Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате своите дизели?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Как карате своите дизели?

    Интересува ме,дали като превключвам от ниска предавка към по-висока,трябва да го правя само с плавно отпускане на съединителя или трябва едновременно с отпускане на съединителя да се подава малко газ?И обратно от по-висока към по-ниска скорост как трябва да се действа?Аз превключвам така ако карам например с 70км. на 4-та и искам да включа на 3-та скорост,натискам съединителя->включвам 3-та скорост и плавно отпускам съединителя и тогава се усеща едно леко плавно забавяне на двигателя(все едно съм натиснал спирачки но не съм) и след това си пускам съединителя и продължавам на 3-та.Относно междинната газ прочетох малко из нета,но понеже нямам оборотомер и малко ще ми е трудно да гадая кога са се изравнили оборотите,та да включвам на нужната предавка.Това е цитат от един форум и искам да ви попитам,дали е правилно.
    Знам едно - като при връщане на предавка подам необходимото количество газ при не-натиснат съединител, след това включа на по-ниската предавка и подам отново газ няма никакво забавяне, никакво спиране, спъване, забавяне, ударни натоварвания и т.н. Колата си поема и почва/продължава да ускорява (само че) по-добре.
    P.S. питам ви за такива смешни въпроси,защото инструктора ми беше калпав и почти нищо не ме научи

    #2
    от по-висока на по-ниска предавка - с газ, не много, с карането ще свикнеш колко да подаваш, може и много, ако искаш да ускориш и да изпревариш например, всичко е относително...от по-ниска на по-висока предавка се минава с леко газ, а може и без газ, ако искаш да пестиш....тя колата си ти казва какво й е, ако придърпва или реве много, без ти да го искаш, знами нещо не е наред...каране му е майката, с много каране ще свикнеш, ще експериментираш и ще се научиш
    A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
    e30 forever!

    Коментар


      #3
      Принципно е възможно да сменяш предавките, както е описано в цитата - без съединител с междинна газ. Не е желателно обаче, защото си отиват по-бързо синхронизаторите. А като имам впредвид и съществото на въпроса ти - въобще не те съветвам да го правиш.

      Коментар

      Working...
      X