Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Карате ли с "държавна" нафта?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От каде се снабдявам немога да ти кажа нали ме разбираш,масла или добавки слагам от време на време ама голяма разлика не намирам.
    Fiat Croma 1.9TDid-96g
    min-3.9/100
    max-7/100

Коментар

Айде да задам по друг начин въпроса. Кой си прецака колата от лоша нафта?
      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Той пък ще си признае.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ам значи corkie80 ти слагаш от Гръцката машинната нафта така ли? е как разбираш на колко литра колко масло да сложиш, и какво масло слагаш? Ще споделиш ли опит с мен за да пробвам и аз?
          каквото е били,то е и сега,и каквото пак ще бъде вече е било...

Коментар

Така поставен въпроса е друго. По темата имаше доста изписано някъде във форума, но не ми се търси сега. Аз лично с колата експерименти не си правя! (виж с жената по-може )Това което мога да споделя от собствен опит е следното: в началото след като се сдобих с автомобила зареждах гориво на две от най-големите вериги бензиностанции у нас. За този период ми присветваше по 3-4 пъти в месеца индикатора за наличие на вода в горивото. Първоначално си мислех че нещо датчика може да се бъзика но с течение на времето започнах да се съмнявам че ми присветва по-често след зареждане от едното място. Но , тъй като мешам горивото пак си остана редовно през 5-6 дена да ми премигне. В крайна сметка реших да спра да сипвам от мястото където се съмнявах и проблема изчезна! Няма да споменавам имена за да не излезе че правя реклама Скоро разбрах че мой познат, с Mercedes де, дал около 4000 за ремонт след зареждане с кофти гориво... така че всеки да си прави сметка!
            FIAT Stilo 1.9 JTD 115

Коментар

Слоред мен е неудобно някакси да караш дизел и да се редиш на бензиностанция

Коментар

Fiat Croma 1.9TDid-96g
                min-3.9/100
                max-7/100

Коментар

Kroko61 написа:
                  Това може и да важи за всеки един дизело, но не и за комън рейл. Използването на "Дизелово гориво за извънпътна техника", разбирай локомитвна нафта, може сериозно да увреди здравето на вашия двигател. Съдържанието на сяра в това гориво е 100 пъти над съдържанието на сяра в автомобилната нафта. Искам да подчертая, че сярата е мизерията, която предизвиква запушването на дюзите. Една дюза за Мареа JTD105 е 980 лв.Да не говорим, че цетановото число е различно, което влияе на износването като цяло.Ако зареждате от тирове и прочее, трябва да сте сигурни, че е заредено от редовна автомобилна бензиностанция, иначе нищо добро не ви чака.Поздрави.

Коментар

Знам случай в който бензин за 30лв доведе до смяна на двигателя на АлУДИ 80 1,9 TDi и като цяло струваше колкото още едно Ауди...
                    Fiat Grande Punto 1.2 8V 08'
                    Suzuki Vitara 2.0TDi 97' (продадена на далече)
                    Fiat Punto II 1.2 8V 00'
                    ВАЗ 2101 /Жигула/ 78' (в пенсия)

Коментар

Kroko61 написа:
                      Много правилно,колега.
                      Octavia RS
                      Evo 10-служебната играчка.

Коментар

лелее Red Storm ти сигурно и се отопляваш на нафта а
                        каквото е били,то е и сега,и каквото пак ще бъде вече е било...

Коментар

Много харесах тубите в багажника на Бравото При нас е така-пълня колкото събере и я броя за 20 литра Винаги имам в гаража свободни 7-8 от тия бели красавици Постигането на добра цена -тънка-е по-висш пилотаж от пазарлъка за самата кола Според мен ако на третата година не излезеш на нула с парите които си дал за колата -не си за дизел :D :D

Коментар

Red Storm написа:
                            Kroko61 написа:
                            Много правилно,колега.
                            Колега дай една туба.
                            И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Мисля че между нас разтоянието е почти една туба :D

Коментар

Незнам за вас хора но след главоболия цял месец и половина да не казвам два вече и за миг няма да се замисля да зареждам от туба или бензиностанция.Не че на бензиностанциите са много по добри но просто се опарих много яко от тая нафта на черно.Като добавите и малко неграмотни майстори и по големи бели стават....Сега и резервоар ще смъквам не стига че сума и пари хвръкнаха ами и остана пак работа за мен.
                                Bravo TD_100 GT

Коментар

Working...
                                X