Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Два проблема...на Мареа турбо дизел 100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Два проблема...на Мареа турбо дизел 100

Здравейте на всички Весела Коледа.Искам да попитам за два проблема:1. преди 2-3 дена след като изгаснаха лампата на инжекциона и на подгрева на свещите завъртях, но вместо да запали изгаснаха всички лампи върнах ключа и опитах втори път запали,нооборотите не бяха равномерни бяха под 500 и колата силно тресеше и пушеше след около 1-2 минути оборотите се оправиха 800-1000 оборота, но пушенето продължи и от тогава нямам проблем с паленето, но колата пуши. 2. Днес ми се наложи да пътувам, тръгнах и на двайстата минута пуснах парното,но не духаше топло,а колата беше загряла след това вдигна висока температура малко след (95 градуса) отбих и я изгасих след като вдигнах капака погледнах в казанчето,но нямаше течност,а вчера проверявах и имаше до максимума,но ми направи впечатление, че системата беше под налягане понеже като развих капачката на казанчето налягането падна и течността се вдигна над максимума, а колата беше студена. Ако някой може да ми отговори колата е мареа турбо дизел 100.Благодаря предварително.
    Fiat Marea 1,9TD

Има сериозен шанс да си за гарнитура на главата или дори спукана глава. Прегрявал ли си я? Надува ли водните съединения?
    Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
    Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

да прегрявана е имаше спукана глава която е заварявана през 2007.Не трябва ли да излиза пара през ауспуха и няма ли да се разбере по маслото,защото моето масло е чисто.Гумените съединения стават малко по-твърди.
      Fiat Marea 1,9TD

Коментар

Ами най вероятно пак е спукана и зависи как и къде е спукана, примерно ако е спукана между водната риза и горивна камера, ще се държи точно по описания от теб начин, ако в единия цилиндър е попаднала вода точно така ще запали трудно на 3 а после ще я изплюе и ще нормализира работата, обаче тоя цилиндър поради изпускана компресия ще надува водната система...прави въздушни възглавници....спира парното...такива дивотии.Някой да дава газ а ти гледай в казанчето излизат ли мехурчета, ако да....знаеш я процедурата!Съвет: ако е спукана, търси друга глава, не заварявай, пак ще ти направи яд!BTW: главите на турбодизела обикновено се пукат между клапаните.
        Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
        Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

А може и да е гарнитура на главата....дано
          Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
          Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

Мисля че беше между клапаните на 4 цилиндър. А колкото до балончета в казанчето вчера го проверявах но балончета не видях, а първия път когато беше спукана направо си вреше
            Fiat Marea 1,9TD

Коментар

Working...
            X