Здравейте на всички, нов съм тук Та към проблема.. карам си вчера към 23.00 колата, гледам таблото, след 2 сек. го поглеждам пак и гледам индикатора за горивото "на нула" , а в колата имам към 30-35 литра.Взех да намалям да видя к’во става-гледам пак индикатора НОРМАЛНО си седи.И после пак пада и пак се оправя :D Та какво може да се е повредило, може ли да го оправя сам?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с индикатора на горивото
Collapse
X
-
Защо ли си мисля за лоша ел. връзка в буксите на кабелите към резервоара. Ако не е това, е малко по сложно. Износване на съпротивлителната пътечка (преди му викаха реостат). Запушване на отвора (жигльора) на самия нивомер, който е калиброван и не бива да се разширява или омекване на балансиращите пружини на поплавъка. Аз моя го оправих точно като натегнах пластините на реостата и ги изместих на нова пътечка и после разпънах долната балансираща пружина. Сега ми показва мн. добре.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Имах същия проблем и се оказа лош контакт на главнат маса, която се намира при бушоните, но в ляво - на купето. Колата е фиат мареа, комби и има поне четири маси в които се съединяват сноповете за различните "пинизчета" в колата. Намират се в по две отляво и две отдясно. Съответно отпред и отзад в багажника.
Коментар
-
и аз го имам този проблем...но не е от лоша връска...а от уреда които замерва горивото...,а тои се намира в резервоара...Това е една пластмасова пластина на която има Графитни деленя...ако някое се е поизтъркало при разклащане на колата стрелката пада на нула....поне при мен е така но само като ми светне лампата...Аз съм го отварял 2 пъти...ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОПРАВИ...така че не го базикаи че може да го прецакаш повече....
Коментар
-
4api написа:и аз го имам този проблем...но не е от лоша връска...а от уреда които замерва горивото...,а тои се намира в резервоара...Това е една пластмасова пластина на която има Графитни деленя...ако някое се е поизтъркало при разклащане на колата стрелката пада на нула....поне при мен е така но само като ми светне лампата...Аз съм го отварял 2 пъти...ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОПРАВИ...така че не го базикаи че може да го прецакаш повече....Fiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар