Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Схема на пистовия ремък?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колеги а тази схема сьщата ли е на 1.9 жтд 105???
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
    Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

ако помогне на някой ас вчера също сменях ремъци и ролки моя двигател е 1.9д схемата на на ролките е същата която е показал колегата ThE_PuNiSHeR 1-ангренажен 27лв+2 ролки-65 и 62лв1-за хидравлика 6лв трапец1-за климата пистов 12лв1-за динамо и водна помпа14лв също пистовнаправиха ми 5% отстъпка и платих 176лв в магазина.Един познат ми ги смени за 50лв и се спрях до там.Несъм сменил само външната ролка но тя се сменяла като се скапе а мойта била добре.
      Fiat Stilo 1.9 JTD 115кс 2006г

Коментар

kamen_k написа:
        ако помогне на някой ас вчера също сменях ремъци и ролки моя двигател е 1.9д схемата на на ролките е същата която е показал колегата ThE_PuNiSHeR 1-ангренажен 27лв+2 ролки-65 и 62лв1-за хидравлика 6лв трапец1-за климата пистов 12лв1-за динамо и водна помпа14лв също пистовнаправиха ми 5% отстъпка и платих 176лв в магазина.Един познат ми ги смени за 50лв и се спрях до там.Несъм сменил само външната ролка но тя се сменяла като се скапе а мойта била добре.
        Как така? Ремъка за хидравликата, климатика, генератора(динамо) е един, а ти описваш таман три различни, а и водната помпа се върти от ангранажа, а не от ремък свързан с динамото. Я пак погледни схемата дето казваш, че е същата като твоята и помисли какво са ти сменяли.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Ами точно по схемата дето я е показал ThE_PuNiSHeR изглежда, като да са 3 ремъка...Може при 1,9д да е така....Моят отговаря на схемата, постната от Оги....с един ремък за всичко.
          Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
            Ами точно по схемата дето я е показал ThE_PuNiSHeR изглежда, като да са 3 ремъка...Може при 1,9д да е така....Моят отговаря на схемата, постната от Оги....с един ремък за всичко.
            Да като се замисля може и три ремъка да са по първата схема, е написах малко глупости в предния пост, ама какво да се прави
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Моят добър приятел И-ПЕР-чо избълва ето това за 1.9 D (48 КВ, ~1930 куб. см). Не е като да нЕма ремъци.
              Прикачени файлове

Коментар

така ми казаха и на мен в един два магазина и се помъчиха да ме искарат СЛЯП. утре ще се помъча да го щракна и да пусна снимките ако може да се види нещо защото е много забутано и тясно.Двигателя ми бил от стария модел който е чистия дизел.

Коментар

така ми казаха и на мен в един два магазина и се помъчиха да ме искарат СЛЯП. утре ще се помъча да го щракна и да пусна снимките ако може да се види нещо защото е много забутано и тясно.Двигателя ми бил от стария модел който е чистия дизел.Тука вкарах малко яснота на бг. на схемата на колегата.
                  Прикачени файлове

Коментар

ogi28b написа:
                    Моят добър приятел И-ПЕР-чо избълва ето това за 1.9 D (48 КВ, ~1930 куб. см). Не е като да нЕма ремъци.
                    Това е схемата но първата е без клима,а втората е без хидравлика.Моята е и с двете и има още един ремък.Луда работа.Добре че тези ремъци неса скъпи.

Коментар

Още един въпрос и от мен. Някой знае ли какъв е оригиналният размер на пистовия ремък за Марея ТД100 с КЛИМАТИК. Моя който си бе на колата е 1837, но в магазините предлагат 1838. Размер 1838 просвири на 3-тия месец.
                      Fiat Marea TD100

Коментар

Това пък 100% е невъзможно да ти просвири за 1 милиметър разлика!

Коментар

http://www.axm-auto.com/index2.php?b...=1Според тоя линк е 1833мм
                          Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Ето една снимка на въпросната ролка...дето ми направи проблемите.
                            Прикачени файлове

Коментар

ogi28b написа:
                              Това пък 100% е невъзможно да ти просвири за 1 милиметър разлика!
                              Ми и аз не вярвах, ама като сложих стария който пазех и спря да свири. Явно и двата са на границата. Ще пробвам с 1833мм. както писа колегата.
                              Fiat Marea TD100

Коментар

Мисълта ми е че ако старият е с оригинален размер, то този 1 мм задължително може да се компенсира от роката, но ако и старият е бил погрешен, тогава вече е друго. Все пак мини през няколко магазина и виж в различните каталози каква дължина ще излезе.

Коментар

Working...
                                X