Появи се странно ромолене на колата ми.Ходих на сервиз и там, като ми свалиха пистовият ремък се оказа че не е проблем в двигателя.Тогава ми казаха че е демферната шаиба,но като се поровичках малко установих,че шаибата на климатика много играе.Казаха,че не пречело това. Проблем ли е това? Предложиха да сменят демферната шаиба,а ако пак го има ромоленето ще ми смени обтяжната ролка безплатно на негови разноски.Моля някои ако може да даде съвет какво да направя,че съм много объркан.Обтяйната ролка ми е нова както и пистовият ремък.Сменени са преди два месеца. javascript:emoticon(’’)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ромолене на брава JTD
Collapse
X
-
Е тук сам си отговаряш.Викаш, че си видял, че шайбата на климатика играе много, после пък шайбата на коляновия вал ще сменяш, пък ако не е от нея ще сменяш за сметка на майстора обтяжната ролкаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
И при мен го има същото румолене...и мойта шайба на климатика ми се струва, че играе и издава едни звуци странни....Скоро късах ремък и карах малко без такъв и румоленето изчезна....след като слжих новият ремък отново се появиха и става се по-зле....и на мен в сервиза ми казаха демпферна шайбо, обаче аз съм я сменял преди 30000км....Въпроса ми е може ли да се сменя тая шайба на климатика, понеже в сайта на axm не видях да има такава?Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
При свален ремък работи идеално.А за шаибата на климатика не се сменя а само лагерчето. То било някъде около 50лв.И за смяна още около 50лв. Макар че не било трудно и сам да си го свалиш.Сваля се пистовият ремък и след това се развива една гаика, но ще трябва с нещо да се държи да не се върти комресора.Не съм го правил, но ще трябва да се заема в наи скоро време само дето незнам кога ще е това. И дали ще излезе от там,защото само тази шаиба на климатика играеш когато свлихме ремъка в сервиза,а демферната шайба не видях да е закъсан тампона. Самокогато е монтирана се вижда много леко да криволичи.Всички други ролки и шайби според мен бяха добре нямаха никакви луфтове и се въртяха съвсем нормално.Fiat brava 1.9JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар