Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

FIAT Marea Weekend ELX TD100 разход на гориво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

FIAT Marea Weekend ELX TD100 разход на гориво

имам FIAT Marea Weekend ELX TD100 разхода ми на нафта е 10-12 л.на 100км.,смених въздушния филтър няма промяна а иначе двигателя работи много добре.някои може ли да ми каже защо колата гори толкова много и имали начин да се намали разхода на гориво.този фият го купих преди 2 месеца и вече намразих марката фият.ако някои може да ми помогне или да ми промени мнението нека пише.

Това, че мразиш марката ФиЯт е ясно. Въпросът е как да заобичаш марката ФиАт?! :D Преглед на зацепването на ремъка.Преглед на турбо.Преглед на разпръсквачи на дюзите.Проверка на дебитомера.Как е катализатора? (едва ли проблема е в него)Как пали колата сутрин? Гори ли масло? Променя ли се нивото на антифриза?

Коментар

...И още:-горивен филтър-термостатът работили коректно;-колата загрява ли нормално/като за студено време де/п.п. има и още вероятно,но нека се изкажат повече колеги с ТД100
      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
      http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy написа:
        ...И още:-горивен филтър-термостатът работили коректно;-колата загрява ли нормално/като за студено време де/п.п. има и още вероятно,но нека се изкажат повече колеги с ТД100
        Хайде без горивен филтър за големия разход.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Е ти пък къв си категоричен...аз не съм някъв супер разбирач,НО има мнение /точно в нашия форум съм го чел/,че при затруднено горивоподаване се увеличава разхода! И аз незнам на какво се дължи?! Но е факт,че при запушена цетка и съответно прецакан горивен филтър се получава точно това,а именно дебита на гориво към помпата е затруднен!Цетката сме виждали на снимки колко може да е зле,но пък филтъра има още повече възможности да се окаже фактор,например: несъобразено с модела или пък некачествено филтърно тяло;замръзване на неутаилите се мизерии/колкото и да са малко ги има/;необслужване на филтъра /отвиване на пробката му-това и аз не го правя...но трябва/.Това което коментирам е само въможна част от проблема,която до колкото ми е известно може и да се установи на стенд. Чрез съответните замервания може да се установи дали всичко е наред. Успех!
          Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
          Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
          http://www.keepfighting.ms

Коментар

Re: FIAT Marea Weekend ELX TD100 разход на гориво

godji73 написа:
            имам FIAT Marea Weekend ELX TD100 разхода ми на нафта е 10-12 л.на 100км.,смених въздушния филтър няма промяна а иначе двигателя работи много добре.някои може ли да ми каже защо колата гори толкова много и имали начин да се намали разхода на гориво.този фият го купих преди 2 месеца и вече намразих марката фият.ако някои може да ми помогне или да ми промени мнението нека пише.
            колата пали веднага,термостата го смених сложих оригиналния струва 180 лв..горивния филтър човека от когото я купих ми каза че го е сменил но може и да ме е излъгал но ми се струва наистина че нивото на антифриза пада това на какво се дължи.

Коментар

godji73 написа:
              колата пали веднага,термостата го смених сложих оригиналния струва 180 лв..горивния филтър човека от когото я купих ми каза че го е сменил но може и да ме е излъгал но ми се струва наистина че нивото на антифриза пада това на какво се дължи.
              Ще се изкажа доста крайно ама този двигател има навика при прегряване да пука глава.Дано не е това причината за загубата на охладителна течност ,а само гарнитура.

Коментар

Колега, колата последно TD или JTD e? На лично ми писа, че е JTD, а в заглавието ти е TD.

