Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спукан картер фиат браво - 1.9 ТД

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Споко не си закачила нищо при мен удара откърти цялата пробка и 5 санта около нея(маслото ми изтече за 1 мин.)

Коментар

и моето парче е около 5-6-7 см ще изчакам да се пооправи времето и така...а къде заваряват картери и какви са цените...също и къде продават и ,ако имате представа цените какви саблагодаря и ЧНГ

Коментар

miss211 написа:
        ...също и къде продават и ,ако имате представа цените какви саблагодаря и ЧНГ
        Цена на картер
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
          miss211 написа:
          ...също и къде продават и ,ако имате представа цените какви саблагодаря и ЧНГ
          Цена на картер
          е ти я успокои за 525 лв. .... дано да има каско

Коментар

u_bo написа:
            за 525 лв. .... дано да има каско
            Ами такава си е цената за нов.Иначе аз съм пукал два пъти картера и ремонта ми е струвал за двата пъти общо 50 лв.Монтажа и демонтажа си е от мен.

Коментар

Картерът го свалих отдолу /макар и с доста играчка/ и след заварката нямаше никакъв проблем.
              BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Ето и моят пробив от преди една година.
                Прикачени файлове
                AR 145 JTD

Коментар

Леле 525 лв ужас ...ем имам каско,ама с какво може да помогне.........следващата ми кола май ще е джип :D Хора,къде си заварчвате картерите?Сори,че задавам толкова въпроси...не ги разбирам нещата...ам...не издържам вече без кола

Коментар

Моя ремонт беше 50лв без труда...като ми отляха и нова пробка която стои в положение "НАЗАД" а не с лек наклон както е фабрично....Завариха ми го в Стамболииски но....НО се оказа тогава че е много напукан и на други места и маистора си игра 3 часа някаде...и всичко го отля наново щото неможах да си намеря парчето с пробката....В твоя случаи да ти излезе 20 лв.ако както казваш че откъртеното парче си го имаш...

Коментар

miss211 написа:
                      Сега пък ми казаха,че имало вероятност да съм закачила някъква помпа в картера то павето си беяе доста голямо...беше до "легнал полицай" и се натресох лошо... голяма беля направих с бейби брво
                      Ще си позволя и аз един коментар. Имам опит с двг и това съм правил дълги години. Първо ако колата е карана няколко километра без масло това е лошо само за коляновия вал и лагерите.Не за сегменти и бутала ако говорим само за няколко километра! Сваля се картера и се разхлбват черупките, а после се оценява състоянието на детайлите. Посинели капачки на биелите водят до извода за висока температура и подмяна на цяла биела,лагери и шлайф на вала. Биелите се подменят защото са се нарушили съосност и радиалност. Мисля че в нашия случай биелите не са запресовани с буталния болт а само лагеруват с него посредсвом втулка и не е необходима подмяна на бутала и сегменти.За ФИАТ до 5-6 км. за биелните и основни лагери не са фатални без масло. След това вече е лошо. Сегментите също няма да се износят от липса на масло за няколко километра каране. Те даже биха издържали и стотина. Ако двигателя преди това не е харчил масло, то няма нужда и от смяната им. От друга страна ако се прави основен ремонт на коляно-мотовилков мвханизъм е по добре и целесъобразно да се сменят и сегменти но само с оригинални такива!!! Казвам го защото едни сегменти оскъпяват ремонта само със стотина лева. Естествено че в тоя случай е целесъобразно да се притрият и клапаните на главата, с подмяна на вложки. Тук пак се внимава за оригинални такива, защото турско производство (както се вика -от южна франция) водят до бързото им прегаряне и от там пак разход на масло и лощи последствия и изводи по отношение на извършения ремот! И накрая ще отбележа че подобен ремонт не е лек но не и чак за 2000 лева. За части от 400- 600 лв и труд още толкова тоест не повече от 1000 за озновен ремонт.
                      Fiat Marea TD100

Коментар

лошо!!!

Здравейте пак....решихме да залепим въпросният картер...но се оказа,че стените на самата дупка са се изкривили навътре,а от самият удар картера се е пропукал от дупката в дясно до горе е напукан....Кажете какво да правя, вече ще откача...Звънях на някакъв майстор.който се занимава със заварки и му обясних за дупката и каза 45лв,но след нагряването темп. ставала 600градуса и се пропуквал на още места..а сега и с тази пукнатина...Нчкой има ли идея къде мога да намеря 2ра употреба картер за браво 99г,1.9 ТД?И какви пари..

Коментар

Здравейте, Много ми беше омаслен картера и не само той, а и тръбата за изгорелите газове и покрай скоростната кутия.Ходих в Итал сервиза, да погледнат, защото не знаех дали е турбото, семеринга на коляновия вал или нещо друго.Там ми обезмаслиха със спрей и ми казаха да ида след няколко дни да видят откъде тече, обаче веднага е потекло и човека ми каза, че най - вероятно е от картера. Спукан или от силикона.Цените няма да ги коментирам.Днес погледнах как е положението и според мен пропуска от силикона близо до единия болт.Сложих един парцал от където предполагах, че тече. Парцала се беше напоил точно там.Ето и снимките.Според вас ?
                          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Този болт завит ли е докрай?

Коментар

Болта и на мен ми се вижда развит.
                              Fiat Marea TD100

Коментар

Завит е опитах да го достегна. Не мърда.
                                04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Working...
                                X