В моята книжка за Td 100 на Мареа дават 8/100 градско, за 1,6/16 дават 11/100 градско.Но 1,6 във добро градско(Варна),през задръствания и на къси разстояния+често гасене и спиране и минаване както казах на 100 км за 10 тина дена,това зимно време говорим,никога не гори 11 а по скоро 13-15/100,защо тогава тд 100 да не гори 2 литра над заводския разход.Май никой не обръща внимание за какво градско каране говорим.Пак казвам ако човека минава по 5-6 км на ден разделено на няколко интервали,и тук таме и подава малко повече газ му е нормален разхода.Тея 8/100 може да ги достигне при идеални градски условия.И като знам за колко време загрява Тд 100 зимата поне за 15 мин,за какво говорим,а и студено трябва да го държиш минимум 5 мин. на място за да може да отлепи да тръгне.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
FIAT Marea Weekend ELX TD100 разход на гориво
Collapse
X
-
Аз пък, в който и сервиз да съм питал защо ми дава 10 разход направо им е омръзнало да казват, че е нормално за зимата. Дори и в този Лукас на Земляне. Да дам пример с мойта какво се случва. Аз обикновено на седмица гора м/у 35 и 50 литра. Примерно паля я стидена оставям да си загрее аз си пуша цигара говора си по телефона и примерно 10 минути така, тръгвам и отивам към някое гадже ( те мойте все са на разстояния над 10 км, и аз къв съм карък... ). Като стигна пред тях звънкам да слиза и нали е жена не слиза веднага... аз колата не я гася няма да ми е студено. Оп още 10-15 минути докато чакам на място. И като дойде решаваме, че отиваме към центъра в някое заведение. Айде още 6-8 км ( без да съм изключвал от както съм тръгнал ). Така в заведението не оставаме повече от час, час и половина, но въпреки всичко преди да си тръгнем аз излизам 10 минути по-рано и паля да позагрее и се връщам да си допиеме оправиме сметката и т.н. После сложете същите км още веднъж. Попринцип я карам как ми е кеф и не кахъра за галене на падели и такива неща. Тази вечер например минах 56 км... за едното излизане. Вчера се разхождахме до приятели алабала минах 75 и с краткотрайни спирания за по 10 минути. Та мисълта ми беше, че си е нормално 10 разход. Таз едва ли не за тия 100км имам поне час, в който колата стои на място само. Това са поне половин литър. Карам я си над 2200 - за какво да я мъча на 1300 оборота ( разбира се където се налага, не я юркам чак толкова много ). Има случаи, в които съм я карал и лекичко едва едвам и пак е толкова - 10 !!! Иначе лятно време ми гори 8.5 в София.www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Пичове,много ви благодаря за съветите и коментарите които дадохте за моя проблем "ФИЯТ’’. Но докато кометирахме разхода на гориво неможах да спра на едино заледено кръстовище и вече ми трябва ляв фар със лупа за "любимата" МАРЕЯ ,та ако някой има излишен да сподели със мен.Предварително благодаря.
Коментар
-
steam написа:Само един път съм засичал разход на извънградско по пътя София - Варна: 6.3Никога не съм се замислял за размера на гумите, макар, че зная принципно за какво иде реч. Моите са 185/65/14Мислите ли, че са добри тези параметриFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Абе 7-8 литра е като караш на 4та с 50 :D Ако пък я натискаш повече (2ра с 70-80) звяра смуче смууууче :D Аз лично когато ми светне лампата и си зареждам за 20-30 лева.1 път пробвах да я засека, и след сложни математически изчисления достигнах до резултата 11 на 100.ОБачееееее след 2 дена разбрах че ми е заминало феродото на съединителя :D Демек трябва да е по-малко.Не съм се мъчил да я засичам повече, защото съм доволен.Тря'а напиша нещо тука, нали
Коментар
-
GbGzTeaM написа:Абе 7-8 литра е като караш на 4та с 50 :D Ако пък я натискаш повече (2ра с 70-80) звяра смуче смууууче :D Аз лично когато ми светне лампата и си зареждам за 20-30 лева.1 път пробвах да я засека, и след сложни математически изчисления достигнах до резултата 11 на 100.ОБачееееее след 2 дена разбрах че ми е заминало феродото на съединителя :D Демек трябва да е по-малко.Не съм се мъчил да я засичам повече, защото съм доволен.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Колега 1 път само съм го правил това.Все пак човек като си купи кола и му е мерак да види възможностите й бай дъ уей 210 км съм лепвал.ФИАТ БРАВО ТД100 със сигурност може да си напълни километража.Ето я и моята италианка :D http://forum.globcom.net/album_pic.p...hp?pic_id=7910Тря'а напиша нещо тука, нали
Коментар
-
GbGzTeaM написа:Колега 1 път само съм го правил това.Все пак човек като си купи кола и му е мерак да види възможностите й бай дъ уей 210 км съм лепвал.ФИАТ БРАВО ТД100 със сигурност може да си напълни километража.Ето я и моята италианка :D http://forum.globcom.net/album_pic.p...hp?pic_id=7910Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
GbGzTeaM написа:Цвета изкъртва отвсякъде няма спор :D имам 2-3 места поожулени, ама чакам слънчев ден и вадя спрея от багажника Абе искам и аз такава броня с халогениEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар