Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внимавайте с горивата!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Внимавайте с горивата!

Доста късно е според мен за това предопреждение,и въреки всичко нека ви уплаша та да внимавате повече.Случиките са две и то с мои познати,с кофти нафта(с много вода) в комбинация на много ниски температури. 1.Джип Чероки 2.1ТД-мотор на Рено ,пренущувал с проблемното гориво в помпата.Равносметката е блокирал и скъсан помпен елемент,и блокирала гориводоставна помпа.Ремонта е доста скъп и по-ефтината нафта с някоя друга стотинка няма компенсира средствата които ще се хвърлят по дяволите сега. 2.Рено19 -при него е още по лошо след като блокира нещо в помпата(нея още не съм я отворил)къса ангренажен ремък.Сега ще се прави и помпа и клапани и кой знае какво още ще излезе.Зареждайте с качествени горива и ако все пак се съмнявате може да добавате до 10% бензин в тези кучи студове . Желая ви без аварийна зима!!!

Да прибавим към списъка Фиат Гранде Пунто 1.3 Мултиджет - моят Тази сутрин запали, карах около 500 м, работил е около 1-2 мин. преко сили, след което лампата за грешка на двигателя (една жълта) светна, оборотите паднаха и колата загасна. При повторен опит за палене ми направи впечатление, че помпата в резервоара е по-шумна от обикновено, но колата запалваше, след което веднага гаснеше. След 10-ина минути направих нов опит - поработи 5 секунди и пак загасна. Резервоарът беше малко под половината пълен... Гориво зареждам само от ЕКО - резервоарът го бях напълнил на бензиностанцията им на Черни връх малко преди Нова година, до момента не съм имал никви ядове ( На обяд досипах 10 литра Алпин дизел от ОМВ - никаква разлика, така и не запали.Утре сутрин ще карам колата с репатрак в Ауто Италия и ще пиша какви са последиците, надявам се, че няма да има нищо страшно.
    APRILIA Mille R '01

Коментар

Малко спирт няма да е лоша идея ... нека малко да обере водата ... това важи и за бензин и дизел ....
      Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

kazan написа:
        Малко спирт няма да е лоша идея ... нека малко да обере водата ... това важи и за бензин и дизел ....
        Ами не мисля, че е вода - колата си има отделен датчик за вода в резервоара. По-скоро горивото е гадно и сигурно се е сгъстило от ниската температура... Ама как да преположа, че при -11 ще се случи подобно нещо?
        APRILIA Mille R '01

Коментар

Аз затова блъскам антигел добавка на поразия - двойно на препоръчаната доза, мамка му.Хем водата обира, хем не позволява да се сгъсти нафтата, хем уж и почиства дюзите.Засега - няма проблем - тази сутрим при -12-13 от раз ( е подгрях 2-3 пъти за всеки случай де).
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз тая сутрин при -15 някъде запалих без никакъв проблем само с едно подгряване...Миналата година съм сменял 2 свещи и от тогава съм нямал проблеми...Колата е заредена почти до горе с лукойлска нафта.
            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

По принцип зареждам дизел от "Лукойл" но в тези нечовешки студове за всеки случай заредих алпин дизел на OMV. При няколко последователни сутрини с температури -13 -16 градуса колата запали от първия път сякаш температурите бяха положителни. Доволен съм и от горивото и от автомобила!
              Peugeot 301
              Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Yavor написа:
                Аз затова блъскам антигел добавка на поразия - двойно на препоръчаната доза, мамка му.Хем водата обира, хем не позволява да се сгъсти нафтата, хем уж и почиства дюзите.Засега - няма проблем - тази сутрим при -12-13 от раз ( е подгрях 2-3 пъти за всеки случай де).
                Колега, кажете какъв антигел ползвате за вашия мотор. Аз съм с Хелиос и зареждам само от Петрол на София Ленд. Нямал съм грам проблем (изключвайки един, който е от доста време и скоро ще решавам по препоръка от форума . Паленето е малко трудно, но е от раз. Склонен да проверя и други възможности и за това питам. Откъде зареждате също?
                Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан

Коментар

Милен написа:
                  Да прибавим към списъка Фиат Гранде Пунто 1.3 Мултиджет - моят Тази сутрин запали, карах около 500 м, работил е около 1-2 мин. преко сили, след което лампата за грешка на двигателя (една жълта) светна, оборотите паднаха и колата загасна. При повторен опит за палене ми направи впечатление, че помпата в резервоара е по-шумна от обикновено, но колата запалваше, след което веднага гаснеше. След 10-ина минути направих нов опит - поработи 5 секунди и пак загасна. Резервоарът беше малко под половината пълен... Гориво зареждам само от ЕКО - резервоарът го бях напълнил на бензиностанцията им на Черни връх малко преди Нова година, до момента не съм имал никви ядове ( На обяд досипах 10 литра Алпин дизел от ОМВ - никаква разлика, така и не запали.Утре сутрин ще карам колата с репатрак в Ауто Италия и ще пиша какви са последиците, надявам се, че няма да има нищо страшно.
                  при мен с бравата стана нещо подобно...преди няколко дни с една евтинашка нафтичка сипана от баща ми...слизам сутринта въртя паля 2-3 секунди работи даже повечно и пуф уагсна... изпаднах в шок за първи път откакто имам колата гасне...въртя пак никой...върти си и не пали...тогава направо бях готов да викам първа помощ...за мое щастие запали от третия път като за момент оборотите паднаха почти да огасне но ги върна пак и започна нормална работа... Yellow_Flash_Colorz_PDT_10 веднага след това закарах колицата на Шел и набухах отново В-пауър...вече всичко е наред пали си пак само като и покажа ключа, а на баща ми забраних дори да и показва подобна нафта... Yellow_Flash_Colorz_PDT_21 а и да се похваля днес заради повреда в колонката на два пъти ми зареждаха колицата с нафтица в шел добрич пусна пича да зарежда зарежда зарежда и колонта заби.. та след рестарт или там каквото беше нулирана и ми сипа отново хехе платих си само това което исках да си заредя а останалото бонус дай боже всеки му такъв късмет..
                  Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                  BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                  BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kazan написа:
                    Какъв спирт да използвам колега?
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Аз сипвам от Шел (V-Power) и нямам проблеми.Едно подгряване.Паля.Работи на място около 3-4мин докато изчистя стъклата.Доволен съм от горивото-това искам да кажа.Не слагам добавки.Нито спирт.Чувал съм че може да се слага помалко бензин.
                      Fiat Punto 1.7TD
                      Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

steam написа:
                        Yavor написа:
                        Колега, кажете какъв антигел ползвате за вашия мотор. Аз съм с Хелиос и зареждам само от Петрол на София Ленд. Нямал съм грам проблем (изключвайки един, който е от доста време и скоро ще решавам по препоръка от форума . Паленето е малко трудно, но е от раз. Склонен да проверя и други възможности и за това питам. Откъде зареждате също?
                        На тази бензиностанция зареждам аз и кумът ми.Той не слага нищо в колата, а аз слагам TDA на Кастрол, но двойна доза.Да чукна на дърво, нито той, нито аз сме имали проблем зимите.
                        http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                        Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                        FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                        FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Аз слагам добавката на Кастрол ТДА и малко двутактово масло в нафтата
                          И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Някаква добавка на Кастрол е - утре ще я погледна че е в багажника, а колата не е тук - Хит-ко ми я препоръча.Мисля да добавя и малко бензин на следващото зареждане - от доста дизелджии чувам че за зимата 10:1 е доста консервативна смеска, някои стигат до 5:1.Ама аз на половин резервоар - 20 литра - ще сложа 2-3 литра бензин - ей така - за по-лесно палене на студено.Като дрът бензинджия съм наплашен от дизелите и само се ошумулявам с тая нафтова печка.
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Оказа се това, което предполагах - скапано гориво. За 20 мин. в халето в Ауто Италия се е стоплило и колата е запалила без проблем. В сервиза ми препоръчаха да слагам анти-гел добавка, заради многото парафин. Купих някаква АБРО или нещо подобна, американска. Ще видим как ще се отрази.
                              APRILIA Mille R '01

Коментар

Working...
                              X