Здравейте.Днес на моето Punto mk2 2001 1.9D започна да ми мигат за по малко реотанчетата на свещите, което ме води на мисълта, че едната е отишла.Къде се намират тези свещи, за да ги сменя сам с приятелска помощ, а не да ходя в сервиз, да губя време и да плащам труд?Също така, ще се радвам да ми препоръчате някакви свещи, на достъпна цена, понеже скоро правих обслужване, което с акумулатор ми излезе 600 лева и не мога да отделя много за колата ми.Благодаря отново.Лека вечер!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде се намират свещите на Пунто МК2?
Collapse
X
-
Хм, 2 от свещите са достъпни, третата - относително, но четвъртата е на ужасно място - сваля се капака на клапаните за достъп.Откачи релето на подгрева - намира се насреща зад мотора, гледано отпред. Държи се на един болт. Като го обърнеш внимателно откачи буксата с 4 кабела - тя подава тока на свещите. Премери ги с мултицет една по една - трябва да са по около 0,7 ома - или поне да има връзка. Сам не ти препоръчвам да сменяш свещи - късат се ако са запекли и става наистина дебело после. Ако и 4те свещи са ти ОК, може проблема да е в релето. При мен имаше проблем с кабелято на 1 от свещите и ми мигаше реотанчето, след като го оправих - се приключи. Провери и релето - трябва при даване на контакт да подава около 20сек ток на свещите и след студен старт да продължава да подава за по-мека работа още 1-2 минути. Също е възмонжно всичко да работи, но самото реле да не комуникира с ЕКУ нещо и от това да мига лампата.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Реклама
Collapse
Коментар