Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с индикатора на горивото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с индикатора на горивото

Здравейте на всички, нов съм тук Та към проблема.. карам си вчера към 23.00 колата, гледам таблото, след 2 сек. го поглеждам пак и гледам индикатора за горивото "на нула" , а в колата имам към 30-35 литра.Взех да намалям да видя к’во става-гледам пак индикатора НОРМАЛНО си седи.И после пак пада и пак се оправя :D Та какво може да се е повредило, може ли да го оправя сам?
    Тря'а напиша нещо тука, нали

Това може да е от нивомера в резервоара, но няма да е лошо до кожеш каква ти е колата.

Коментар

Дзвера е ТД100 :D

Коментар

СИПИ ЗА 20 ЛВ И ПОСЛЕ ПРЕЦЕНИ.
        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Няма какво да преценявам-в колата има гориво.Индикатора просто пада до долу ... седи си там някакъв период от време и после се качва докъдето съм заредил :D иии пак пада

Коментар

Защо ли си мисля за лоша ел. връзка в буксите на кабелите към резервоара. Ако не е това, е малко по сложно. Износване на съпротивлителната пътечка (преди му викаха реостат). Запушване на отвора (жигльора) на самия нивомер, който е калиброван и не бива да се разширява или омекване на балансиращите пружини на поплавъка. Аз моя го оправих точно като натегнах пластините на реостата и ги изместих на нова пътечка и после разпънах долната балансираща пружина. Сега ми показва мн. добре.
            Fiat Marea TD100

Коментар

И ако обясниш малко по-подробно как да ги проверя/оправя тея работи, като дойдеш в Габрово ша та черпя

Коментар

Абе днес цял ден тая стрелка си седи нормално :D Май и доиде акъла

Коментар

Имах същия проблем и се оказа лош контакт на главнат маса, която се намира при бушоните, но в ляво - на купето. Колата е фиат мареа, комби и има поне четири маси в които се съединяват сноповете за различните "пинизчета" в колата. Намират се в по две отляво и две отдясно. Съответно отпред и отзад в багажника.

Коментар

и аз го имам този проблем...но не е от лоша връска...а от уреда които замерва горивото...,а тои се намира в резервоара...Това е една пластмасова пластина на която има Графитни деленя...ако някое се е поизтъркало при разклащане на колата стрелката пада на нула....поне при мен е така но само като ми светне лампата...Аз съм го отварял 2 пъти...ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОПРАВИ...така че не го базикаи че може да го прецакаш повече....

Коментар

4api написа:
                      и аз го имам този проблем...но не е от лоша връска...а от уреда които замерва горивото...,а тои се намира в резервоара...Това е една пластмасова пластина на която има Графитни деленя...ако някое се е поизтъркало при разклащане на колата стрелката пада на нула....поне при мен е така но само като ми светне лампата...Аз съм го отварял 2 пъти...ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОПРАВИ...така че не го базикаи че може да го прецакаш повече....
                      Точно за това говоря, като една от многото възможни причини. Аз го оправих като изместих двете пластини (сондите), така че да не съвпадат със старото си положение там където са контактували досега, а малко по в страни. Ивицата е широка около 3-5мм и има място, въпреки че е малко играчка. После има значение и долната пружинка, която се уморява и трябва да се смени с такава със същите параметри или да се натегне повечко, като се разшири. Няма вече как да снимам, защото трябва да разглобявам целият механизъм наново. Иначе всеки един, който го е разглобявал на друга кола, може да се справи. Успех!
                      Fiat Marea TD100

Коментар

Моята я считам за САМОоправена :D Дано така всичко което се счупи да се поправя само

Коментар

Working...
                        X