Колеги тези дни покрай по-ниските температури осетих, че колата грам не загрява! Нито парното може да ме стопли, нито двигатела се загрява. Снощи след малко фиести по Бистица и около 60 км в пълна ръчка на колата спрях и си лепнах директно ръката на цилиндровата глава. Ефекта беше повече от кофти. Дори не ме опари подяволите. Направо се плаша. Кажете някой съвет от какво става така и дали да не и сложа едина балатум пред радиатора за да не се преохлажда. И ми вдигна доста разхода към 11/100 и нагоре.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунтото не влиза в оптимална температура???
Collapse
X
-
Пунтото не влиза в оптимална температура???
CSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"Етикети: –
-
Re: Пунтото не влиза в оптимална температура???
mancuzo написа:Колеги тези дни покрай по-ниските температури осетих, че колата грам не загрява! Нито парното може да ме стопли, нито двигатела се загрява. Снощи след малко фиести по Бистица и около 60 км в пълна ръчка на колата спрях и си лепнах директно ръката на цилиндровата глава. Ефекта беше повече от кофти. Дори не ме опари подяволите. Направо се плаша. Кажете някой съвет от какво става така и дали да не и сложа едина балатум пред радиатора за да не се преохлажда. И ми вдигна доста разхода към 11/100 и нагоре.
-
Re: Пунтото не влиза в оптимална температура???
KbH40 написа:mancuzo написа:Колеги тези дни покрай по-ниските температури осетих, че колата грам не загрява! Нито парното може да ме стопли, нито двигатела се загрява. Снощи след малко фиести по Бистица и около 60 км в пълна ръчка на колата спрях и си лепнах директно ръката на цилиндровата глава. Ефекта беше повече от кофти. Дори не ме опари подяволите. Направо се плаша. Кажете някой съвет от какво става така и дали да не и сложа едина балатум пред радиатора за да не се преохлажда. И ми вдигна доста разхода към 11/100 и нагоре.CSI in the CAR !!!
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
-
Слагай смело картони и си наблюдавай температурния датчик. Аз съм закрил 80% от радиатора и си загрява супер до оптимална температура.www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Този термостат (90лв.) не е ли много скъп? Преди седмица ми сменяха термостата на Витара-та - 40лв. + 20лв. труд. Да се има в предвид и че двигателя 2.0 TDi на Витара в същност е на Мазда.Fiat Grande Punto 1.2 8V 08'
Suzuki Vitara 2.0TDi 97' (продадена на далече)
Fiat Punto II 1.2 8V 00'
ВАЗ 2101 /Жигула/ 78' (в пенсия)
Коментар
-
Слагай картон да закрива 2/3 от радиатора- така хе м ще ти загрява, хем няма да прегрява никога- това е панацеята за италиянките за зимата - тия ала- бала със смяна на скъпи термостати го забрави- на италиянките термостатите са изчислени лятото да е добре на жегите, иначе зимата хичги няма- една седмица ще ти държи температура и после ще осъзнаеш че си дал 100 лв. на тоя дето духа- един картон за зимата на 2/3 от радиатора ти решава проблема.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Благодаря за мненията, оценявам го. Нямам темп.датчик и немога да я следя как загрява. Мога само да установя че нямам парно и след 60 км пробег. Също така като си лепна ръката на двг немога да се опаря Сложих картон м/у бронята и радиатора с около 90% закриване и сега имам малко положителен резултат, но пак супер слабо загрява.CSI in the CAR !!!
Коментар
-
mancuzo написа:...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
http://www.axm-auto.com/ Тук се орентирайте за цените не са по различни от всеки магазин а за термостатите на някой фиати цените наистина са солениPunto MK2 1.9 JTD
Коментар
-
gantcho написа:mancuzo написа:...CSI in the CAR !!!
Коментар
-
gantcho написа:Много странно Ще излезе, че твоят термостат е по-скъп от моя, което е просто абсурдCSI in the CAR !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар