Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Схема на пистовия ремък?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Схема на пистовия ремък?

Ето го моя случай - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=37002Някой ако може да ми даде някакво схема на тоя пистов ремък...да видя какво му е технологията и колко ролки, шайби и такива боклуци има по него, че да се отърва най-накрая от този неприятен проблем.
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Това ли е?

Коментар

Ами прилича като да е тя...ама сега ако някой обясни кое какво е ще съм мн благодарен
      Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

501 - компресор553 - алтернатор412 - хидравлична помпа3 - обтягащ ролка комплект10 - ролка5 - шайба на коляновия вал101 - кол. вал
        Прикачени файлове

Коментар

Мерси много колега...Имам още един въпрос....ще мога ли да я закарам до някой сервиз без ремък?

Коментар

Geraka написа:
            Мерси много колега...Имам още един въпрос....ще мога ли да я закарам до някой сервиз без ремък?
            Да, стига да не висиш 3 часа в задръстване.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колата е ремонтирана вече...140лв. - две ролки, ремъка и смяна на две изгорели подгревни свещи.

Коментар

Колега, къде е тая промоция?? Давай да ходим и ние там.ремък 30 лева, 2 свещи от най-евтините - 20 лева, ремък 30 лева, обтягаща ролка двете ролки поне 40 лева, дотук 120 лева, и за труд - 20 лева?? Къде бъркам?

Коментар

ogi28b написа:
                  Колега, къде е тая промоция?? Давай да ходим и ние там.ремък 30 лева, 2 свещи от най-евтините - 20 лева, ремък 30 лева, обтягаща ролка двете ролки поне 40 лева, дотук 120 лева, и за труд - 20 лева?? Къде бъркам?
                  От къде два ремъка?Май там бъркаш.Аз ги виждам нещата така:1.Ремък пистов - 30 лв.2.Ролка външна неподвижна - 34 лв.3.Ролка външна обтяжна к-т - 70 лв. Комплект защото така както описва колегата проблема причината е в обтегателния механизъм ,а не само самата ролка.4.Две свещи както казваш от най евтините - 20 лв.Само до тук без труд 154 лв.Това си е доста голяма примоция.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Абе тУри му два ремъка да има, разбрахме, че редовно ги къса.... Geraka, майтап , да не се засегнеш нещо М/у другото от обтягащата ролка има и само ролката без механизма, но май трудно се намира. Виждал съм я само в АХМ.

Коментар

Ами колеги свещите ги имах от преди това...а за ролките - само двете без обтягащия механизъм...няма да ви казвам как се беше стопила пластмасата на едната ролка...а за другата беше залепнал вече нагрятият ремък след като съм изгасил колата .Та за части съм дал около 65лв за двете ролки + ремъка който е 25-30лв, което прави около 90-100 лева за части.Като сметнем за сещите да са ми взели по 10лв на цилиндър=20лв...остават 20-30лв за работата по ремъка.

Коментар

Но се оказа, че трябва да сменям скоро и демпферната шайба, понеже се чува чукане от там и може пак да се прецака....Същата демпферна шайба я сменх миналата година преди 20000км...Тогава обаче направих грешката да си купя на старо(уж нова - от едно блъснато браво, което тамаъм му я били сменяли)...ама както и да е....за напред само нови части

Коментар

Geraka написа:
                          ....а за ролките - само двете без обтягащия механизъм...няма да ви казвам как се беше стопила пластмасата на едната ролка...
                          И преди ли си сменял само ролката на обтегача, без самия механизъм?
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                            Geraka написа:
                            ....а за ролките - само двете без обтягащия механизъм...няма да ви казвам как се беше стопила пластмасата на едната ролка...
                            И аз това щях да питам ама се въздържах.Доста пъти съм писал да се сменя целия мехнизъм при постоянни проблеми с ремъка.Обтяжния механизъм се разчеква и започва да къса ремъци.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

BO написа:
                              Geraka написа:
                              Мне...ореди това е сменян целият механизъм на обтяжната рока, а сега майсторите са преценили, че не е за смяна.

Коментар

Working...
                              X