На какво си правил ремонт ?
                На това-онова, козметичен....

Коментар

BEX---GT, мерси за снимката! Аз всъщност разкачих онази малката жълта буксичка точно над кръгчето, с което си оградил мястото... ( това да не би да е температурен датчик? )Е явно съм бил много разсеян днес, щом извадих всичко до там и не съм видял, баж което ми трябва. Впрочем, малко ме е шубе да разкачам акумулатора да не би кодът да ми светне после
                  www.CarProfi-BG.com

Коментар

ам.. и аз днес гледах цената за нов дебитомер..само,че не разбрах за какво всъщност служи?!

Коментар

Дебитомерът мери дебита. Дебита на постъпващия въздух. Мери колко въздух е влязъл към двигателя.

Коментар

В крайна сметка това, което съм разкачил какво е ?
                        www.CarProfi-BG.com

Коментар

май се казва някакъв Мап или Маф сензор, след като свалиш дебитомера, можеш да го почистиш със спирт, иначе на дебитомера буксата му беше отдолу май, за това не си го видял
                          A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                          e30 forever!

Коментар

crush написа:
                            BEX---GT, мерси за снимката! Аз всъщност разкачих онази малката жълта буксичка точно над кръгчето, с което си оградил мястото... ( това да не би да е температурен датчик? )Е явно съм бил много разсеян днес, щом извадих всичко до там и не съм видял, баж което ми трябва. Впрочем, малко ме е шубе да разкачам акумулатора да не би кодът да ми светне после
                            Да точно този датчик измерва температурата на входящия въздух.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Благодаря много на всички ! Колата върви по-добре като съм откачил температурния датчик и разходът ми не се промени изобщо. Днес мислех да сваля и дебитомера да почистя, но за мое голяма учудване вали сняг и то бая...
                              www.CarProfi-BG.com

Коментар

Working...
                              X