Незнам, много са си тия километри.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно резервоар-резерва?
Collapse
X
-
Колегата vsd ти е дал точен отговор.Резервата започва с еднократно светване на лампичката за около 10-на секунди.След 15-20 км светва втори път и угасва и след още 10-15 км светва постоянно.Минах 70 км и като отворих резервоара/за да почистя сондата/ имаше около 3-4 л гориво.Т.е. общо можеш да минеш 150 км но съвсем не е желателно.Поздрави.BRAVA TD100 ELX `98
Коментар
-
И аз съм на мнение, че производителите залагат лампата да предупреди за последните 100 км. Дори и чероки 4.0 бензин, след като му светне лампата трябва да има за около 100 км.(да речем 20 л. ), не вярвам и там да са 7 литра. Предполагам всеки производител на автомобили се стреми да я изчисли така резервата. На ладата започва да мига на 8 литра. Въпреки, че съм на това мнение ми е стресово, като ми свети лампата, дори и само 20 км. да трябва да я карам. Yellow_Flash_Colorz_PDT_42TD_100, че е кръгло число.
Коментар
-
КИМИ написа:Лампата е изчислена да светне първия път за кратко и да изгасне- след това имате 10- 20 км. да заредите бензин за да е потопена добре помпата- тя се охлажда като е потопена в бензин целия и корпус. :D
Коментар
-
Не знам как е при другите но при JTD системата е направена много инертна.Веднъж ми се наложи да паркирам под голям наклон, а уреда за гориво беше над 2 деления.Като се върнах в колата и дадох контакт стрелката беше паднала под 1 деление и лампата светна.После поне 5-10 минути си карах със светната лампа докато се установи вярното показание и лампата пак да угасне.
Коментар
-
Viiipeer написа:Искам да ви попитам,резервоара би трябвало на моя модел да е 60л.Във него влиза ли резервата,която е 7л.?Смисъл,дали резервата се отчита на този дачик и ако да,то логично според мен е тя да започва от червената черта?Sorry,за тъпия въпрос,ама трябва все пак да съм наясно
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар