Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с оборотите!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с оборотите!

Здравейте колеги,имам малки притеснения,не са кой знае кво но да си дойдем на темата!Когато карам(пр. на 3-4предавка),и когато се наложи да спра,но примерно освобождавам от скорост и натисна спирачките,докато колата спре и ми падат оборотите с около100-150об!Когато пусна спирачките оборотите се нормализират!Някакви идей колеги!Поздрави!
    ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Ами така както си го формулирал, на мен ми прилича на нарушен вакум. Провери маркучите от вакум помпата към вакумния усилвател, после самата помпа или усилвателя. Но нека и колегите се изкажат все пак.
    Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
      Ами така както си го формулирал, на мен ми прилича на нарушен вакум. Провери маркучите от вакум помпата към вакумния усилвател, после самата помпа или усилвателя. Но нека и колегите се изкажат все пак.
      Попринцип и аз така си мислих,че е от вакуумпомпата,но найстина нека и други колеги си изкажат мнението!
      ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

На празен ход, на място, с натисната спирачка прави ли го?
        TD_100, че е кръгло число.

Коментар

nylon написа:
          На празен ход, на място, с натисната спирачка прави ли го?
          Не колега,прави го както съм го описал в първият си пост!Поздрави!
          ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

При мен е същото от повече от година. JTD натисни спирачката като колата е на едно място и съм почти сигурен, че съвсееем леко ще ти паднат оборотите. Бях пуснал тема за това, но не мога да си я намеря. Един пич с punto jtd имаше абсолютно същия проблем, но май никой не е разбрал от какво е до сега.Виж тези темиhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...зглежда си е нещо свързано с jtd двигателите, щото само ние се оплакваме май.
            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Колега "vsd" прегледах темите,и да ти кажа,че втората тема която си постнал,съвпада с моя проблем!Абсолютно същото,както го описва колегата!Много е неприятно,даже по-някога ме дразне!Но забелязвам,че оборотите се нормализират и си стават на 850,чак когато колата е в пълен покой,т.е(когато вече е спряла) и пусна спирачките!Направих опит докато спирам да натисна спирачките няколко пъти но нищо не се оправя!Нормализират се чак когато спра напълно,и немога да си обесня от какво става това!Найстина е възможно да е от вакуумпомпата ама немога да гадая и затова пунах тема,за да консултирам с колегите от форума!С диагностика нищо не излиза,и за това смятам,че не е свързано с някой датчик,поне аз така мисля!Ако има още колеги,които могат да си изкажат мнението,ще съм и благодарен!Поздрави!
              ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Оборотите ти се възтановяват в момента когато пуснеш спирачката. Опитай при спиране като се получи така да я отпуснеш и ще видиш че ще се оправят, дори и да не е спряла колата. Говорих с ogi28b и при него е така, само че до към 800 оборота. При теб кога започна да става така.
                FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Ами,от около два месеца колега!
                  ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Да позволи те и да се включа и аз с алфата при моя автомобил това явление си го има винаги откакто го притежавам. Забелязал съм че когато паднат оборотите е достатъчно дори за момент да се отпусне спирачката и те се възстановяват.Въпреки че след това продължавам да е натискам до пълното спиране. Не съм сигурен но мисля че този проблем има връзка с другия за който бях говорил но може и да си въобразявам. Но със сигурност връзката е от стопмашинката на педалът която подава сигнал и към компютъра. Изключено е вакуумпомпата да влияе на оборотите.
                    AR 145 JTD

Коментар

vsd написа:
                      Оборотите ти се възтановяват в момента когато пуснеш спирачката. Опитай при спиране като се получи така да я отпуснеш и ще видиш че ще се оправят, дори и да не е спряла колата. Говорих с ogi28b и при него е така, само че до към 800 оборота. При теб кога започна да става така.
                      Май ще трябва "Майстор" да си е погледне,какво ще кажеш?
                      ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Потвърждавам - нарочно съм дебнел като падат оборотите - падат под 850, и тогава натискам спирачки. Докато държа педала натиснат оборотите никога не могат да се върнат на 850. Но ако отпусна леко - качват веднага, и после пак натискам спирачки, и не падат, остават си 850!

Коментар

ogi28b написа:
                          Потвърждавам - нарочно съм дебнел като падат оборотите - падат под 850, и тогава натискам спирачки. Докато държа педала натиснат оборотите никога не могат да се върнат на 850. Но ако отпусна леко - качват веднага, и после пак натискам спирачки, и не падат, остават си 850!
                          Вярвам ти Оги,направих тест и аз,и найстина както каза колегата "vsd",като отпусна спирачките оборотите се качват на 850!Но защо е този проклет проблем!???????
                          ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Аз нямам никаква идея. Ако намериш такъв майстор да знае трябва да е златен Повечето ще кажат "карай си и не се занимавай" Airfan беше писал нещо за вакуум маркучетата но още не съм ги гледал.
                            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Не знам дали има нещо общо, но когато паля колата, педалът в 95 % от случаите е твърд - отнякъде ми изтича вакуум в атмосферата... дано не се взриви. Иначе спирачките са добре, когато работи двигателя - няма проблеми, но изгася ли - педалът се втвърдява.

Коментар

Working...
                              X