Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно загряването на Фиат-Мултипла

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос относно загряването на Фиат-Мултипла

    Здравейте и Честита Нова година.От скоро имам Фиат Мултипла 1.9 JTD.Проблема ми е следния-колата загрява адски бавно минавам около 10-15 км и парното все още не духа топло както трябва.Другото ,което е че не мога да разбера каква е температурата на двигателя тъи като термометър тази кола няма. След като загрее почва вече парното да си работи и да си духа доста топло.Но например спирам на светофар и отново почва да духа не така топло както като се движи колата.Първо си помислих,че е термостат обаче защо когато се движи и парното си е нормално-спра ли някаде и почва да духа по хладно.Какви са вашите предположения защо е така.Благодари ви за отговорите предварително

    #2
    Дизеловите ДВГ си загряват по-бавно. Често зимата изобщо не могат да се стоплят - имам в предвид разстоянието което трябва да изминеш, че да загрее. Имаме служебен ситроен - товарен бус, дизел. Докато загрее сигурно изминаваме горе долу същото разстояние. Освен това при изправен автомобил зависи и как се кара. Имам и съсед с Пежо 306 Дизел. Неговата работна температура е 80гр. Сега в студа, при непрекъснато работещо парно не ги стига - автомобила е напълно изправен, купен е чисто нов и винаги така се е държал.Това което ме притеснява е защо се променя топлото в купето - може би помпа?
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

    Коментар


      #3
      Здрасти колега, не искам да те плаша но от опита ми с италиянки, съм стигнал до извода че почнат ли проблеми с парното, това е първия симптом и означава въздушна тапа в системата, а както всички знаем въздух в системата идва или от издухана гарнитура на главата или от спукана глава. Виж дали ти надува маркучите и дали изхвърля въздух в разширителния съд на антифриза всеки път като развиеш капачката 10 мин след гасене на колата. Я смени термостата и то ще си покаже - тоест при работещ термостат ако има проблем с гарнитурата ще започне да кипи и да изхвърля антифриза.

      Коментар


        #4
        Колега провери си термостата.

        Коментар

        Working...
        X