Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внимавайте с горивата!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мнения колкото щеш. Моето е че ОМВ е по-добре.

Коментар

OMV е наи добре...изпробвал съм всички бензиностанции в Пловдив...Колата ми съвсем различно се държи като задредя от OMV....

Коментар

OMV - премигва ми лампата за наличие на вода в горивото!ЕКО - познат с Мерцедес плати за ремонт 4000 от едно зареждане оттам!
        FIAT Stilo 1.9 JTD 115

Коментар

cho написа:
          OMV - премигва ми лампата за наличие на вода в горивото!ЕКО - познат с Мерцедес плати за ремонт 4000 от едно зареждане оттам!
          Добре колеги...ОМВ не става,Еко има скапана нафта,Лукойлската нафта пак не става.....Ами добре аджъба...Къде да зареждаме тогава??В Гърция или Румъния ли да ходим.....или май най-добре ще е в Германия?
          Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
          Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

i4kin написа:
            cho написа:
            Добре колеги...ОМВ не става,Еко има скапана нафта,Лукойлската нафта пак не става.....Ами добре аджъба...Къде да зареждаме тогава??В Гърция или Румъния ли да ходим.....или май най-добре ще е в Германия?
            Опитай с РОМПЕТРОЛ.ОМВ и ЕКО наистина си заслужават хвалбите.Търси проблема в твоя телевизор.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Опитах с Ромпетрол ( в Русе до ЖИТИ ) - нямам забележки, ама никакви. Сега заредих от ОМВ, бях им фен - вече не. Току що пказах на един приятел как "не пуши" колата ми. С ромпетролската и преди това от друго ОМВ, откакто си оправих ДВГ-то, едва пропушваше при яко изфорсирване, с това зареждане от ОМВ, направо ми призля. При нормално каране не пуши, обаче при рязко форсиране остави черно петно на асфалта. За сега избирам Ромпетрол.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                Опитах с Ромпетрол ( в Русе до ЖИТИ ) - нямам забележки, ама никакви. Сега заредих от ОМВ, бях им фен - вече не. Току що пказах на един приятел как "не пуши" колата ми. С ромпетролската и преди това от друго ОМВ, откакто си оправих ДВГ-то, едва пропушваше при яко изфорсирване, с това зареждане от ОМВ, направо ми призля. При нормално каране не пуши, обаче при рязко форсиране остави черно петно на асфалта. За сега избирам Ромпетрол.
                Колега аз зареждам на ИНСА на Юндола и съм много доволен,заредих миналата седмица на ЛУКОИЛ и ми дади по-голям разход.

Коментар

Ако тръгнем с туби да зареждаме по веригите, сигурно ще разберем откъде идва разликата в разхода.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Здравейте,колеги!Миналата зима зареждах само алпин-дизел на ОМВ и бях много доволен,но като мина зимата и пуснаха Макс-моушън колата вървеше като с обикновен дизел,затова сега се върнах на Шел и карам с В-пауър,но ще чакам пак да пуснат алпина на ОМВ.За бога не сипвайте спирт в дизела-на мен това ми струва 500лв. и още не мога да направя колата както си беше![/u]Кажете каква е тази лампа за вода в горивото-какви автомобили я имат?
                    Marea Wekeend ELX 1.9 TD 100hp/97

