Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Kакво означава буквичката J от абревиатурата JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kакво означава буквичката J от абревиатурата JTD

Интересувам се как се чете, какво означава и въобще всичко за това J. Сметнах да вместя този въпрос в раздел дизел, защото тук има доста запознати хора, които няма да ме задоволят с отговор:"комън рейл". А въпросът ми е продиктуван от факта, че досега съм срещал все различни и необосновани отговори, които често водят до спорове.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Jet Turbo Diesel
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
      Jet Turbo Diesel
      Това e ясно... И какво му е JET - овото на този италиански двигател?
      A17DTС/S

Коментар

Ами както при френските коли.комон реал се бележи с "H"..примерно "HDI" ..или при Опел"C"..примерно "CDTI",така при италианците, комонон реал се бележи с "J"...Поне аз така мисля..Поздрави! :D
        Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
        Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

JET има много значенияреактивен, струя, дюза...

Коментар

J от JET (дюза; струя). Ето това му е JET-овото на този двигател Или пък от "струя" по-точно: UniJet - Едно-струен (едно впръскване). Сега има и мултиджет, които е с около 5 впръсквания преди, по време и след работия такт.

Коментар

Sev написа:
              JET има много значенияреактивен, струя, дюза...
              Благодаря ти Sev, винаги съм мислил, че това J е нещо техническо и пословично от характеристиката на този двигател, но не съм допускал, че описва възможностите на този автомобил. Ако наистина са взаимствали от прекия смисъл на JET почти съм убеден, че бай жабар е имал впредвид ракета, скорост, ускорение...Въобще се е поизхвърлил ( отново ) и с последващите Multijet например ( ако не е мислил друго де ).
              A17DTС/S

Коментар

не е никакво изхвълянекакто Оги каза : "От "струя" по-точно: UniJet - Едно-струен (едно впръскване). Сега има и мултиджет, които е с около 5 впръсквания преди, по време и след работия такт."

Коментар

ogi28b написа:
                  J от JET (дюза; струя). Ето това му е JET-овото на този двигател Или пък от "струя" по-точно: UniJet - Едно-струен (едно впръскване). Сега има и мултиджет, които е с около 5 впръсквания преди, по време и след работия такт.
                  Да, благодаря ви, сега вече ми е ясно и мога да споря с квалитетни и не толкова квалитетни разбирачи, защото няма да ми стигне място ако вметна всички техни предположения и неясни обосновки...и за мен де
                  A17DTС/S

Коментар

Re: Kакво означава буквичката J от абревиатурата JTD

ntodorov написа:
                    Интересувам се как се чете, какво означава и въобще всичко за това J. Сметнах да вместя този въпрос в раздел дизел, защото тук има доста запознати хора, които няма да ме задоволят с отговор:"комън рейл". А въпросът ми е продиктуван от факта, че досега съм срещал все различни и необосновани отговори, които често водят до спорове.
                    До сега съм срещал два отговора на въпроса ти:uniJet Turbo Diesel и Jettronik Turbo Diesel.Aз съм сколнен да приема второто като по верно.Защото двигателя е по-скоро не uniJet,а doubleJet или twinJet.

Коментар

i4kin написа:
                      Ами както при френските коли.комон реал се бележи с "H"..примерно "HDI" ..или при Опел"C"..примерно "CDTI",така при италианците, комонон реал се бележи с "J"...Поне аз така мисля..Поздрави! :D
                      HDI- High Pressure Diesel InjectionCDTI - Common rail Diesel Turbo Injection

Коментар

Това мултиджет е на новите фиатки нали Браво ,Пунто и т.н
                        Fiat Punto 1.7TD
                        Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

ThE_PuNiSHeR написа:
                          HDI- High Pressure Diesel InjectionCDTI - Common rail Diesel Turbo Injection
                          Малка корекция колега:HDI-High pressure Direct JnjectionCDTI-Common rail Direct Turbo Jnjection

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...8%FFКакво означава FORD знаете ли?FORD- Fix Or Repair Dayli
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: Kакво означава буквичката J от абревиатурата JTD

Stefan Hadjov написа:
                              ntodorov написа:
                              До сега съм срещал два отговора на въпроса ти:uniJet Turbo Diesel и Jettronik Turbo Diesel.Aз съм сколнен да приема второто като по верно.Защото двигателя е по-скоро не uniJet,а doubleJet или twinJet.
                              Ами то си е uniJet, което няма какво да му се мисли.Вече съм писал от къде идва, ама кой да чете.Ако беше нещо от рода с впръскванията щеше да е от рода както предполагаш на unoJet примерно, или пък duеJet Ама пък аз до сега Jettronik Turbo Diesel не бях срещал като вариант, наистина звучи добре
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                              X