Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно резервоар-резерва?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Незнам, много са си тия километри.

Коментар

Колегата vsd ти е дал точен отговор.Резервата започва с еднократно светване на лампичката за около 10-на секунди.След 15-20 км светва втори път и угасва и след още 10-15 км светва постоянно.Минах 70 км и като отворих резервоара/за да почистя сондата/ имаше около 3-4 л гориво.Т.е. общо можеш да минеш 150 км но съвсем не е желателно.Поздрави.
      BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Можеш, но извънградско и пр идеални условия.

Коментар

100 км минимум... дори и градско каране

Коментар

С мойто Пунто1.7ТД минавам 70км. без проблем .Иначе не съм го пробвал колко може да измине но и не искам.
            Fiat Punto 1.7TD
            Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

И аз съм на мнение, че производителите залагат лампата да предупреди за последните 100 км. Дори и чероки 4.0 бензин, след като му светне лампата трябва да има за около 100 км.(да речем 20 л. ), не вярвам и там да са 7 литра. Предполагам всеки производител на автомобили се стреми да я изчисли така резервата. На ладата започва да мига на 8 литра. Въпреки, че съм на това мнение ми е стресово, като ми свети лампата, дори и само 20 км. да трябва да я карам. Yellow_Flash_Colorz_PDT_42
              TD_100, че е кръгло число.

Коментар

Колега аз изминах 50 км след като ми светна лампата , после ме беше страх и заредих.
                каквото е били,то е и сега,и каквото пак ще бъде вече е било...

Коментар

Лампата е изчислена да светне първия път за кратко и да изгасне- след това имате 10- 20 км. да заредите бензин за да е потопена добре помпата- тя се охлажда като е потопена в бензин целия и корпус. :D
                  Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
                    Лампата е изчислена да светне първия път за кратко и да изгасне- след това имате 10- 20 км. да заредите бензин за да е потопена добре помпата- тя се охлажда като е потопена в бензин целия и корпус. :D
                    Колега, не е така. Аз лично съм минавал много повече и като заредих имах 2 литра нафта.

Коментар

Да не говорим че на JTD изобщо не гасне, докато не изключиш от контакт, след като веднъж светне.... С резервата спокойно може да се отиде до Пловдив, примерно. Кой ще остави гориво едва за 10-20 км.

Коментар

Не знам как е при другите но при JTD системата е направена много инертна.Веднъж ми се наложи да паркирам под голям наклон, а уреда за гориво беше над 2 деления.Като се върнах в колата и дадох контакт стрелката беше паднала под 1 деление и лампата светна.После поне 5-10 минути си карах със светната лампа докато се установи вярното показание и лампата пак да угасне.

Коментар

Искам да ви попитам,резервоара би трябвало на моя модел да е 60л.Във него влиза ли резервата,която е 7л.?Смисъл,дали резервата се отчита на този дачик и ако да,то логично според мен е тя да започва от червената черта?Sorry,за тъпия въпрос,ама трябва все пак да съм наясно
                          Прикачени файлове

Коментар

Viiipeer написа:
                            Искам да ви попитам,резервоара би трябвало на моя модел да е 60л.Във него влиза ли резервата,която е 7л.?Смисъл,дали резервата се отчита на този дачик и ако да,то логично според мен е тя да започва от червената черта?Sorry,за тъпия въпрос,ама трябва все пак да съм наясно
                            Еми влиза и резервата във въпросните 60лт... От тез 60 - 7 са резерва !!!На моита е 47лт... от тях 7 резерва , дефакто от горе до светване на лампа - 40лт !!
                            Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                            Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

etorrent написа:
                              Еми влиза и резервата във въпросните 60лт... От тез 60 - 7 са резерва !!!На моита е 47лт... от тях 7 резерва , дефакто от горе до светване на лампа - 40лт !!
                              Ясно,благодаря!

Коментар

Колеги да Ви попитам ....случайно да можете да ми кажете колко литра ми е резервоарчето на количката и колко литра са ми отделени като резерва ??количката е фиат брава 1995 година 1.9 D (чист дизел ) 65 кончета.Благодаря Ви предварително !

Коментар

Working...
                                X