@iuly_vnКолега,като ти чета постовете разбирам,че всичко по двигателя и колата като цяло са ОК.Не се съмнявай в термостата.Палиш без подгряване в студено време-което ще рече отлична компресия и без грешка в газораспределение и дюзи,но съмнение за по голямо горивоподаване на помпата.Според мене намери добър Лукас-сервиз,свали си помпата/това ти сам може да направиш/ и я занеси да ти регулират количеството подавано гориво по целия работен диапазон.Това става само на стенд.Според мене там ти е проблема-помпата ти има настройка с по-голямо горивоподаване.След това монтирай помпата на двигателя и обърни внимание на статичната настройка на предварението,т.е. настройката на помпата към двигателя/това също е много важно/.Ти не знаеш какво е пипано по колата от предишни собственици.Има хора които променят фабр.регулировки с цел повече вървене и по-лесно палене без да се интерисуват от разход.А може и фабрично помпата да ти е с не добра регулировка.След всичко,което си проверил и направил до сега,направи и това.Ще видиш какъв ще е резултата и сподели.Но много важно е да намериш добър специалист Лукас-помпаджия със стенд,който да ти свърши работа,а не да се учи на помпата ти.Той трябва да знае по таблици,колко трябва да бъде при различни обороти на помпата и различно натоварване/различно положение на рейката/ количеството подавано гориво към дюзите.Не си ли убеден в компетентноста на този специалист,по добре не рискувай с тази процедура,защото може да те нахендрят и по-зле.Особенно като знам че тези помпи Лукас не ги обичат много и не са познати много у нас.Но иначе като помпи не са лоши.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
FIAT Marea Weekend ELX TD100 разход на гориво
Collapse
X
-
doofiat написа:Tornado написа:iuly_vn написа:4.Гумите ми са с оригинални ляти джанти и по предписание от FIAT т.е. 195/70/15
Коментар
-
ogi28b написа:И все пак ако гумите наистина са тези, разхода автоматично пада от 9 на 8.2
Коментар
-
Сметнах го като взех предвид че когато километража отчете 90 км, всъщност са изминати 100. За 6000 км отчетени, са изминати реално 6600, а при разход 9 на 100 (540 литра за 6000 км), това е 8.2 / 100 в действителност (540 литра за 6600 км), което от друга страна е една много бърза лесна и неточна сметка за разхода, защото не се взима предвид нищо друго.
Коментар
-
ogi28b написа:Сметнах го като взех предвид че когато километража отчете 90 км, всъщност са изминати 100. За 6000 км отчетени, са изминати реално 6600, а при разход 9 на 100 (540 литра за 6000 км), това е 8.2 / 100 в действителност (540 литра за 6600 км), което от друга страна е една много бърза лесна и неточна сметка за разхода, защото не се взима предвид нищо друго.
Коментар
-
Viiipeer написа:Любопитен съм,защо при отчетени 90км,реално са изминати 100?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Viiipeer написа:Любопитен съм,защо при отчетени 90км,реално са изминати 100?
Коментар
-
Tornado написа:iuly_vn написа:4.Гумите ми са с оригинални ляти джанти и по предписание от FIAT т.е. 195/70/15Fiat Marea TD100
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:@iuly_vnКолега,като ти чета постовете разбирам,че всичко по двигателя и колата като цяло са ОК.Не се съмнявай в термостата.Палиш без подгряване в студено време-което ще рече отлична компресия и без грешка в газораспределение и дюзи,но съмнение за по голямо горивоподаване на помпата.Според мене намери добър Лукас-сервиз,свали си помпата/това ти сам може да направиш/ и я занеси да ти регулират количеството подавано гориво по целия работен диапазон.Това става само на стенд.Според мене там ти е проблема-помпата ти има настройка с по-голямо горивоподаване.След това монтирай помпата на двигателя и обърни внимание на статичната настройка на предварението,т.е. настройката на помпата към двигателя/това също е много важно/.Ти не знаеш какво е пипано по колата от предишни собственици.Има хора които променят фабр.регулировки с цел повече вървене и по-лесно палене без да се интерисуват от разход.А може и фабрично помпата да ти е с не добра регулировка.След всичко,което си проверил и направил до сега,направи и това.Ще видиш какъв ще е резултата и сподели.Но много важно е да намериш добър специалист Лукас-помпаджия със стенд,който да ти свърши работа,а не да се учи на помпата ти.Той трябва да знае по таблици,колко трябва да бъде при различни обороти на помпата и различно натоварване/различно положение на рейката/ количеството подавано гориво към дюзите.Не си ли убеден в компетентноста на този специалист,по добре не рискувай с тази процедура,защото може да те нахендрят и по-зле.Особенно като знам че тези помпи Лукас не ги обичат много и не са познати много у нас.Но иначе като помпи не са лоши.Fiat Marea TD100
Коментар
-
biker_81 написа:Аз пък залагам че е нормално TD 100 да гори 10 на натоварено градско с често гасене и палене и с изминаване на 100 км за една седмица.И стига сте го тровили човека че при такова каране трябва да му гори 6-7/100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар