ЗА много години на всички колеги да сте живи и здрави и да попадате на по-добри от моята фиатка коли та по проблема наскоро попаднах на няква нефелна нафта,и на парвото -13градуса време ми замръзна нафта във филтъра .след неуспешни 25мин въртене и упосртво да запаля се отказах и я заебах.В последствие се оказа че е изгоря и една подгре. свещ.Смених само нея (нема кинти ) и парвите два дни нямах проблем !от тогава до сега вече около 6-7 може би 8 дни колата пали прекалено трудно и на открито и на закрито!като сега отново забелязвам че след като запля ми мига индикациата за свещите около 10сек.моля за съвети и дали всичко се дължи на подгряващите свещи!благодарим предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мареа ТД100
Collapse
X
-
Абсолютно само на тях по симптомите които описваш.Мигането на индикацията на подгряването предупреждава за проблем с самото него.Има и вариант за проблем за релето което управлява подгрева ,но много рядко почти никога.Сменяй всичките свещи и повече не мъчи автомобила защото от това въртене на стартер ще си отиде и той ,а може и акумулатора.Ако пък си решил да я палиш по инерция или с влачене се подготви за салата в цилиндровата глава и не само.Как разбра ,че имаш само една изгоряла подгревна свещ?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
yaho0 написа:свалям и ги давам на късо на токоизправител и ако свеща е здрава тая започва да греее и да пуши като даването на късо ства само за момент по малко от 3секFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
yaho0 написа:демек искаш да ми кажеш че това което аз правя е само бегъл опит за проверка на свещи и дори и тя леко да се нагрее и да запуши то тя въпеки това пак може да не работи и ако е така утре купувам 4 нови и монтирам за един час и дано да има успехFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Tornado написа:yaho0 написа:демек искаш да ми кажеш че това което аз правя е само бегъл опит за проверка на свещи и дори и тя леко да се нагрее и да запуши то тя въпеки това пак може да не работи и ако е така утре купувам 4 нови и монтирам за един час и дано да има успех
Коментар
-
Хм. Странно наистина. Аз си правя проба за състоянито на двигателя по следния начин: При -3, -4 градуса, паля мотора без подгрев. Т.Е. не изчаквам а направо въртя. Колата пали на 3 тата или най-много на 4-тата секунда! Така че ми е много странно това, че ако мотора ви е наред да обвинявате свещите. Не че не са от голямо значение, но мисля че само улесняват паленето при ниски температури, а не че не може и без тях да запалите нормално при изправен двигател. Оплакванията ми са само, че през първите 1 - 2 минути се чува чукане откъм помпата, но след това време всичко е наред. Двигателя иначе заработва веднага и няма прекъсване. Е колата ми гори малко повече - към 10 градско, но това е за в друга тема.Fiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар