Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сив пушек при запалване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сив пушек при запалване

Здравеите,преди около месец ми смениха две от подгреващите свещи тъй като бравото не палеше.Сега си е същото самоче сега вместо бял дим изкарва сив дим и отново при 10-15 мин въртене.Незнам какво и става и от време на време турбото се изключва незнам как да го опиша-свири си но като си карам и от нищото то спира да работи,после пак си тръгва.Ако знаете нещо пишете.
    каквото е били,то е и сега,и каквото пак ще бъде вече е било...

Re: Сив пушек при запалване

coko_boko написа:
    Здравеите,преди около месец ми смениха две от подгреващите свещи тъй като бравото не палеше.Сега си е същото самоче сега вместо бял дим изкарва сив дим и отново при 10-15 мин въртене.Незнам какво и става и от време на време турбото се изключва незнам как да го опиша-свири си но като си карам и от нищото то спира да работи,после пак си тръгва.Ако знаете нещо пишете.
    има леки наченки да разберем какво имаш в предвид ама...малко по старателно да беше обяснил...поне колата каква е може ли да знаем? Сега и моята брава пуши при запалване ама е нормално конденз...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Мии Браво 19 ТД 100.Друго да уточня след като смених 2 от свещите проблема си е същия а даже и първото палене е някакси странно имам чувството че ми заработва на 3 цилиндъра незнам как да го обясня,но се чудя дали е друг проблема,а не свещите.Как започна да излиза тоя сив дим немога да си го обясня.Той излиза след като колата заработи и мирише доста странно като на "сурова нафта" и после изчезва.И така до другата сутрин и всеки ден едно и също,щом е по студено времето.

Коментар

Като достигне оптимален температурен режим двигатела спира ли да пуши и мирише на неизгоряло гориво?Имам съмнения за дюза.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

мии чесно да ти кажа незная защото пък и термостата ми е фалирал,но ще я слдя и ще пиша,а ако е дюза-запушена или за смяна какво точно те съмнява тя?

Коментар

хм, предполагам искаш да кежеш за синкав пушек...и мойта беше така, работеше на три цилиндъра при запалване, имах изгоряла свещ, но пък мойта отиде директно за сегменти понеже прегря и така и не можах да разбера от какво иде това..
            A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
            e30 forever!

Коментар

не не пушека си е точно сив,ама въпреки че смених свещите проблема си го има.

Коментар

coko_boko написа:
                не не пушека си е точно сив,ама въпреки че смених свещите проблема си го има.
                Най-вероятно е някой от цилиндрите не ти работи нормално!Този пушек който го описваш,според мен е неизгоряла нафта(сурова нафта)!Сигурно е от някоя дюза!
                ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

а дали е възможно да неми подгреват свещите които смениха?? Yellow_Flash_Colorz_PDT_14

Коментар

coko_boko написа:
                    а дали е възможно да неми подгреват свещите които смениха?? Yellow_Flash_Colorz_PDT_14
                    Малко вероятно!По вероятно е дюза!
                    ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

coko_boko написа:
                      Мии Браво 19 ТД 100.Друго да уточня след като смених 2 от свещите проблема си е същия а даже и първото палене е някакси странно имам чувството че ми заработва на 3 цилиндъра незнам как да го обясня,но се чудя дали е друг проблема,а не свещите.Как започна да излиза тоя сив дим немога да си го обясня.Той излиза след като колата заработи и мирише доста странно като на "сурова нафта" и после изчезва.И така до другата сутрин и всеки ден едно и също,щом е по студено времето.
                      и аз бях така докато не смених нафтата от лукоилска на еко

Коментар

мии немисля че това от къде зареждам при моя проблем играе роля.А пък вчера тя въобще не запали и се наложи да я бутаме,все повече започвам да се притеснявам за дюза,ама ше ходя по сервизи след празниците.А да засякох я и то се оказа че пушекът е синкав както писа колегата,незнам защо се получава така дано не е нещо лошо.

Коментар

coko_boko написа:
                          а ако е дюза-запушена или за смяна какво точно те съмнява тя?
                          Не разпръсква горивото както трябва ,а един вид пикае.Ако е така може да се наложи смяна на елемент.Първо стенд за всички дюзи и регулиране на налягането на впръскване и тогава ще си покаже какво е.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

ми мерси ше провера и ако се окаже истина което казваш ше потвърда във форума пред сички,как в продължение на година слагах ВИ-палара на шел който го хвалят самите те много и как бил полезен за дюзите...ам всъщност си е обикновенна нафта.

Коментар

Working...
                            X