Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде се намират свещите на Пунто МК2?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Къде се намират свещите на Пунто МК2?

Здравейте.Днес на моето Punto mk2 2001 1.9D започна да ми мигат за по малко реотанчетата на свещите, което ме води на мисълта, че едната е отишла.Къде се намират тези свещи, за да ги сменя сам с приятелска помощ, а не да ходя в сервиз, да губя време и да плащам труд?Също така, ще се радвам да ми препоръчате някакви свещи, на достъпна цена, понеже скоро правих обслужване, което с акумулатор ми излезе 600 лева и не мога да отделя много за колата ми.Благодаря отново.Лека вечер!

Хм, 2 от свещите са достъпни, третата - относително, но четвъртата е на ужасно място - сваля се капака на клапаните за достъп.Откачи релето на подгрева - намира се насреща зад мотора, гледано отпред. Държи се на един болт. Като го обърнеш внимателно откачи буксата с 4 кабела - тя подава тока на свещите. Премери ги с мултицет една по една - трябва да са по около 0,7 ома - или поне да има връзка. Сам не ти препоръчвам да сменяш свещи - късат се ако са запекли и става наистина дебело после. Ако и 4те свещи са ти ОК, може проблема да е в релето. При мен имаше проблем с кабелято на 1 от свещите и ми мигаше реотанчето, след като го оправих - се приключи. Провери и релето - трябва при даване на контакт да подава около 20сек ток на свещите и след студен старт да продължава да подава за по-мека работа още 1-2 минути. Също е възмонжно всичко да работи, но самото реле да не комуникира с ЕКУ нещо и от това да мига лампата.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
    X