Коментар

iv4o74 написа:
                      Dido_Lyubenov написа:
                      Колега аз зареждам на ИНСА на Юндола и съм много доволен,заредих миналата седмица на ЛУКОИЛ и ми дади по-голям разход.
                      Абе Юндола - ясно ама за бензиностанцията нещо нямам спомен коя е
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Здравейте колеги,темата с горивата е много актуална, както винаги. Аз съм на мнение, че от масла и горива не се пести. Иначе излиза през носа. Та много дълго време сипвах на Shell - V-Power. Викам си "Няма начин да не е достатъчно добро". Да ама колата много взе да пуши. Особено на магистрала на 6-та. Сериозно се бях притеснил, че съм за ремонт. Един колега отдавна ми набива в канчето да сипя на Rompetrol. Викам си "Айде да видим какво ще стане". Не вярвах румънците да предложат нещо по-качествено от V-Power, пък и май вече нямах какво да губя. И какво мислите стана..... Чудо! Напълних резервоара от Rompetrol и после 500km по "Тракия". В най-смелите си мечти не съм си представял такъв ефект. На отиване я форсирах от време на време, и излизаха едни черни облаци "не е истина". Предполагам, че са били натрупани сажди от "шелския продукт". Но при нормално каране спря да пуши веднага. На връщане леко припушваше само при яко форсиране. Направо спря да пуши. А аз бях тръгнал да влизам в някакви филми..... Та от тогава само и единствено - Rompetrol! Чудя се тия от "Shell" как не ги е грях да продават толкова скъпи боклуци и да лъжат хората.Чувам добри отзиви и за Еко, но още не съм я пробвал.Успех на всички!

Коментар

Да, нафтата на Ромпетрол отговаря на стандартите за автомобили с EURO 5, т.е. е с ниско съдърание на сяра и други съставки които образуват много сажди. Иначе ако всичко ти е наред по ДВГ, при нормално каране и с друга нафта не трябва да пуши много, само при рязко натоварване пропушва. Аз в момента съм с обикновена от ОМВ, но изпуши яко само като я рязнах на място. В движение и на празен ход не се вижда да пуши, но това че избълва толкова сажди като изфорирах на място е показателно за мизерийте в нафтата.

Коментар

С нафта от ЕКО, последният път като пътувах нощем, при едно настъпване на един баир, трета пълна газ ~3500 оборота, на фона на светлините зад мен, стабилно пушек , та чак се уплаших. Денем не го виждам. На върщане с нафта от лукойл, от македония, пак нощно време, пак пуши, ама не в такива количества. Без дебитомер съм, съответно и без ЕГР.На място, без товар, колко и да настъпвам пушек няма. Човек от форума ме успокои, че като си сменя дебитомера ще пропуши (не много) и на място .
                            00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                              С нафта от ЕКО, последният път като пътувах нощем, при едно настъпване на един баир, трета пълна газ ~3500 оборота, на фона на светлините зад мен, стабилно пушек , та чак се уплаших. Денем не го виждам. На върщане с нафта от лукойл, от македония, пак нощно време, пак пуши, ама не в такива количества. Без дебитомер съм, съответно и без ЕГР.На място, без товар, колко и да настъпвам пушек няма. Човек от форума ме успокои, че като си сменя дебитомера ще пропуши (не много) и на място .
                              Аз съм с нов дебитомер ( на около 500км ) и със ромпетролска нафта без ЕГР пуши на празен ход - малко, със ЕГР - никакъв дим. С новия дебитомер и ромпетролска нафта и без ЕГР денем в движение дим не се забелязва (явно е малко ). Пак с ромпетролска нафта и ЕГР откакто съм с новия дебитомер не се вижда дим дори по нагорнище на фарове зад мен и средно натоварен автомобил. С нафта от Лукойл - също. Последно заредих от ОМВ за тест, е на място при изфорсиране вдигна доста дим, в движение пуши леко, вижда се на светлина от фарове зад мен. Следвщтото зареждане ще е от ЕКО, да видим какво ще излезе. А без ЕГР и със скапан дебитомер си вдигаше бая пушилка със всякаква нафта.

Коментар

Някой може ли да сподели дали е ползвал това. http://www.youtube.com/watch?v=6LCAN...footglobal.eu/ Последно сипах от по-скъпия дизел на бензиностанция еко- разхода 6.4 градско. Мотора сякаш стана по-тих.
                                STILO JTD 1.9- 115 BLACK

Коментар

Working...
                                X