Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

въпрос за подгряващо реле

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

въпрос за подгряващо реле

Пунто 99г. 1.9 ДСвещите си греят и след като релето щракне.Те затова и горят явно на 5 месеца всичките.Ще се слага ново,но дали няма и нещо друго.

Колега, защо смяташ че свещите греят и след това, виждаш ли ги , или как разбираш че греят?

Коментар

Слагам пробната лампа на шината на свещите и виждам че все още се подава ток

Коментар

Това дори и след 5 минути ли ? Тези релета имат функцията да продължат греенето дори и след като лампата изгасне, и това може да просължи много време, зависи от свещите, от настройките на самото реле, от температурите...

Коментар

3 години с едни и същи свещи както съм купил колата.Никога през тези три зимни периода не се е зачудила дали да запали.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Не съм засякъл дали са 5 минути или повече,но преди 5 месеца са сменени свещите(дали са тояги не знам) ама пак да изгорят всичките.Само това реле е залепнало и постоянно подава ток на свещите.Ще се смени и ще видя дали пак продължава да подава ток.

Коментар

Имай в предвид ,че има подгрев и след като е запалил мотора и той може да е до три минути и повече зависи колко е студено.Ако не се изключва подгрева и до 5 минути след старт на мотора тогава търси причината.Тя може да е реле или упавлението му.Успех!!!

Коментар

Working...
              X