Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Още един пръснат картер на 1.9ТД - срещу 25лв. няма проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Tornado написа:
    biker_81 написа:
    Ами работя в сервиз, от време на време и точно на тд 100 картер не съм свалял но ако съдя от 1,6/16 мисля че само се развиват болтовете и картера се сваля,затова парите ми се струват много.
    Демонтира се планката причинител за повечето спуквания.Демонтира се тръбата за ауспуха от изпускателните колектори.Демонтира се задния тампон на двигатела заедно с цялата лапа.Развива се и се изважда болта който държи лагерното тяло на дясната полуос към картера.Разхлабва се скобата за маркуча на картерните газове и същия се изважда.Развива се болта който стяга тръбичката за щеката на маслото към картера.Изваждат се гумените тапички на ламарината между предавателната кутия и двигатела за да се развият двата скрити болта което става с дълга и тънка вложка мисля ,че беше Т40.Развиват се и останалите болтове след това внимателно отлепване на картера и сваляне.Демонтажа и монтажа на картера става малко с чалъм защото всмукатела на маслената помпа пречи.Не съм описал дейностите по източване на маслото както и почистването на присъединителните повърхности и подготовката им за нанасяне на силикон което в много сервизи не се прави защото виждаш ли скъпите силикони не им пречело това и колкото повече автомобила се отремонтират днес толкова повече приходи за сервиза.Не така стои въпроса при сервизите работещи с заплащане на час при които колата колкото повече стои толкова повече пари за работа се вземат.Наскоро на един приятел му взеха 450 лв. за работа в сервиза на Ситроен в Ст.Загора за един цял ден като цялата сума беше 990 лв. остатъка бяха консумативите - ремъци,ролки,масла,филтри,проверка на сфери,стенд на предница и.т.н.Доста операции и когато го правиш за първи път доста има да теглиш родни майчини слова.Успех.
    Колега всички си мислят и пишат че много лесно се сваля...аз моя си го свалях сам и ми отне цял ден като изварших сичките операций които изреди, занесох картера да ми го заварят на аргон и ми взеха 25лв. след това си го монтирах пак сам и си4ко останало...точно един ден ми отне да направя всичко...а те нека си говорят че само болтовете се развиват на картера
    Fiat Bravo 1.9 TD 100 FOREVER вече го няма ;(;(;(
    п. п. продава се на части 0894719091 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=512287#512287
    Ланча Либра 2.4 JTD - истината от която боли

Коментар

Още един пръснат картер

Май не остана фиат на който да не му е чупен картера.Аз лично моя съм го чупил два пъти и да ви кажа хич не е забавно да го сменяш в домашни условия.За района на София счупен картер може да си залепите в кв.Владая там има цех който работи само с алуминиеви неща.Моя го завариха там и небеше скъпо.Купувал съм картер и от морга цената беше на половината на новия-250лв.но внимаваите няма гаранция че не е пукнат все пак е свален (в повечето случаи) от катастрофирало МПС.
      stif

Коментар

а има ли вариант да се деформира от награването при заварката?между другото застахователите ги изплащат...на някой да са го изплащали?интересувам се от сумата,дали си заслужава да се занимавам..

Коментар

При мен изкривянане нямаше а също ипроблеми с двиганеля не съм имал макар че втория път когато го счупих бях карал около два километра.Щета не съм завеждал и немога да ти кажа колко ще ти изплатят.Ти успя ли да залепиш твоя картер?
          stif

Коментар

stif69 написа:
            При мен изкривянане нямаше а също ипроблеми с двиганеля не съм имал макар че втория път когато го счупих бях карал около два километра.Щета не съм завеждал и немога да ти кажа колко ще ти изплатят.Ти успя ли да залепиш твоя картер?
            още не съм...търся си 2ра у-ба,но навсякъде удрям на камък...ще изчакам още малко и...ще го заварят в краен случай,при мен не става с лепене..от удара е вдлъбнат навътре..

Коментар

Не се отказвай търси все някъде ще намериш.Опитали при италянеца?
              stif

Коментар

stif69 написа:
                аз го познавам...мои познати говориха с него и казал да изчакам малко...иначе проверих там в самата морга и ми казаха,че не вкарвали изобщо такива части...то дефакто шанса е само от блокирали двигатели...Вчера ми казаха и друго ,че не само,че трябвало да е същият двигател и к.с ,ами и трябвало да съвпада рамата тоест 1 на милион е шанса...

Коментар

Ако имате проблем за с картери в Бургас 0887948224 Илиан!!!!Много готин пич, моя картер го разбих на една яма в софия, цялата пропка я нямаше и ми казаха да си търся нов!!!! Закарах му я и сега си имам картер за 20 лв като ми направи и прокпа , вече 20 000 км нямам проблем ))
                  По-добре бит ,отколкото и бит,и ебан!!!

Коментар

miss211 написа:
                    stif69 написа:
                    аз го познавам...мои познати говориха с него и казал да изчакам малко...иначе проверих там в самата морга и ми казаха,че не вкарвали изобщо такива части...то дефакто шанса е само от блокирали двигатели...Вчера ми казаха и друго ,че не само,че трябвало да е същият двигател и к.с ,ами и трябвало да съвпада рамата тоест 1 на милион е шанса...
                    недей да тарсиш нов...а пък и да намериш искат по 250лв. отиди при някои заварчик с аргон и щи го оправи...моя ми я нямаше пропката цялата и ми го направи като нов за 25лв. в Бургас
                    п. п. продава се на части 0894719091 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=512287#512287

Коментар

ето го....
                      Прикачени файлове

Коментар

днес цял ден чаках тъпите застрахователи..казаха,че ще са там в 10.30...3 часа ги нямаше....нз какво е това безобразие!!!!!!и сега нищо не мога да направя с колата...намерих си един сервиз в Обеля,но ми казаха ,че едва ли не там е най-скъпия сервиз в СФ...аз оставих колата там... ...но без огледаа няма как да се оправя.......всичко ми върви наопаки ,ужассс

Коментар

завариха го срещу 65 лв. мн съм доволна от сервиза :D

Коментар

BEX---GT написа:
                            заваряват ги, не е проблем, на мен ми взеха 80-100лв някъде за изкъртена пробка, направиха ми го без пробка, но сега пак ще го занеса да ми го пробият, че не е работа така...
                            Цял картер струва 150 лева - 0884333260

Коментар

защо не погледна датата преди да пишеш?! темата от преди 100 години
                              Haters Gonna Hate

Коментар

quintessenz написа:
                                защо не погледна датата преди да пишеш?! темата от преди 100 години
                                няма значение от кога е темата, важното е да е полезна. Може да се заваря и без да се сваля, вторият път така направих

Коментар

Working...
                                X