Миналата зима започна да ми мига лампата с реотанчето след запалване....Смених 2 свещи и всичко се оправи....Дойде новата зима и в Събота както бях паркирал на Алеко и паля колата(беше топла) и хоп отново реотанчето почна да мига.....На другата сутрин запалих по-трудно от обичайното, като в първите минути колата си менеше оборотите и припушваше...проблема е ясен - Отново подгревми свещи
Та от миналата смяна ми хартисаха 2 - понеже майстора каза, че няма смисъл да ги сменям всичките(според мен не му се занимаваше)...Маркатая е някаква италянска, ама не я знам точно...Купувани са от Стамболийски за 11лв бройката.Решил съм да оправя тоя проблем веднъж завинаги, като сменя и 4-те свещи и като си взема някаква яка марка...Въпроса ми е какви да бъдат те?...ако може да споделите някакви впечетления от Bosch, NGK, Denso или нещо подобно.Четох в другите теми мнението на Doofiat...Там прочетох, че има бързо подгряващи свещи...свещи с удължен старт,,,свещи с двойна намотка....Питам аз - Приложими ли са тези свещи за моят прост двигател TD100 или са разработки за по новите дизели с директно впръскване.Ще съм благодарен, ако някой с опит или някой разбиращ да ми помогне.

Коментар