Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Брава 1.9D 1996-та година

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ето снимките:С червеното на едната снимка съм заградил въпросната резка, в която зацепва разпрделителния вал. Както казах издатъка е правен на струг и е бил по-малък от тази резка. Второто колело има видима ръжда и наранявания, но на снимките може и да не си личи.

Коментар

Ето още снимки на сменени неща:Това е счупено на върха. Надявам се да се вижда на едната снимка.

Коментар

Това на първата снимка е колелото на разпределителния вал.Това което си оградил е шпонковия канал.Клина се нарича шпонка.Обикновено там проблеми трудно възникват,а и уплътняващите повърхности които предават движението не са самата шпонка.Имаш няколко снимки на колелото на коляновия вал за което няма какво да кажа от снимките.Нещо на пръв поглед приличащо на гилза за което се чудя от къде е извадено.И накрая наистина ми показваш водач на клапан на който му няма нищо поне от снимката.

Коментар

Ми да то от снимките не е ясно много пък и аз не разбирам чак толкова, за да обясня. Ремонта ми го прави познат, който работи в сервиза, където я закарах и не вярвам да ми е сменил нещо, което не е било нужно. Самата кола сега работи по-добре по моя преценка .

Коментар

svilenrr написа:
            Колата мина ремонт, но проблема се оказа още по-голям и явно аз не съм разбрал точно какво е станало.Сменени са:1. Гарнитура капак клапани - 1 бр. за 6 лв.;2. Гарнитура глава - 30 лв.;3. Клапани - 4 за 40 лв. общо;4. Маслоберачи - 10 лв. комплект;5. Ангренажен ремък - 33 лв.;6. Ролка - 2 бр. - едната 46 лв., а другата 48 лв.;7. Семерина колянов вал - 7 лв.;8. Семерина разпределителен вал - 6 лв.;9. Колело разпределителен вал - 50 лв.;10. Колело колянов вал - 130 лв.;11. Повдигачи клапани - 5 по 23 лв. бр.;13. Водач клапани - 4 лв.;14. Пул клапани - два са сменени за 5 лв. общо;15. Канален ремък - 18 лв.;Общо взето бая работи, но крайния резултат е добър .
            Абе, какви повдигачи бе. Разпределителния вал на тоя мотор, нали беше в главата. А или говориш за хидравличните повдигачи. Ама те не се чупят че да са били за смяна. Нещо има гнило в цялата тая истоеия...
            Fiat Marea TD100

Коментар

Май целия ти проблем е дошъл от шпонката дето са ти я правили на струг. Ако не е била закалена и се е скъсала и е станала белята пак. Иначе ако първия път всичко е било направено от кадърни майстори, то едва ли втори път ще имаш подобен проблем.
              Fiat Marea TD100

Коментар

Абе сега след този ремонт всичко е ок. Надявам се да продължи да е така. Човека каза, че е закрепил всичко както трябва, а преди не е било така и би трябвало сега да издържи.

Коментар

Working...
                X