Коментар

а какви разстояния минаваш от пуск до стоп? щото ако са 1-2км от къщи до работа кво му е чудното...
                  Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
                  Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

и моят фият браво 1.9тд. ми гореше 10-12л. и се чудех какво става...но проблема не беше в колата а в мен...казаха ми, че трябва да галя само педала...вслушах се в старите дизелджий и започна да ми дава разход 6-7-8 най-много...гали само педала на колата най-много на 1-2 см. подавай газта и проблемати ше е решен
                    Fiat Bravo 1.9 TD 100 FOREVER вече го няма ;(;(;(
                    п. п. продава се на части 0894719091 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=512287#512287
                    Ланча Либра 2.4 JTD - истината от която боли

Коментар

doofiat написа:
                      Това, че мразиш марката ФиЯт е ясно. Въпросът е как да заобичаш марката ФиАт?! :D Преглед на зацепването на ремъка.Преглед на турбо.Преглед на разпръсквачи на дюзите.Проверка на дебитомера.Как е катализатора? (едва ли проблема е в него)Как пали колата сутрин? Гори ли масло? Променя ли се нивото на антифриза?
                      Хайде да дискутираме по обширно или аналитично тоя проблем че и моята Марея има същия горе-долу разход - около 10-11/100 градско а всичко дотук изкоментирано съм проверил и сменил. Няма да изброявам какво а всичко и то още като я взех преди около 10 месеца-нововнос. Иначе колата пали от ряз студена /дори я пробвах и без подгрев на около -3 -4 градуса, пали от ряз-което мисля изключва проблема да е от дюзите/, върви като за рали почти и нямам други забележки. Сменям на около 2000 - 2200 оборота. Въобще автомобила си е в отлична кондиция с изключение на разхода на гориво. И още, не гори масло /за около 6000км. не се е променило/, сменен е термостата с такъв от Рено 5 - е згрява нормално бързо но стига малко над втората черта т.е. до около 80 градуса, но пък и лятото е така а разхода е винаги тоя. Сменени са всички консумативи, като единствено за зацепването на ремъка не съм сигурен защото го зацепих /лично аз го сменях/ по старото положение спрямо коляновия вал, който бе в ГМТ и му поставих белег, защото нямаше такъв на блока, като съблюдавах и едновременно с това белезите на помпата и разпределителния вал, да отговарят с тия на главата и на ремъка, който също имаше такива. Ама пък и колата си идва от Италия и едва ли там са объркали нещо по зацепването му, което аз просто копирах един вид. Още колата не пуши а изпушва само с повечко газ на изпреварване или на място, но за кртко време и се ускорява идеално. С две думи всичко е добре освен разхода и както и да я карам или колкото и да я жаля - все тоя. Дайте идеи че това вече ме вбесява, след като не мога да намеря причината.
                      Fiat Marea TD100

Коментар

Ето, давам идея! Няколко идеи: имаш теч на гориво; лъжат зверски там където зареждаш; смяташ грешно разхода;Така както обясняваш състоянието на колата всичко се припокрива с моята, а моята гори 7 русенско, като се кара градско на "хапки" от по 10-15 км. Сега сериозно, слагаме отгоре 1 л. варненско; слагаме 1 л. евентуално за 205 гуми (аз съм със 175) И ако не се съмняваме в горивото, щото всички си обичаме колите и предполагам, не я караш с корабни газьоли - уверяваме се, че спирачките не задържат(0.5 л.) и че ремъка е зацепен правилно(0.5 л.) и това е. А иначе сметката изглежда така --> 7+1+1+0.5+0.5= 10л./100км. Подчертавам, че всеки резултат е следствие от нещо. Всеки ненормален разход задължително има обяснима причина. Трябва да я търсим.П.П Изтървах за тежестта на брава и мареа, щото моята е брава, както се вижда на аватара. Ако мареа-та е по-тежка повече енергия й трябва да я ускорим и повече накладки да я спрем, а в градското каране предимно това се прави. (0.2-0.3 л. добре ли е)
                        TD_100, че е кръгло число.

Коментар

така като ви слушам си мисля че тая кола под 10/100 няма никога да падне,което ме навежда на мисълта веднага да я обявя за продан.за какав цървул си купих дизел като ми гори повече от бензин щото това ми беше идеята,ама вие направо ме отказахте.

Коментар

nylon написа:
                            Ето, давам идея! Няколко идеи: имаш теч на гориво; лъжат зверски там където зареждаш; смяташ грешно разхода;Така както обясняваш състоянието на колата всичко се припокрива с моята, а моята гори 7 русенско, като се кара градско на "хапки" от по 10-15 км. Сега сериозно, слагаме отгоре 1 л. варненско; слагаме 1 л. евентуално за 205 гуми (аз съм със 175) И ако не се съмняваме в горивото, щото всички си обичаме колите и предполагам, не я караш с корабни газьоли - уверяваме се, че спирачките не задържат(0.5 л.) и че ремъка е зацепен правилно(0.5 л.) и това е. А иначе сметката изглежда така --> 7+1+1+0.5+0.5= 10л./100км. Подчертавам, че всеки резултат е следствие от нещо. Всеки ненормален разход задължително има обяснима причина. Трябва да я търсим.П.П Изтървах за тежестта на брава и мареа, щото моята е брава, както се вижда на аватара. Ако мареа-та е по-тежка повече енергия й трябва да я ускорим и повече накладки да я спрем, а в градското каране предимно това се прави. (0.2-0.3 л. добре ли е)
                            Това бе доста интересно. Както и по долната реплика на колегата, но отговарям на твоята че ми стана повече от интересно: 1.Няма теч на гориво - първо това проверих. 2.Зареждал съм от три места досега -лукойл,омв и шел. като че ли от шел с випауър колата върви осезаемо по добре но разхода е пак около 10/100. А и зареждам винаги по 20 лева и то от 10 месеца насам и всеки път засичам. За това време съм изминал общо 6000 км. и няма как да ме излъже.За 6000км. идва около 9 на 100 смесено каране а по отделно на всеки три зареждания поняакога и над 11. Най ниско я засякох 8,7/100 смесен разход като повечето бе извън града. Но в крайна сметка за тия 6000км ми идва 10/100 разход. 3. Русенско варено и аз го обичам но мисля че във Варна колкото и да лъжат с олиото, то чак пък с толкоз... На 10 литра с 1 да ме излъжат, мисля че е повече от нагло!!! 4.Гумите ми са с оригинални ляти джанти и по предписание от FIAT т.е. 195/70/15 5. За корабни газьоли и дума да не става, а спирачките не задържат- проверено е. 6. Единствено за ремъка не съм сигурен, макар че като го сменях проверявах по 5 пъти всичко.Все пак го правя за себе си. С две думи всичко това съм проверил и продължавам да го правя, но тя Мареята си знае една и съща. Снощи пробвах на -4 градуса да я запаля след престой от 1 денонощие и то без подгрев и запали от ряз мамка и Това ме навежда за изправен мотор, но знам ли? Имах само проблем преди с датчика на рейката за газта, като ми светваше лампата на дюзата на празен ход, но като се оказа че леко като натисна газта без да се повишават оборотите, лампата си изгасва и само после го преместих малко по посока напред /датчика де/ и от тогава лампата не е светвала. Оборотите са нормални при всяка една външна температура без да се е налагала корекция-личи си заводската щама с боя по резбата там. То вече и аз се чудя с какво да се заям по нея че да разбера причината за повишения разход. Абе като една блондинка е - с нищо не подсказва какъв е проблема и, и пие на екс. Все пак благодаря ти колега за насоките които описа. Ето какво открих тук във друга тема във форума:,,zaio написа:За сега съм доволен. На мойта "Марийка" сложих 86 градусов "Вернет" преди 2-3 месеца, и ми държи температурата на 1/4 от скалата на уреда при извън градско. При градско около средата. Но това е на хладното време, а лятото и особено на градско не знам как ще е.Не разбирам защо си доволен?Моя стария(Behr, оригиналния) го смених именно защото ми падаше на 1/4 на прав път като застудя и ми качи разхода с около 2/100. Оставаше полуотворен. С новия(Facet 88’) веднъж стигне ли милиметър под средата и не пада и на косъм, даже с 150 на магистралата. " Смятате ли колеги, че това има толкова голямо значение. То и моя термостат не е оригинален, а както писах по горе от Рено5 и колата не загрява над второто деление на показателя. Това че не достига оптимална температура, а по ниска с около 10 до 15 градуса и малко по бавно загрява, дали може да даде такъв разход с около над 2/100 от нормалния. При бензинов двигател - да, но при дизел !!! Иначе парното работи много яко...
                            Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
                              4.Гумите ми са с оригинални ляти джанти и по предписание от FIAT т.е. 195/70/15
                              По предписание са 195/55 R15. Мисля ,че това ти е проблема колега направил си я като трактор.
                              Прикачени файлове

Коментар

Working...
                              X